Prins Harry:

- Skammelig

Første i den britiske kongefamilien som offentlig har kritisert prins Andrew.

OVERGREP: Prins Harry uttaler seg om prins Andrews skandale i boken «Spare». Foto: Isabel Infantes / AFP / NTB
OVERGREP: Prins Harry uttaler seg om prins Andrews skandale i boken «Spare». Foto: Isabel Infantes / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prins Andrew (62) - dronning Elizabeths tredje barn - har den siste tida holdt en lav profil etter at han inngikk forlik i USA med Virginia Giuffre som hevder at han begikk flere seksuelle overgrep mot henne i 2001. Da var hun 17 år og mindreårig etter amerikansk lov.

Prinsen har også skapt overskrifter med sin kobling til den overgrepsanklagede milliardæren Jeffrey Epstein. I 2022 ble han fratatt alle sine ærestitler på grunn av hans kobling til Epstein.

Ingen fra den britiske kongefamilien har offentlig kritisert Andrew - før nå.

PRINS PÅ FEST: I kjølvannet av overgrepsanklager og spørsmål rundt vennskapet til avdøde Jeffrey Epstein, sa prins Andrew i et intervju at han ikke skjønte hvordan han hadde fått stempelet som «partyprins», da han ikke lenger festet. Bilder av prinsen i Saint-Tropez sa det motsatte. Foto: Coleman-Rayner / Stella Pictures. Klipp: Emilie Rydning Vis mer

- Fjernes

Det kommer frem i prins Harrys (38) selvbiografi «Spare», som blir sluppet tirsdag, ifølge The Telegraph.

Prins Harry beskriver skandalen rundt prins Andrew som «skammelig».

Videre kritiserer han kongefamilien for å ha trukket tilbake sin og hertuginne Meghans livvakter da de flyttet til USA, mens Andrew fikk beholde sine.

AVSLØRINGER: Prins Harry slipper sin selvbiografi «Spare». Der kommer det flere avsløringer. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

- Til tross for å være involvert i en skammelig skandale, anklaget for seksuelle overgrep mot en ung jente, hadde ingen engang foreslått at beskyttelsen hans skulle fjernes, skriver 38-åringen og legger til:

- Folk har hatt mange grunner til å klage på oss, sexforbrytelser har ikke vært en av dem.

Anklager kongefamilien

Prins Andrew er derimot ikke den eneste prins Harry kommer med anklager mot i selvbiografien.

Boka inneholder nemlig flere anklager mot den britiske kongefamilien for hvordan de tok imot hertuginne Meghan som Harrys ektefelle. Paret trakk seg fra alle kongelige plikter og flyttet til California i 2020.

MEGHAN OG HARRY: Prins Harry og Meghan Markle er produsenter for den nye Nelson Mandela-inspirerte dokumentarserien «Live to Lead». Video: Netflix Vis mer

Prinsen avslører også en rekke detaljer om seg selv i boken - som at han skal ha brukt ulovlige rusmidler, at han debuterte seksuelt med en eldre kvinne bak en pub, at han drepte 25 personer i Afghanistan som britisk helikopterpilot.

LES OGSÅ: Slakter familien

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer