Piers Morgan om Harry og Meghan:

- Skamløse, bort­skjemte drittunger

Tv-profilen raser mot hertugparet i Twitter-tirade.

RASENDE: Tv-profil Piers Morgan holder ikke igjen når han omtaler prins Harry og hertuginne Meghans avgjørelse om å trekke seg tilbake fra sine offentlige roller. Foto: NTB Scanpix
RASENDE: Tv-profil Piers Morgan holder ikke igjen når han omtaler prins Harry og hertuginne Meghans avgjørelse om å trekke seg tilbake fra sine offentlige roller. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I går skapte hertuginne Meghan (38) og prins Harry (35) store overskrifter verden over etter at de kunngjorde at de trekker seg tilbake fra sine offentlige roller.

Siden gårsdagen har det blitt skrevet opp og ned om hertugparet, og kort tid etter kunngjøringen kom også det britiske kongehuset med en egen uttalelse om prins Harry og hertuginne Meghans beslutning:

«Diskusjoner med hertugen og hertuginnen av Sussex er på et tidlig stadium. Vi forstår deres ønske om å ta en annen tilnærming, men dette er kompliserte saker som vil ta tid å jobbe seg gjennom».

STOLT PAPPA: Hertuginne Meghan og prins Harry viste frem sønnen Archie på offisiell reise til Cape Town. Video: Instagram/@sussexroyal / Rød Løper Vis mer

- Splittet Harry fra William

Det er imidlertid ikke bare det britiske kongehuset som har reagert på hertugparets kunngjøring. Allerede har avgjørelsen skapt reaksjoner verden over - ikke bare i mediene, men også i sosiale medier.

En av dem som ikke overraskende har fått med seg den store nyheten, er ingen ringere enn den frittalende tv-profilen Piers Morgan (54).

FYRER LØS: Piers Morgan er kjent for å ikke legge noe imellom når han fremsetter meningene sine. Her på «Good Morning Britain» mandag. Foto: Ken McKay/ ITV/ Shutterstock/ NTB scanpix
FYRER LØS: Piers Morgan er kjent for å ikke legge noe imellom når han fremsetter meningene sine. Her på «Good Morning Britain» mandag. Foto: Ken McKay/ ITV/ Shutterstock/ NTB scanpix Vis mer

I en Twitter-tirade går han i kjent stil hardt ut mot hertugparet og deres beslutning om å trekke seg tilbake.

- Folk sier jeg er for kritisk mot Meghan Markle, men hun har droppet familien sin, droppet faren sin, droppet de fleste av sine gamle venner, splittet Harry fra William og nå splittet ham fra kongefamilien. Jeg har sagt mitt, skriver Morgan.

I et annet Twitter-innlegg beskriver han hertugparet som «skamløse, bortskjemte drittunger».

- Harry og Meghan har nettopp gitt ut sin nye regelbok som mediene skal adlyde. Selv Putin hadde ikke prøvd seg på et stunt som dette. Jeg frykter at de begge har blitt gale, fortsetter han.

- Hva i helvete er det du driver med?

Cricketspilleren Kevin Pietersen (39) er en av mange som slår tilbake mot Morgan og forsvarer hertugparet. Til det svarer Morgan følgende:

- Nei. Hun bryter opp vår kongefamilie etter å ha loppet staten. Som skattebetaler og monarkist har jeg rett til å ha et mørkt syn på dette.

Morgan deler også en videosnutt fra prins Harry og hertuginne Meghans bryllup, hvor han skriver at «hva enn Meghan ønsker, får hun».

- Jesus, Harry. Hva i helvete er det du driver med, lyder det i enda et Twitter-innlegg fra den frittalende tv-profilen.

Har fått gjennomgå tidligere

Dette er ikke første gang Morgan slenger med leppa mot hertuginne Meghan. Etter at hun giftet seg inn i kongefamilien i 2018 har hun fått høre det fra mange kanter - spesielt fra 54-åringen.

Opptil flere ganger har han tent på alle plugger, og gått hardt ut mot Meghan. I oktober la han ikke skjul på hvor oppgitt han var over hertugparets kamp mot den britiske pressen.

Som de fleste nok har fått med seg saksøkte prins Harry og Meghan britiske Mail on Sunday i oktober som følge av en konflikt de hadde hatt med avisen over lengre tid.

- Jeg synes Meghan må slutte å sutre. Ferdig snakket, uttalte Morgan under British Academy Britannia Awards, ifølge US Weekly, før han fortsatte:

- Jeg synes hun er en skuespiller som sutrer for mye. Jeg sier det med stor respekt. Men de mest suksessfulle medlemmene av den britiske kongefamilien: Dronningen, dronningens mor, de mest elskede - de forsto. Du forklarer aldri, du klager aldri, du gjør din plikt, alle elsker deg.

ÅPNER OPP: Hertuginne Meghan åpner opp om hvordan det har vært å få barn og gifte seg i offentlighetens søkelys. Video: ITV. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

- Dronningen skal ha blitt skuffet

Som tidligere nevnt har hertugparets kunngjøring skapt sterke reaksjoner, og spesielt etter at det britiske kongehuset kom med sin uttalelse.

Uttalelsen har fått flere kongehuseksperter til å reagere, og mange mener at prins Harry og hertuginne Meghans kunngjøring ikke var klarert med resten av familien.

Kongehusekspert for BBC, Jonny Dymond, skriver på Twitter at nyhetsnettstedet har vært i kontakt med kilder på Slottet.

- BBC blir fortalt at seniormedlemmer i den kongelige familien er såret over kunngjøringen om at Harry og Meghan trekker seg fra sine kongelige roller. Kilden bekrefter at ingen medlemmer av den kongelige familien ble konsultert, skriver han.

TAR TIL TÅRENE: Prins Harry blir svært sentimental når han snakker om foreldrerollen under den årlige WellChild Awards i London. Video: NTB Scanpix / Rød Løper Vis mer

Sky News skriver at de erfarer at dronningen selv er skuffet over at ikke hertugparet tok kunngjøring opp med henne på forhånd.

- Jeg er blitt fortalt at uttalelsen var skrevet ene og alene av hertugen og hertuginnen av Sussex - ingen seniormedlemmer fra den kongelige familien ble konsultert før den ble sluppet, sier deres kongehusekspert Rhiannon Mills.

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, synes ikke det er rart om dronningen er skuffet, dersom det er slik at kunngjøringen ikke er avklart med henne.

- Vi ser jo hvor mye negativ omtale nettopp det får. Britene har stor respekt for monarken sin, og liker ikke at Harry og Meghan setter henne i en vanskelig situasjon, sier hun til Se og Hør.

LES OGSÅ: - Ekstremt bekymret for Meghan og Harry

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer