Lady Gabriella Windsor:

Skandaleprinsessens datter gifter seg med eksen til Pippa

Bryllupet står et år etter at prins Harry og Meghan giftet seg i samme kapell.

GIFTER SEG: Lady Gabriella Windsor gifter seg i mai med finansmannen Thomas Kingston. Det skaper overskrifter av flere grunner. Foto: NTB scanpix
GIFTER SEG: Lady Gabriella Windsor gifter seg i mai med finansmannen Thomas Kingston. Det skaper overskrifter av flere grunner. Foto: NTB scanpix Vis mer

2018 var et år i kjærlighetens tegn, i hvert fall om vi ser til Storbritannia. I mai fikk prins Harry (34) endelig sin Meghan (37), i et storslått bryllup som ble sett av millioner av mennesker verden over. Bryllupet ble dekket internasjonalt, og det var mange som gikk med bryllupsfeber de varme maidagene i forkant.

I oktober var det duket for nok et kongelig bryllup, da prinsesse Eugenie (29) og Jack Brooksbanks (33) giftet seg. Også dette ble arrangert i St. George's Chapel i Windsor Castle, der den amerikanske skuespilleren få måneder tidligere altså ble hertuginne.

Nå dukes det for nytt rojalt bryllup i Storbritannia. Det skriver People.

Skandaleprinsessens datter

Arvefølgen til den britiske tronen er svært lang, og inneholder mange barnebarn, nieser, nevøer og andre familiemedlemmer som på en eller annen måte er i slekt med dronning Elizabeth (93).

På en 51. plass finner vi Lady Gabriella Windsor (38). Hun sørger nå for at britene får nok et kongelig bryllup å glede seg til. Den 18. mai skal hun nemlig også gå ned kirkegulvet i Windsor, når hun får sin Thomas Kingston. Deres forlovelse ble kjent i fjor høst.

GIFTER SEG: Lady Gabriella Windsor blir i den 18. mai brud, når hun og Thomas Kingston gifter seg i Windsor. Foto: NTB scanpix
GIFTER SEG: Lady Gabriella Windsor blir i den 18. mai brud, når hun og Thomas Kingston gifter seg i Windsor. Foto: NTB scanpix Vis mer

Det er ikke så rart om du ikke har hørt om henne fra før. I Storbritannia er 38-åringen, som av venner og pressen kalles Ella, kjent som frilansjournalist og skribent. Hun er på ingen måte like berømt som britenes mange hertuginner, og bryllupet vil derfor trolig bli veldig privat.

Town and Country skriver at paret ikke kommer til å kjøre rundt i noe kortesje etter vielsen, og det vil heller trolig ikke være noe tilgang for pressen i kapellet. Det er heller ikke å forvente at dronning Elizabeth tar turen. Da 38-åringens storebror, Lord Freddie Windsor (40), giftet seg i 2009, var ikke monarken til stede.

Utskjelt mor

Lady Gabriellas oldefar var kong George V, og hennes foreldre er prins og prinsesse Michael av Kent.

Hennes mor, prinsesse Michael av Kent (74), har vært et yndet objekt for pressen opp gjennom åra, og har stått i sentrum for flere skandaler. Før bryllupet til prins Harry og Meghan Markle ble hun omtalt som «marerittgjesten».

Prins Charles skal ifølge People ha kalt henne for «Rent-a-Princess» (lei en prinsesse, jour anm.), visegreve Linley skal ha omtalt henne som «Princess Pushy» og selveste dronning Elizabeth skal ha vitset med at «hun er mer kongelig enn vi er». Dette skyldes hennes dyre vaner, diamanter og angivelige selvhøytidelighet.

KJENT FAMILIE: Lady Gabriella Windsor (t.v) er datter av prinseparet av Kent (t.h). Ved siden av den blivende bruden står hennes bror, Lord Frederick Windsor. Bildet ble tatt i 2007. Foto: NTB scanpix
KJENT FAMILIE: Lady Gabriella Windsor (t.v) er datter av prinseparet av Kent (t.h). Ved siden av den blivende bruden står hennes bror, Lord Frederick Windsor. Bildet ble tatt i 2007. Foto: NTB scanpix Vis mer

Naziblod, rasistiske smykker og narkotikarykter har også bidratt til bred omtale av 74-åringens liv.

Som mor til to svært offentlige barn, har hun mer enn en gang måttet tale deres sak i mediene. Likevel har det aldri stormet mer enn i 2003, da Frederick - eller Freddie som han kalles - måtte innrømme kokainmisbruk.

Han ble fotografert på vei ut av en fest, og det ble oppdaget at han hadde nytt det narkotiske stoffet. Av mediene ble den da 24 år gamle lorden døpt «junkie».

- Han blir malt som en rusmisbruker, men han er ikke det. Du må bare se på ham. Han er ingen narkoman, sa mora i forsvar i et intervju, ifølge The Telegraph.

GIFT: Harry og Meghan av har avlagt sine troskapsløfter, og er nå mann og kone. Video: AP Vis mer

Kjent eks

Det var i september at det britiske kongehuset kunngjorde forlovelsen mellom Lady Gabriella og finansmannen Thomas Kingston. Den gang var det trolig mange som satte kaffen i halsen, for Kingston er ingen ukjent figur i kongelige kretser.

I 2011 hadde han og Pippa Middleton (35), som altså er hertuginne Kate (37) sin lillesøster, en langvarig flørt. De ble fotografert sammen en rekke ganger, men forholdet skulle altså ikke vare.

EKSER: Pippa Middleton og Thomas Kingston datet hverandre i 2011, men det skulle ikke vare. I dag er de gode venner. Her er de fotografrert i 2013, under Cheltenham-festivalen. Foto: NTB scanpix
EKSER: Pippa Middleton og Thomas Kingston datet hverandre i 2011, men det skulle ikke vare. I dag er de gode venner. Her er de fotografrert i 2013, under Cheltenham-festivalen. Foto: NTB scanpix Vis mer

De har derimot bevart vennskapet. Da Middleton giftet seg med James Matthews i 2017, var eksen og hans kongelige kjæreste til stede under både bryllupet og etterfesten.

Ifølge Town and Country Magazine har han også har vært linket til Natalie Hicks-Lobbecke, som er en av ekskjærestene til prins William (36). Nå har han derimot slått seg til ro, og blir i mai et inngiftet medlem av det mektige kongehuset.

LES OGSÅ: Røper detaljer om sønnen for første gang