Skal være lærere for ungene selv

Men kronprinsparet vil ikke røpe hvem av dem som er den strengeste læreren...

GLEDER SEG TIL TUR: Kronprinsparet la ikke skjul på at de har store forventninger til den to måneder lange utenlandsturen de skal legge ut på sammen med sine barn fra november til januar. Foto: Per Ervland, Seher.no
GLEDER SEG TIL TUR: Kronprinsparet la ikke skjul på at de har store forventninger til den to måneder lange utenlandsturen de skal legge ut på sammen med sine barn fra november til januar. Foto: Per Ervland, Seher.no Vis mer
Se video med kronprinsparet nederst i artikkelen!

SEHER.NO: Kronprins Haakon (37) og kronprinsesse Mette-Marit (37) sier til Seher.no at de selv vil ta ansvar for undervisningen til prinsesse Ingrid Alexandra (6) og Marius Borg Høiby (13), når de i november legger ut på en to måneders utenlandsreise.

- Vi har stor respekt for det arbeid som blir gjort hver dag i norske skoler. Av den grunn har vi laget et undervisningsopplegg i samarbeid med skolene som gjør at de følger pensum. I tillegg har vi laget et eget undervisningsopplegg, som er tilpasset de stedene vi skal reise til, sier kronprinsesse Mette-Marit.

Hun legger til at kronprinsparet håper å gjennomføre mye av undervisningen utendørs på de stedene de besøker, men vil ikke røpe hvem som er den strengeste læreren av de to.

- Vi har vel litt forskjellig læreteknikk, men dette tror jeg kommer til å gå veldig fint. Dette er vel den delen av turen vi har forberedt oss mest på.

Reisen skal vare fra november til januar, men i bortsett fra kronprinsparet, prinsesse Ingrid Alexandra, Marius Borg Høiby og prins Sverre Magnus (4) , blir det ikke noen flere i reisefølget.

Det betyr blant annet at kronprinspare selv kommer til lage middagen til familien.

- Vi har ikke med noen kokk, så vi får dele på det. Men av og til kan det jo hende vi bor på hotell, sier kronprins Haakon til Seher.no.

Det er foreløpig ikke kjent hvor de kongelige planlegger å legge reisen, men kronprinsparet legger ikke skjul på at det kan bli aktuelt med turer til eksotiske reisemål i andre verdensdeler.

- Vi håper å kunne ta med barna på en reise hvor vi ser at verden er mangfoldig, at det finnes mennesker som lever veldig forskjellige liv, oppleve kulturer sammen. Det håper jeg vi skal lære litt av og ha glede av, sier kronprins Haakon til Seher.no.


Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Mette-Marit får rabatt på luksusklær[obj:media:9174]