Skaper furore i Tyskland

- Tyskerne fryder seg over eventyret Mette-Marit, forteller adelsekspert Jürgen Worlitz til tysk tv.

TITT-TEI: Mette-Marit hilste blidt til fotografene da hun ankom Hamburg i dag. Her i bilen sammen med ambassadør Bjørn Tore Godal.  Foto: All Over Press
TITT-TEI: Mette-Marit hilste blidt til fotografene da hun ankom Hamburg i dag. Her i bilen sammen med ambassadør Bjørn Tore Godal. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: - Det er akkreditert 70 tyske journalister til mottakelsen i Hamburg rådhus i dag, der kronprinsessen blir mottatt av overborgermesteren, sier generalkonsul Morten Paulsen til tysk tv.

Anledningen er åpningen av Norges nye generalkonsulat i Hamburg, og den påfølgende lunsjen i rådhuset i byen - hvor borgermesteren i byen, Ole von Benust, er vert.

Det er ingen som helst tvil om at det er Mette-Marit-mania i både Hamburg og resten av landet!

- Vi har rett og slett gitt Mette-Marit en stor plass i våre hjerter. Vi fikk medfølelse og beskytterinstinkt da vi ble vitner til hvordan hun på en elegant måte la narkohistoriene bak seg og, tross et utenomekteskapelig barn ble gift med Haakon Magnus, sier kongeeksperten Jürgen Worlitz til Dagbladet.

LES OGSÅ: Mette-Marit koste seg alene på kino.

- Vi tyskere har ikke hatt egen kongefamilie på 90 år. Likevel er vi veldig opptatt av alt som har med monarki å gjøre. Og vi fryder oss over slike folk som Mette-Marit og Haakon. De utgjør idealbildet av et lykkelig ektepar med penger, god plass hjemme, fryd, lykke - og en stor barneflokk, jubler han.

LES OGSÅ: "Die Wenche" elsker Hamburg!

Norges ambassadør i Tyskland, Bjørn Tore Godal, har tydeligvis skutt gullfuglen ved å få kronprinsessen til tyskerne, skriver VG.

Kronprinsessen skal tilbringe to dager i byen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer