Kongehus i krise:

Skandalene står i kø

Utro-ryktene rundt kronprins Frederik har fått det til å koke i Danmark. Nok en gang skaper kongefamiliens pikante privatliv overskrifter.

IKKE DEN FØRSTE: Skandalen kronprins Frederik og kronprinsesse Mary nå går igjennom, føyer seg bare i rekken. Foto: Martin Høien/Aller Media Danmark
IKKE DEN FØRSTE: Skandalen kronprins Frederik og kronprinsesse Mary nå går igjennom, føyer seg bare i rekken. Foto: Martin Høien/Aller Media Danmark Vis mer
Publisert

Etter at nyhetsmagasinet Lecturas slo opp på førstesiden at kronprins Frederik (55) av Danmark angivelig skal ha hatt en utenomekteskapelig flørt med den meksikanske modellen Genoveva Casanova (47) i Madrid, har dette ført til et mediekjør uten like for det danske kongehuset.

Turen kronprinsen tok til Madrid skal ha vært av privat art, og i hovedstaden skal han blant annet ha tilbrakt tid sammen med 47-åringen. Ukebladet kunne også opplyse om at kronprinsen skal ha overnattet hjemme hos henne.

Bildene fra det spanske ukebladet viser at de for to uker siden gikk tur, spiste på restaurant, skiftet klær og overnattet i TV-stjernens leilighet.

Selv om kronprins Frederik og kronprinsesse Mary (51) selv har til gode å kommentere utroskaps-anklagene, har det Danske kongehuset omtalte reportasjen fra det spanske mediet som «rykter og insinuasjoner».

Dette har kronprins Frederik aldri gjort før. Reporter: Caroline Vagle. Video: Se og Hør/Nora Skavhaug. Foto: NTB, Instagram/@detdanskekongehus. Vis mer

Har skjedd før

Det er imidlertid ikke første gang kronprinsen er involvert i en utroskapsskandale. Også i 2016 ble han beskyldt for utroskap. Det danske ukebladet Her & Nu påsto den gang at Frederik hadde vært utro med en dansk luksusprostituert.

De drøye påstandene kom ifølge Ekstra Bladet fra en kjendis-sexolog ved navn Jakob Olrik, som har utgitt en bok der en anonym, prostituert kvinne forteller om kjente menn hun skal ha hatt som kunder.

SAMMEN: Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary ble nylig observert sammen. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
SAMMEN: Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary ble nylig observert sammen. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix Vis mer

Kvinnen, som attpåtil var forfatterens ekskjæreste, hevder at hun flere ganger fikk betalt 50 000 kroner av den danske tronarvingen for å ha sex med ham.

Det danske kongehuset reagerte kraftig på beskyldningene mot kronprinsen.

- Kongehuset overveier alltid hvorvidt det som blir skrevet om kongefamilien i media, bør konfronteres. Dette gjelder også i konkrete tilfeller, som når krenkende og usanne påstander basert på rykter og gjetting, blir viderebrakt, skrev kommunikasjonssjef Lene Balleby til Metroexpress.

«Partyprinsen»

Skandalene stopper imidlertid ikke der - også storebroren prins Joachim (54) har vært involvert i eskapader som har fått stor spalteplass i flere aviser.

Da prins Joachim fortsatt var gift med daværende prinsesse Alexandra (58), inviterte han fotografen Martin Jørgensen (44) til Schakenborg for å gjøre opptakene til programmet «Mitt hjem er mitt slott», som skulle sendes i forbindelse med Alexandras 40-årsdag.

EKSKONE: Prins Joachim sammen med ekskona grevinne Alexandra og sønnene Prins Felix og Prins Nicolai. Foto: Hanne Juul
EKSKONE: Prins Joachim sammen med ekskona grevinne Alexandra og sønnene Prins Felix og Prins Nicolai. Foto: Hanne Juul Vis mer

Jørgensen gjorde tilsynelatende en svært god jobb, for året etterpå, i 2005, tok den daværende prinsessen med seg fotografen til Kina - noe som til slutt skulle resultere at prinsessen og den fjorten år yngre Jørgensen fant tonen med hverandre, og etter hvert innledet en romantisk relasjon. Dermed var det kroken på døra for ekteskapet med prinsen.

Hun giftet seg i stedet med fotografen i 2007, men i 2015 endte også dette ekteskapet i en skilsmisse - som for øvrig ble en svært offentlig skittentøyvask.

VARTE IKKE: Grevinne Alexandra med sin eksmann, Martin Jørgensen. Foto: Martin Høien/Billed-Bladet
VARTE IKKE: Grevinne Alexandra med sin eksmann, Martin Jørgensen. Foto: Martin Høien/Billed-Bladet Vis mer

Etter at prinsen mistet kona til fotograf Jørgensen, brukte han flere år på å feste seg gjennom sorgen. Stadig dukket det opp bilder og avsløringer. Han menget seg med ungjenter på fest, råkjørte med barna i baksetet og levde et tilsynelatende svært utsvevende ungkarsliv.

Prinsen ble også anmeldt for råkjøring i 2004. Opptakene viste at prinsen kjørte i voldsomme 140 km/t på Lyngbyveien hvor fartsgrensen er 90. Fotografen, som leverte anmeldelsen av prinsen, mente at farten kan ha vært helt oppe i 170 kilometer i timen på det høyeste.

BLODPROPP: Kongehus-ekspert Caroline Vagle tror danskene nå er bekymret, etter at Prins Joachim fredag kveld ble innlagt på sykehus for blodpropp. Video: Jeanette N. Vik / Dagbladet Vis mer

Prins Joachim har lekt konge på veien ved flere anledninger. I 1988 overlevde han en stygg bilulykke. I 1992 ble prinsen og en venninne stoppet av politiet på vei fra fest. Hun hadde ikke førerkort og ble mistenkt for promillekjøring. I 1997 kjørte han i 160 km/t på motorveien.

I 2005 falt han imidlertid pladask for den franske brunetten Marie Cavallier (47). De to giftet seg i 2008 men bare to måneder før bryllupet, skapte prins Joachim en liten dansk skandale - atter en gang.

Da ble han observert full på en av Københavns klubber for homofile.

Bryllupet gikk likevel av stabelen, og så langt ser ekteskapet ut til å gå svært bra for den danske prisen og kona, som har fått sønnen prins Henrik (14) og datteren prinsesse Athena (11) sammen.

GIFTET SEG PÅ NYTT: Prins Joachim og sin Marie Cavallier. Foto: Steen Brogaard.
GIFTET SEG PÅ NYTT: Prins Joachim og sin Marie Cavallier. Foto: Steen Brogaard. Vis mer

Som far, så sønn(?)

- Det har alltid vært skandaler, rykter og kontroverser rundt Frederik og Joachim. Det er ikke uten grunn at de fikk tilnavnet Turboprinsene, og det virker som om det fortsatt er en aktuell beskrivelse, sier Se og Hørs konge-ekspert Caroline Vagle.

Eplet faller kanskje ikke så langt fra stammen, for også de rojale foreldrene har stått for et par skandaløse overskrifter i årenes løp.

Både da det kom frem at prins Henrik (83) hadde besluttet at han ikke ønsket å gravlegges sammen med kona, dronning Margrethe, men også da selveste dronningen frarøvet sine barnebarn prins og prinsessetittelen.

Det kom frem i en pressemelding, hvor det også ble avslørt at det var dronning Margrethe som sto bak beslutningen om å fjerne tittelen til sine barnebarn.

Dronning Margrethe av Danmark svarte på spørsmål fra pressen onsdag 1. november. Men dette spørsmålet fikk flere til å reagere. Video: Anthon Unger/ Ritzau Scanpix. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Prins Henrik døde i 2018 etter en tids sykeleie, men ble lenge ansett som en munnrapp moroklump i det danske kongehus.

Allerede samme år som prinsen giftet seg med sin Margrethe i 1967, var han uheldig med medieoppslagene. Han uttalte nemlig i et stort intervju med Berlingske Tidende, at kvinner ikke burde ha fulltidsjobber og at mannen er husets overhode.

FANT HVERANDRE: Dronning Margrethe og Prins Henrik giftet seg i 1967. Foto: Scanpix
FANT HVERANDRE: Dronning Margrethe og Prins Henrik giftet seg i 1967. Foto: Scanpix Vis mer

I samme intervju, klarte også prinsen å sammenligne barneoppdragelse med det å oppdra et dyr.

- Barn er som hunder eller hester. De skal temmes for at man skal få et godt forhold til dem. Jeg har selv blitt klappet til, det tar man ikke skade av, uttalte han til avisa.

Han fikk imidlertid passet sitt påskrevet etter denne uttalelsen og møtte krass kritikk fra den danske befolkningen.

GIKK BORT: Sent på kvelden tirsdag 13. februar 2018 sovnet prins Henrik av Danmark stille inn, 83 år gammel. Både dronning Margrethe og sønnene deres, kronprins Frederik og prins Joachim, var til stede. Prins Henrik var en fargerik prins - se noen av øyeblikkene fra livet hans her! Vis mer

Selv om de trolig hadde et lykkelig ekteskap, skapte dronningen sjokkbølger da hun smilte fra øre til øre dagen etter at ektemannen hadde sovnet stille inn.

SMILER ETTER SORGEN: Dronning Margrethe av Danmark mistet ektemannen sin i 2018. Da hun viste seg og kikket på blomsterhavet dagen etter bortgangen, var det derimot ingen sorg å skimte hos dronningen. Foto: Martin Høien/Billedbladet
SMILER ETTER SORGEN: Dronning Margrethe av Danmark mistet ektemannen sin i 2018. Da hun viste seg og kikket på blomsterhavet dagen etter bortgangen, var det derimot ingen sorg å skimte hos dronningen. Foto: Martin Høien/Billedbladet Vis mer

Konge-reporter i Se og Hør, Anders Johan Stavseng, kunne da forklare dette med at dronningen trolig bar på en sorg, men at hun var lært opp til å ikke ytre disse offentlig.

- Dronning Margrethe er profesjonell til fingerspissene. Hun er som dronning oppdratt til å stå i stormen. Margrethe er av den gamle sorten, som ikke viser følelser offentlig. Hun kan smile og le, men gråter aldri, fortalte han til Se og Hør.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer