Prins Ernst August av Hannover:

Skandaleprinsen risikerer fengsel

Prinsesse Carolines ektemann er tiltalt for trusler og vold mot politiet i fjor sommer.

GODT GIFT: Prinsen har stått for mang en skandale gjennom det over 20 år lange ekteskapet med prinsesse Caroline av Monaco. Her er de sammen i 2004. Foto: Frank Rollitz / REX / Shutterstock / NTB
GODT GIFT: Prinsen har stått for mang en skandale gjennom det over 20 år lange ekteskapet med prinsesse Caroline av Monaco. Her er de sammen i 2004. Foto: Frank Rollitz / REX / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prins Ernst August av Hannover (66) har skapt overskrifter i en årrekke. Prinsen giftet seg med prinsesse Caroline av Monaco (63) i 1999, og har vært et friskt pust i den kongelige fyrstefamilien i Monaco siden den gang.

Fyll, et voldsomt temperament og rykter om et skrantent ekteskap med prinsessen er blant overskriftene som har preget tabloidpressen de siste årene. I 2010 gikk det også rykter om at prins Ernst August hadde en annen kvinne på si - etter at han ble avbildet i het omfavnelse med en annen dame på en strand.

RØYKEPAUSE: Prins Ernst August er svak for sigaretter - og alkohol. Foto: Shutterstock / REX / People Picture / NTB
RØYKEPAUSE: Prins Ernst August er svak for sigaretter - og alkohol. Foto: Shutterstock / REX / People Picture / NTB Vis mer

Nå er skandaleprinsen igjen i vinden. Ifølge østerrikske og tyske medier er han nemlig tiltalt for flere grove forhold som fant sted i fjor sommer. Avisene Bild og Kronen Zeitung skriver at etterforskningen mot 66-åringen er ferdig, og at påtalemyndigheten nå har reist tiltale mot ham, ifølge Billed Bladet.

Prins Ernst August risikerer nå tre år i fengsel for å ha yppet til bråk med politiet 15. juli 2020.

TRAILER: En ny dokumentar om prins Henrik hadde premiere på DR 3. januar. Video: DR Vis mer

Bråk med politiet

Ifølge prinsens egen forklaring, ringte han etter hjelp fordi han følte seg dårlig som følge av lavt blodsukker. Så skal det ha gått helt galt - av uklare årsaker. Prinsen skal ha havnet i slagsmål med politiet og deretter blitt innlagt til undersøkelse på psykiatrisk avdeling.

Hendelsen skal ha funnet sted i prinsens jakthytte i landsbyen Grünau i Østerrike.

Nå er prins Ernst August tiltalt for å ha forhindret politiet å gjøre jobben sin ved å bruke vold, og for å ha truet dem og påført dem skader.

SKANDALEPRINS: Prinsesse Carolines ektemann har stått for den ene skandalen etter den andre gjennom deres 20 år lange ekteskap. Foto: Willi Schneider / REX / NTB
SKANDALEPRINS: Prinsesse Carolines ektemann har stått for den ene skandalen etter den andre gjennom deres 20 år lange ekteskap. Foto: Willi Schneider / REX / NTB Vis mer

Prinsen hadde drukket da hendelsen fant sted, og skal ha hatt en promille på 0,8. Han er også tiltalt for å ha truet en politibetjent med et balltre 20. juli samme år, samt for å ha truet en ansatt noen måneder senere.

66-åringens forsvarer, Malte Berlin, avviser anklagene, og hevder at prinsen den aktuelle kvelden hadde fått smertestillende medisin etter en kjeveoperasjon, og at han kun hadde drukket et par glass rødvin.

Forsvareren hevder at prinsen ikke skal ha visst hva han gjorde den aktuelle kvelden - på grunn av det lave blodsukkeret.

SVARTE FEIL: Se og Hørs kongehusekspert Anders Stavseng intervjuet kronprinsesse Mary av Danmark i Texas. Det gikk ikke helt som det skulle. Vis mer

Flere skandaler

Dette er riktignok ikke første gang prins Ernst August skaper bråk. Skilsmisserykter har florert i en årrekke, særlig etter den nevnte utroskapsskandalen i 2010.

Da ydmyket skandaleprinsen sin kone på det groveste, da han på en romantisk ferie i Thailand flørtet og kysset med en ukjent brunette i full offentlighet.

Prinsesse Caroline og ektemannen har heller ikke blitt avbildet sammen på mange år - noe mange tolker som at ekteskapet ligger brakk. Verken prinsen, prinsessen eller fyrstedømmet har noen gang uttalt seg om utroskapssaken.

KONGEHUSET: Da kronprinsesse Mary utførte sitt første offisielle oppdrag etter sommerferien, fikk hun mye tyn etter en skikkelig tabbe. Vis mer

I løpet av ekteskapet har Ernst August blitt kjent som skandaleprinsen med alvorlige alkoholproblemer - og et voldsomt temperament. Blant annet brakk han nesen på en kameramann – og ble dømt for mishandling av en hotelleier.

Caroline ble gift for tredje gang da hun sa ja til Ernst August i 1999. Parets felles datter, prinsesse Alexandra (21), er den eneste av Carolines fire barn som har en kongelig tittel.

Prinsesse Caroline har også de tre barna Andrea, Charlotte og Pierre Casiraghi, som hun fikk med Stefano Casiraghi. Han døde i en ulykke i 1990.

LES OGSÅ: - Trodde det var en svulst

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer