- Skal ha visst om mafiakontakten

Ny kongeskandale ryster Sverige.

VISSTE: Kong Carl Gustaf av Sverige skal ha visst om vennens forsøk på å kjøpe de kontroversielle bildene av ham og flere prostituerte. Foto: FameFlynet Norway
VISSTE: Kong Carl Gustaf av Sverige skal ha visst om vennens forsøk på å kjøpe de kontroversielle bildene av ham og flere prostituerte. Foto: FameFlynet Norway Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Det er ikke lett å være kong Carl Gustaf (65) om dagen. Spesielt ikke etter at boken «Carl XVI Gustaf - den motvillige monarken» slo ned som en bombe i Sverige.

Boken avslører blant annet intime detaljer om svenskekongens påståtte utroskap og festing med prostituerte.

Nå har det kommet fram at kongen visste om at barndomsvennen Anders Lettström (63) skal ha kontaktet de kriminelle kildene som har stått for de avslørende detaljene, og tilbudt dem penger mot at de dementerer uttalelsene. Lettström ønsket også å kjøpe de påståtte skandalebildene av kongen, som mafiatoppen Mille Markovic (49) angivelig sitter på.

Nedtystningsprosjektet skal ha foregått i flere måneder, og da det ble kjent at Lettström hadde kontakt med det kriminelle miljøet gikk Kong Carl Gustaf offentlig ut og sa at han ikke hadde noen som helst kjennskap til dette. 

Den svenske avisen Aftonbladet sitter derimot på opptak av Lettström som sitter i samtale med en av livvaktene til Milan Sevo (43), som av det svenske politiet har blitt utpekt som leder av den jugoslaviske mafiaen i Stockholm, og som avslører at kongen faktisk visste om samtalene.

Sevo og livvakten påtok seg forhandlingsoppdraget mellom Lettström og mafiatoppen Markovic.

- Etter møtet vårt på Kungsholmen så snakket jeg med kongen på kvelden. Da fortalte jeg at du hadde fortalt meg at Mille (Mille Markovic, red anm.) hadde sagt at han kunne tenke seg å dementere, og at han ville ha betalt for det. Du visste ikke hvor mye, men du trodde det lå mellom en og to milioner kroner, sier Lettström til livakten, som satt med skjult båndopptaker på seg under det aktuelle møtet.

Kong Carl Gustaf har, etter at saken om Lettströms kontakt med de kriminelle ble kjent, også gått offentlig ut og tatt avstand fra vennen han har kjent gjennom over 40 år.

- Den her gangen har han brutt fortroligheten mellom oss, har kongen sagt til svenske medier.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - Derfor sniffet jeg kokain

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer