OVERRASKET: Kong Carl Gustafs storesøster, prinsesse Birgitta, pleier vanligvis å droppe familietilstelninger som barnedåp til fordel for å nyte livet hjemme på Mallorca. Under prinsesse Adriennes barnedåp fredag, dukket likevel 81-åringen opp. Foto: NTB Scanpix
OVERRASKET: Kong Carl Gustafs storesøster, prinsesse Birgitta, pleier vanligvis å droppe familietilstelninger som barnedåp til fordel for å nyte livet hjemme på Mallorca. Under prinsesse Adriennes barnedåp fredag, dukket likevel 81-åringen opp. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Prinsesse Birgitta:

Skandale-prinsessen dukket opp i barnedåpen

Prinsesse Birgitta (81) dukket opp i prinsesse Adriennes barnedåp. Akkurat dét er ingen vane.

Publisert

Fredag klokken 12 ble prinsesse Madeleines (35) og Chris O'Neills (43) yngste barn, prinsesse Adrienne (3 mnd.), døpt i Drottningholms slottskyrka i Stockholm.

I forkant av dåpen skapte kong Carl Gustafs (72) «skandalesøster», prinsesse Birgitta (81), overskrifter. Det gjorde hun ved å melde at hun kom til å dukke opp i den kongelige dåpen - for første gang på seks år - men droppe begravelsen til sin gode venninne Lill-Babs.

I tolvtiden fredag var hun uansett på plass i det intime kirkerommet, som var fylt av om lag 150 gjester.

Der satt hun sammen med resten av kongens søstre, prinsesse Margaretha (83), prinsesse Désirée (80) og prinsesse Christina (74).

- Prinsesse Birgitta er helt ubestemmelig, og viden kjent for å gå sine egne veier. Men denne gangen passet det - utrolig nok, sier Se og Hørs kongehusekspert, Anders Johan Stavseng.

Saken fortsetter under bildet.

DUKKET ENDELIG OPP: Prinsesse Birgitta (nr. to f.v.) sammen med søstrene prinsesse Margaretha, prinsesse Désirée og prinsesse Christina i Drottningholms slottskyrka under dåpen til prinsesse Adrienne. Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB scanpix
DUKKET ENDELIG OPP: Prinsesse Birgitta (nr. to f.v.) sammen med søstrene prinsesse Margaretha, prinsesse Désirée og prinsesse Christina i Drottningholms slottskyrka under dåpen til prinsesse Adrienne. Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB scanpix Vis mer

Glimret med sitt fravær

Da gudsønnen Carl Philip skulle døpe prins Alexander (2) i 2017, droppet hun nemlig hele dåpen. Og årsaken var en golfturnering.

- Den gangen ville hun heller spille golf. Og det er ikke første gangen hun har «skulket», forklarer Stavseng.

Da Carl Philip i november døpte sitt andre barn, prins Gabriel (9 md), droppet hun også dåpen.

81-åringen forklarte overfor Expressen at hun mottok invitasjonen til den høytidelige seremonien for sent, og at dette var årsaken til at hun ikke ville delta.

Hun var også fraværende i dåpen til kronprinsesse Victorias sønn, prins Oscar (2), i 2016. At hun faktisk velger å dukke opp i dagens dåp, er nok derfor heller det som overrasker hennes svenske kongefamilie.

PÅ PLASS: Prinsesse Birgitta var på plass da kong Carl Gustaf av Sverige fylte 70 år i 2016. Heller ikke den gangen gikk det ubemerket hen. Foto: NTB Scanpix
PÅ PLASS: Prinsesse Birgitta var på plass da kong Carl Gustaf av Sverige fylte 70 år i 2016. Heller ikke den gangen gikk det ubemerket hen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Emigrant i solfylte Spania

Foruten å ha forårsaket noen friske medieoverskrifter i årenes løp, er prinsesse Birgitta for mange nordmenn en nokså ukjent prinsesse.

Birgitta giftet seg med seksmenningen Johann Georg av Hohenzollern-Sigmaringen i 1961 - og konverterte samtidig til katolisismen.

Ekteparet bodde lenge i Tyskland, før Birgitta bestemte seg for å separeres og flytte til sol og sommer i Spania. Ekteparet var fortsatt gift på papiret og beholdt vennskapet, fram til hans død i 2016. Sammen fikk de tre barn, som alle bor i Tyskland.

Den 81 år gamle prinsessen bor den dag i dag i en leilighet på Mallorca, hvor hun bruker mye til på soling og golf. Hun er også kjent for å være storrøyker, og ikke minst glad i en fest.

- Kong Carl Gustafs eksentriske storesøster er også kjent for å komme med friske uttalelser. Blant annet hevdet hun en gang at kong Carl Gustaf var misunnelig på henne, sier Stavseng.

Saken fortsetter nedenfor.

Birgitta har også vakt oppsikt under kongelige bryllup og feiringer tidligere.

Under prinsesse Madeleine og Chris O`Neills bryllup fikk observante tv-seere med seg at hun var noe ustø på løperen på vei inn i Slottskyrkan. Heldigvis kom søsteren prinsesse Margaretha til unnsetning, og Birgitta unngikk dermed den helt store skandalen.

- Hun er kjent for å være veldig lystig, og kanskje ta et glass for mye. Sist jeg så henne «i sving» forsøkte hun å dirigere Gardemusikken på kong Carl Gustafs 70-årsdag i Stockholm. Hele den europeiske storfamilien ble øyenvitner til opptrinnet, som også var direktesendt på svensk TV, sier Stavseng.

Hvorvidt dagens opptreden vil forbigå uten de store overraskelsene fra prinsesse Birgittas side, gjenstår foreløpig å se.

LES OGSÅ: Nå bekrefter hun graviditeten

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer