Prins Laurent av Belgia:

Skandaleprins rammet: - Vet ikke hvordan

Nå har smitten kommet til det belgiske kongehus.

SKANDALEPRINS: Prins Laurent av Belgia har med åra fått litt av et rykte på seg. Nå er familien hans rammet av corona. Her er han fotografert gjespende på en offisiell tilstelling for noen år siden. Foto: NTB scanpix
SKANDALEPRINS: Prins Laurent av Belgia har med åra fått litt av et rykte på seg. Nå er familien hans rammet av corona. Her er han fotografert gjespende på en offisiell tilstelling for noen år siden. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste månedene har coronaviruset vist at det på ingen måter gjør forskjell på folk. Regjeringsmedlemmer, statsledere og kongelige er alle blitt smittet av viruset, som på verdensbasis har drept over 280 000 mennesker. Her i Norge har rundt 8000 fått bekreftet smitte, mens over 200 har mistet livet.

Norges harde strategi har derimot hatt som formål å få ned antall smittede, noe som foreløpig har fungert. I Belgia er situasjonen derimot en helt annen. Landet ligger på syvende plass over antall døde, med rundt 8700 dødsfall så langt. Over 50 000 mennesker har fått påvist smitte. Nå har det også nådd den belgiske kongefamilien.

Prins Laurent (56) av Belgia, den skandaleombruste lillebroren til kong Philippe (60), bekrefter overfor lokal presse at familien nå er smittet.

Innesperret

Det er til magasinet Le Soir at prinsen forteller at familien hans er rammet av viruset. Han vil derimot ikke gå inn på hvem som er smittet.

- Vi vet ikke hvordan det skjedde, men vi fikk smitten med hjem, sier han i intervjuet, som Brussels Times har gjengitt.

Prinsen bor sammen med sin kone, prinsesse Claire (46), og sammen har de fått tre barn. Selv om han ikke forteller konkret hvem i familien som er syke, er det trolig noen i husholdningen - for hele familien har sittet i karantene lenge. De som var syke var isolerte, mens resten av familien har sittet i karantene siden i mars.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer