Prins Waldemar:

Skandaleprinsen er død

Prins Waldemar skapte en rekke overskrifter før sin bortgang.

GIKK BORT: Prins Waldemar har tidligere fått enorm oppmerksomhet i dansk presse. Denne uka gikk han bort, 79 år gammel. Foto: All Over Press / Aller Media
GIKK BORT: Prins Waldemar har tidligere fått enorm oppmerksomhet i dansk presse. Denne uka gikk han bort, 79 år gammel. Foto: All Over Press / Aller Media Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag kveld meldte en rekke danske medier at prins Waldemar av Schaumburg-Lippe er død, 79 år gammel.

Hans bortgang ble bekreftet av datteren, Eleonore av Schaumburg-Lippe (41), overfor Ekstra Bladet.

«Det er med stor sorg jeg må meddele at min far prins Waldemar sovnet stille inn på morgenen 11. august i USA», skriver datteren på Facebook.

DEN GANG DA: Prins Waldemar avbildet i 2001. Foto: Ritzau/ NTB scanpix
DEN GANG DA: Prins Waldemar avbildet i 2001. Foto: Ritzau/ NTB scanpix Vis mer

Videre påpeker hun at farens bortgang ikke har noe med coronaviruset å gjøre, og at det tok lang tid før hun fikk vite at han hadde sovnet inn.

«Jeg har mange gode ord og opplevelser jeg gjerne vil fortelle om min far, verdens beste far, men jeg er altfor sjokkert, og klarer ikke finne de riktige ordene nå», fortsetter hun, og legger til at hun tar med seg kjærligheten fra faren videre i hjertet.

Datteren snakket med faren for siste gang tre dager før han gikk bort.

Falt for hoffotograf

Prins Waldemar og familien er trolig ikke altfor kjent her til lands, men er nok ikke fremmed for den norske kongefamilien ettersom han var halvfetteren til dronning Margrethe av Danmark.

Prinsen ble født i Berlin, og kom til Danmark med sin mor, danske prinsesse Feodora i 1945. Etter fem år flyttet de imidlertid tilbake til den tyske hovedstaden - men han skulle ikke bli værende.

SVARTE FEIL: Se og Hørs kongehusekspert Anders Stavseng intervjuet Kronprinsesse Mary av Danmark i Texas. Det gikk ikke helt som det skulle. Vis mer

Prinsen, hvis fulle navn er Waldemar Stephan Ferdinand Wolrad Friedrich Karl av Schaumburg-Lippe, returnerte til Danmark i 1977 med en bankutdannelse i bagasjen.

Her fant han lykken med hoffotograf Anne-Lise Johansen, som han fikk datteren Elonore med. Prinsen ble også dansk statsborger på denne tiden.

Ut mot Danmark

I Danmark levde han et forholdsvis begivenhetsrikt liv. På 80-tallet var det ifølge Ekstra Bladet ukentlig saker om ham i den kulørte delen av pressen, og det hele toppet seg da han gikk gjennom en heller skitten skilsmisse med Johansen.

NY KONE: I 2008 giftet prinsen seg med Gertraud-Antonia Wagner-Schöppl. Foto: NTB scanpix
NY KONE: I 2008 giftet prinsen seg med Gertraud-Antonia Wagner-Schöppl. Foto: NTB scanpix Vis mer

Dette betydde for øvrig ikke at han var særlig glad i Danmark, i hvert fall ikke om vi skal tro uttalelsen hans fra 2001. Den gang flyttet han nemlig tilbake til Tyskland for et liv bestående av golf og turisme, og sa følgende til Ekstra Bladet:

- Jeg kommer ikke til å savne Danmark. Kun min datter. Enten jeg er der nede, eller om jeg er her, så er det neppe noen forskjell på følelsene Amalienborg (hovedresidens for den danske monarken, journ.anm.) har for meg. Haha, nei, jeg kommer ikke til å savne Danmark.

PRINS PÅ FEST: I kjølvannet av overgrepsanklager og spørsmål rundt vennskapet til avdøde Jeffrey Epstein, sier prins Andrew sier i et nytt intervju at han ikke skjønner hvordan han har fått stempelet som «partyprins», da han ikke lenger fester. Bilder av prinsen i Saint-Tropez sier det motsatte. Foto: Coleman-Rayner / Stella Pictures. Klipp: Emilie Rydning Vis mer

I 2008 giftet han seg på ny med den østerrikske dyrlegen og juristen Gertraud-Antonia Wagner-Schöppl (63). Hun hadde sønnen Mario-Max Schaumburg-Lippe (42) fra tidligere. I etterkant av bryllupet adopterte prinsen stesønnen.

LES OGSÅ: Overrasker med private bilder

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer