Prins Laurent av Belgia:

Skandaleprinsen raser etter kutt i lønna

Belgias skandaleombruste prins Laurent skaper på ny overskrifter i hjemlandet.

SKANDALEPRINS: Prins Laurent av Belgia har stadig fått negativ omtale. Nå har den belgiske regjeringen fått nok og vil frata ham sin støtte. Her er han sammen med blant andre kong Harald og dronning Sonja under deres besøk i Belgia i 2003. Foto: NTB Scanpix.
SKANDALEPRINS: Prins Laurent av Belgia har stadig fått negativ omtale. Nå har den belgiske regjeringen fått nok og vil frata ham sin støtte. Her er han sammen med blant andre kong Harald og dronning Sonja under deres besøk i Belgia i 2003. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

(Dagbladet): Kongelig apanasje, altså en årslønn fra statskassa, har ofte vært et betent tema blant kongehusene i Europa. I vårt eget kongehus sa eksempelvis prinsesse Märtha Louise (46) opp sin apanasje i forkant av sitt ekteskap med Ari Behn (45).

Det er derimot ikke alle kongelige som ønsker å gå i samme retning.

Den belgiske prinsen Prins Laurent (54), kong Phillippes yngre bror, ble ifølge The Guardian tirsdag kalt inn på teppet av statsminister Charles Michel. Statsministeren foreslår å fjerne 15 %, altså 308 000 euro og i overkant av 3 millioner kroner fra prinsens offentlige legat.

Avgjørelsen falt ikke i god jord hos prinsen. Via sin advokat, hevder han i et langt brev til statsministeren at trekket i støtten vil være intet mindre enn et brudd på menneskerettighetene.

Ankom statsbesøk uten tillatelse

Bakgrunnen for statsministerens reaksjoner skal ifølge avisa være at prinsen, ikledd marineuniform og uten godkjennelse, møtte under den kinesiske 90-års feiringen av folkets frigjøringshær i Kina.

Prinsens siste stunt skal ifølge avisen være dråpen som fikk begeret til å renne over for statsministeren, noe som resulterte i beslutningen om trekk i apanasjen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer