Skal kjøpe hytte i Norge

Den tidligere malaysiske kongen, Sultan Muhammad V, abdiserte etter bare to år på tronen. Nå skal han ha vendt blikket mot Norge.

LUKSUS: Monarken skal ha vært opptatt av det var plass til en 70 fots yacht ved eiendommen. Foto: Mohd Rafsan / AFP / NTB
LUKSUS: Monarken skal ha vært opptatt av det var plass til en 70 fots yacht ved eiendommen. Foto: Mohd Rafsan / AFP / NTB Vis mer
Publisert

Den idylliske norske skjærgården tiltrekker seg noen og enhver.

Nå skal også den abdiserte kongen av Malaysia, Sultan Muhammad V (52), ønske seg ei hytte i sørlandsparadiset Mandal.

Det melder Finansavisen.

BLI MED INN: Per Gunvald Haugen vant farmen i 2020, nå viser han frem «Farmen»-hytta. Video: Se og Hør Vis mer

Sjøluksus

Den abdiserte monarken skal ha gått med på å punge ut 8 millioner kroner for en øy med ei hytte.

Den befinner seg rett utenfor Tregde, og bare 2,5 kilometer i luftlinje unna hytta Kjell Inge Røkkes sønn, Kristian, kjøpte for få år siden.

Hytta omtales som forfallen, men de forrige eierne skal ha sørget for godkjenning av riving og oppføring av ny hytte.

Planene krevde dispensasjon, men fikk sin velsignelse fra kommunen. Begrunnelsen var blant annet at en eldre bygning krever mer vedlikehold, samtidig som andre hytteeiere har fått tillatelse til tilsvarende, ifølge Finansavisen.

GRÅTER: I denne ukens episode av «Helt Harald» er det Solveig Kloppen som er gjest. Og når Solveig forteller om hvor mye hytten betyr for henne begynner hun å gråte. Vis mer

Kilder forteller avisen at monarken skal ha vært opptatt av det var plass til en 70 fots yacht ved eiendommen.

- Pengene ikke kommet

Avtalen skal ha vært i boks for to til tre måneder siden, og dermed ble eiendommen trukket fra markedet - foran en drøss med interessenter.

Transaksjonen er imidlertid ikke gjennomført, selv om fristen skal ha vært 1. august.

LEGEERKLÆRING: I denne ukens episoder av «Drømmehytta» er Tore Petterson og Merethe Lindgjerdet deltakere, og der forteller Tore at han har legeerklæring mot hytteturer. Video: TV 2 Vis mer

Børsen har vært i kontakt med ansvarlig mekler, som verken vil avkrefte eller bekrefte at det er den aktuelle sultanen det er snakk om.

- Vi har fått et tilbud, men pengene har ikke kommet, sier han i en kort kommentar til Børsen.

- Vi har tatt eiendommen vekk fra markedet i påvente av å få solgt den. Hvis de ikke kommer, blir den lagt ut på nytt, legger han til.

Sjokk-abdiserte

Sultan Muhammad V vekket oppsikt da han i 2019 abdiserte fra den malaysiske tronen, med umiddelbar virkning, etter bare to år som landets øverste monark. Ingen forklaring ble gitt.

Samtidig verserte det rykter om at kongen hadde giftet seg med den 25 år gamle Oksana Voevodina, tidligere Miss Moskva, noen måneder før.

HOS KLOPPEN: Jon Almås avslører at Erik Follestad brøt seg inn i en hytte under innspilling av 71 grader Nord. - Litt for moro skyld! VIDEO: TV2 Vis mer

Ryktene ble senere bekreftet, ifølge South China Morning Post.

Etter 13 måneder var skilsmissen et faktum, bare en måned etter at Voevodina hadde født en sønn.

Ifølge The Times antydet Sultan Muhammad at det ikke kanskje ikke var hans barn.

Denne saken ble først publisert hos Børsen.

LES OGSÅ: Delte privat bilde fra Mågerø

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer