Prinsesse Birgitta:

Skandaleprinsessen fikk gravid-sjokk

Det er ikke alle som har fått med seg at Carl Philip og Sofia venter sitt tredje barn.

VISSTE INGENTING: Prinsesse Birgitta (t. v) var ikke klar over at nevøen Carl Philip og kona Sofia ventet sitt tredje barn da Svensk Damtidning ringte. Her er hun med søsteren prinsesse Margaretha. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB
VISSTE INGENTING: Prinsesse Birgitta (t. v) var ikke klar over at nevøen Carl Philip og kona Sofia ventet sitt tredje barn da Svensk Damtidning ringte. Her er hun med søsteren prinsesse Margaretha. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I forrige uke ble det kjent at den svenske kongefamilien skal utvides enda en gang. Prins Carl Philip (41) og prinsesse Sofia (36) venter sitt tredje barn, og det er absolutt grunn til å tro at de to sønnene Alexander (4) og Gabriel (3) ser frem til å bli storebrødre.

Nyheten om den kongelige familieforøkelsen spredte seg raskt verden over, men det ser ikke ut til at alle har fått med seg at prinseparet i Sverige venter barn igjen.

Da det svenske ukebladet Svensk Damtidning ringte prins Carl Philips gudmor prinsesse Birgitta (83) for å få en kommentar til den trivelige nyheten, ble de nemlig møtt med et stort spørsmålstegn.

- Det vet jeg ingenting om, men dersom det stemmer, er jo det fantastisk, sier den omstridte prinsessen til ukebladet.

Birgitta er en av kong Carl Gustafs (74) fire søstre, og har med årene vært mer opptatt av sigarettrøyking, golf og soling hjemme på Mallorca enn sine kongelige plikter.

KJEDELIG: Det er ikke alltid like lett å holde 100 % fokus under lange forsamlinger. Det fikk den svenske kongefamilien føle på. Video: Expressen TV Vis mer

Til Sverige

Det er kanskje ikke så rart at nyheten ikke hadde nådd prinsesse Birgitta - i og med at hun bor langt unna hjemlandet Sverige. 83-åringen har riktignok aldri vært særlig opptatt av kongelig kutyme og oppførsel.

Prinsesse Birgitta har så å si gjort sport i å droppe kongelige bursdager - og særlig barnedåper. Da Carl Philip og Sofia døpte eldstesønnen Alexander i 2016, krasjet det med en golfturnering, og dermed valgte hun like godt å stå over den kongelige begivenheten.

83-åringen har med andre ord alltid gått sine egne veier, men har like fullt vært et kjært medlem av den svenske kongefamilien. Da coronapandemien brøt ut i vår, ble hun «hentet hjem» av sin bror, kong Carl Gustaf.

GÅR SIN EGEN VEI: Prinsesse Birgitta er kjent for å gå sine egne veier. Her avbildet da broren kong Carl Gustaf fylte 70 år i 2016. Foto: Lise Åserud / NTB
GÅR SIN EGEN VEI: Prinsesse Birgitta er kjent for å gå sine egne veier. Her avbildet da broren kong Carl Gustaf fylte 70 år i 2016. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer

Prinsessen hadde da ikke bodd i Sverige siden hun flyttet til utlandet som 24-åring. I et intervju med Expressen i mai fortalte hun at hun hadde vært i isolasjon sammen med kongeparet på Stenhammars slott i nesten to måneder.

- Det er klart det har vært hyggelig. Jeg har fått sett mye av Sverige. Det er veldig gledelig ettersom jeg har vært borte fra Sverige i nesten 60 år, så alt var veldig positivt, sa den mye omtalte prinsessen om oppholdet.

NY SERIE: Prinsesse Sofia forteller åpenhjertig at hun har slitt med å finne ro i prinsesserollen i en ny dokumentar på svensk tv. Vis mer

- Føler meg hjemløs

Samme måned satte Birgitta imidlertid kursen tilbake til den spanske ferieøya, hvor hun nå trolig har tatt opp sin lidenskap for golf, røyk og sol.

I intervjuet la den skandaleombruste 83-åringen heller ikke skjul på at hun savnet sin solfylte tilværelse på den spanske ferieøya, og sa at hun følte seg hjemløs.

- Det jeg mest av alt ser frem til, er å reise tilbake til Mallorca, det må jeg si. Til hjemmet mitt, å være hjemløs føles ikke særlig bra. Uvissheten er fryktelig - kan man komme tilbake? Og i så fall når, hvor og hvordan? Det gjør det vanskelig, sa prinsessen åpenhjertig.

Som nevnt går prinsesse Birgitta for å være et fargerikt tilskudd i de kongelige rekker, og hun ser ut til å gi blaffen i kongelige konvensjoner. Hun er ikke redd for å droppe kongelige tilstelninger, og i desember 2018 valgte hun å ikke komme i svigerinnen dronning Silvias storslåtte 75-årsfeiring.

- JEG STREVER: Prinsesse Madeleine røpet hos «Skavlan» at hun aldri har vent seg til å være i oppmerksomhetens sentrum. Video: NRK Vis mer

- Jeg skal feire jul med barn og barnebarn i München. Man kan ikke være alle steder samtidig, og de har så stor familie nå, at jeg tror de klarer seg fint uten meg, sa prinsessen til Expressen den gang.

LES OGSÅ: - Krysser fingrene for at alt går bra

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer