Prinsesse Märtha Louise:

Skal ikke lenger bruke prinsessetittelen kommersielt

- Det var et feiltrinn.

DROPPER BRUK AV TITTELEN: Det har lenge vært en debatt omkring Märtha Louises bruk av prinsessetittelen i komersiell sammenheng. Nå har hun besluttet at hun vil stoppe med det. Foto: NTB Scanpix
DROPPER BRUK AV TITTELEN: Det har lenge vært en debatt omkring Märtha Louises bruk av prinsessetittelen i komersiell sammenheng. Nå har hun besluttet at hun vil stoppe med det. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Prinsesse Märtha Louise (47) skal ikke lenger bruke sin prinsessetittel i kommersiell sammenheng. Det skriver hun selv i et innlegg på sin Instagram-konto onsdag ettermiddag.

Det har lenge pågått en debatt om hvorvidt prinsessen skulle bruke tittelen i kommersiell sammenheng eller ikke. I mai fortalte kongehuset i en uttalelse at Slottet skulle ha en debatt med prinsesse Märtha Louise om bruken av sin kongelige tittel.

Nå har de konkludert med at prinsessen ikke skal bruke «prinsesse» i kommersielle sammenhenger.

- Prinsessen vil fortsatt bruke sin tittel når hun representerer Kongehuset og i privat sammenheng, men vil bruke sitt navn (Märtha Louise) når hun driver inntektsbringende virksomhet, heter det i en offisiell uttalelse fra Slottet onsdag ettermiddag.

- Et feiltrinn

I sitt Instagram-innlegg beklager også Märtha Louise bruken av tittelen og betegner det som et «feiltrinn».

- Det har vært mange diskusjoner om min bruk av tittel i kommersiell sammenheng i det siste. Det at jeg brukte prinsesse i tittelen på min turné, har jeg sagt tidligere at jeg er veldig lei meg for, og det står jeg fortsatt ved. Det var et feiltrinn og jeg skjønner at det provoserer når prinsessetittelen blir brukt på denne måten, skriver prinsessen i innlegget på Instagram.

Videre skriver Märtha Louise at hun i samråd med sin familie nå har funnet ut at det er best at hun gjør noen endringer i sin praksis.

- Vi har derfor i fellesskap kommet fram til at jeg bruker tittelen prinsesse når jeg representerer Kongehuset, gjør mine offisielle oppdrag i inn - og utland og i private sammenhenger. Jeg skal fra nå av ikke bruke min prinsessetittel i kommersiell sammenheng. Det vil si at jeg i alle kommersielle sammenhenger, bruker kun Märtha Louise, skriver hun.

Hun oppgir også at hun opplever dette som en god løsning der det blir et tydelig skille mellom hennes næringsvirksomhet og hennes rolle som representant for det norske kongehuset.

Prinsessas kjæreste, den selverklærte Durek Verrett har også kommentert prinsessens avgjørelse.

- Jeg er stolt av deg. Du er en mektig, sterk kvinn, skriver han under bildet på Instagram.

Saken fortsetter under.

Debatt tidligere i vår

Konklusjonen kommer etter at prinsessa tidligere i vår fikk hard kritikk for å ha brukt prinsessetittelen i kommersiell sammenheng da hun sammen med sin kjæreste, Durek Verrett (44), har holdt foredraget «The Princess and the Shaman» - der tittelen altså er med i showets navn.

I juni i år fortalte kong Harald at han var i dialog med datteren angående tittelbruken. Han holdt seg lenge relativt taus om situasjonen, men kunne etter hvert røpe at de hadde samtaler om fremtidens bruk av tittelen.

- På nåværende tidspunkt kan vi ikke si hvor langt vi har kommet i dialogen. Men vi forsøker å få til en ordning, sa han til NRK i juni.

KØBENHAVN: Før sommeren gikk startskuddet for foredragsturneen til Märtha Louise og Durek Verrett, «The Princess and The Shaman», i København. Video: Johannes Theodor Fjeld, Dagbladet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Ikke overrasket

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, er ikke overrasket over at kongefamilien kom frem til dagens konklusjon. Hun mener også det er en klok beslutning.

- Kronprins Haakon og kong Harald har tidligere signalisert at de var i dialog med prinsessen om dette, så jeg er ikke overrasket over dagens nyhet. Jeg tror nødvendigvis ikke dette vil gjøre så stor forskjell for hennes kommersielle virksomhet, hun vil jo alltid forbli kongsdatter og dra folk av den grunn. Det blir dog mer ryddig å forholde seg til, og jeg tror det er et klokt valg av Märtha og familien, sier Vagle.

LES OGSÅ: Märtha Louise ut mot pressen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer