Prinsesse Michael av Kent:

Skandaleprinsesse smittet

Den 75 år gamle prinsessen slet med høy feber og tretthet.

SMITTET: Prinsesse Michael av Kent fikk påvist coronavirus for tre uker siden. Her er hun med ektemannen prins Michael i 2016 - i anledning feiringen av dronning Elizabeths 90-årsdag. Foto: Shutterstock / Rex
SMITTET: Prinsesse Michael av Kent fikk påvist coronavirus for tre uker siden. Her er hun med ektemannen prins Michael i 2016 - i anledning feiringen av dronning Elizabeths 90-årsdag. Foto: Shutterstock / Rex Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prinsesse Michael (75) av Kent har vært smittet av coronaviruset, bekrefter hennes talsperson Simon Astaire til nyhetsbyrået Reuters. Prinsessen er gift med dronning Elizabeths (94) fetter, prins Michael (78) av Kent.

Prinsessen er nå på bedringens vei etter å ha hatt plager som alvorlig feber og tretthet, uttalte Astaire mandag. Ifølge talspersonen fikk prinsesse Michael påvist coronaviruset for tre uker siden.

DRONNINGA: Prinsesse Michaels ektemann er dronningens fetter. Her er de tre sammen i 2014. Foto: Shutterstock / Rex
DRONNINGA: Prinsesse Michaels ektemann er dronningens fetter. Her er de tre sammen i 2014. Foto: Shutterstock / Rex Vis mer

- Siden da har hun og ektemannen prins Michael isolert seg på Kensington Palace. Prins Michael testet ikke positivt, sier Astaire videre til Reuters.

Talspersonen forteller videre at prinsessen er mye bedre nå, men at hun har hatt ei tøff tid som følge av coronasykdommen.

75-åringen ble en del av den britiske kongefamilien i 1978, da hun giftet seg med prins Michael i en borgerlig vielse i Wien. Prinsen er barnebarnet til kong George, som satt på den britiske tronen fram til sin død i 1936.

2010: Her er prinsessa med store deler av kongefamilien i juni 2010. Foto: Anwar Hussein/ Pa Photos/ NTB
2010: Her er prinsessa med store deler av kongefamilien i juni 2010. Foto: Anwar Hussein/ Pa Photos/ NTB Vis mer

Han og dronning Elizabeth har dermed en felles bestefar - noe som gjør dem til søskenbarn. Det er likevel sjeldent ekteparet utfører oppdrag på vegne av kongehuset, men de er til stadighet å se i kongelige bryllup og andre festlige begivenheter.

Prinsesse Michael av Kent vekket for øvrig oppsikt tilbake i 2017, da hun møtte hertuginne Meghan - den gang Meghan Markle - iført det som ble omtalt som et «rasistisk smykke».

Hun skal heller ikke være noen favoritt i det britiske kongehuset, og ble regnet som en «marerittgjest» før bryllupet til prins Harry og hertuginne Meghan i 2018. Prins Charles skal ifølge People ha kalt 75-åringen for «Rent-a-Princess» (lei en prinsesse, joun. anm.), visegreve Linley skal ha omtalt henne som «Princess Pushy» og selveste dronning Elizabeth skal ha vitset med at «hun er med kongelig enn vi er».

BRYLLUP: Prins og prinsesse Michael av Kent i bryllupet til datteren Lady Gabriella Windsor og Thomas Kingston. Paret giftet seg samme sted som Harry og Meghan - ett år senere. Foto: Chris Jackson/ AFP/ NTB
BRYLLUP: Prins og prinsesse Michael av Kent i bryllupet til datteren Lady Gabriella Windsor og Thomas Kingston. Paret giftet seg samme sted som Harry og Meghan - ett år senere. Foto: Chris Jackson/ AFP/ NTB Vis mer

Flere smittede

Prinsesse Michael føyer seg inn i rekken av flere coronasmittede personer i den britiske kongefamilien. Allerede i mars ble det kjent at arveprins Charles (72) hadde blitt smittet.

CORONA-TEST: Marna Haugen også kjent som «komikerfrue» har vært i hardt vær etter at hun publiserte denne videoen. Video: Instagram / @Komikerfrue. Reporter: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

I en pressemelding fra Clarence House, som fungerer som prinsen av Wales offisielle residens, het det at Charles hadde milde symptomer, og ellers var ved god helse.

Tronarvingen var i isolasjon i sju dager i Skottland. Kona Camilla Parker Bowles (73) ble også testet, men hun testet negativt.

I starten av november ble det også kjent at hans eldste sønn prins William (38) hadde vært smittet på omtrent samme tid som faren.

Det opplyste kilder ved Kensington Palace til BBC. Informasjonen ble ikke bekreftet av det britiske kongehuset.

Kanalens kongelige ekspert, Jonny Dymond, mente den gang at prins Williams coronasykdom mest sannsynlig ikke ble offentlig kjent i april for ikke å bekymre folket.

- Kongehuset prøver også å bevare privatlivet til den kongelige familien, sa han til BBC.

ISOLERT: Dronning Sonja forteller under åpningen av en kunstutstilling med Magne Furuholmen at det har vært trist å ikke kunne møte folk under coronapandemien. Video / Foto: NTB Scanpix. Vis mer

LES OGSÅ: Kongelig innrømmelse vekker oppsikt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer