Fyrst Albert og fyrstinne Charlene:

Skal ha signert hemmelig kontrakt

Det skal være en helt spesiell grunn til at frystinnen viser seg igjen.

TILBAKE: Fyrstinne Charlene var lenge borte fra offentligheten grunnet sykdom. Foto: Shutterstock/NTB
TILBAKE: Fyrstinne Charlene var lenge borte fra offentligheten grunnet sykdom. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Det siste året har trolig vært en berg og dalbane for fyrstinne Charlene (44) av Monaco, som har slitt med mye sykdom.

Sykdomsforløpet har også ført til at hun har måttet være adskilt fra sin ektemann, fyrst Albert (64), og barna Gabriella og Jacques (7) i lange perioder.

FANGET PÅ KAMERA: Denne kommentaren fra dronning Elizabeth skapte stor oppmerksomhet. Foto: PA Media. Reporter: Jostein Sletten / Dagbladet TV Vis mer

Det var under en reise til hjemlandet Sør-Afrika i fjor at hun ble innlagt og operert for en alvorlig øre-nese-hals-infeksjon, noe som hindret henne i å returnere til Monaco.

Etter et år uten å vise seg offentlig, dukket hun opp med hele familien på billøpet Monaco E-Prix for et par uker siden, noe som ble fyrstinnens første offentlige opptreden på lang tid.

Det kan angivelig være flere grunner til at hun viste seg etter lang tids fravær, og en kontrakt kan være en av dem, hevder Daily Mail.

Det gikk litt i krøll på «Today show Australia» da de snakket om de kongelige: Video: Nine Network Vis mer

«Gjorde alt i sin makt»

Fyrstinne Charlenes plutselige opptreden ble ønsket velkommen av alle kongelige overvåkere, «men fyrstinnen kom ikke tilbake for enhver pris», hevder det franske magasinet Voici.

Ifølge Daily Mail skal fyrst Albert ha signert en svært konfidensiell kontrakt for å ha kona ved sin side igjen.

I den skal det stå at fyrsten skal betale kona nærmere 120 millioner kroner i året for å utføre sine kongelige plikter.

«Fyrst Albert gjorde alt i sin makt for å holde kona ved sin side på offentlige arrangementer», heter det videre i saken.

HUMPETE: Svenske kronprinsesse Victoria og prins Daniel var vertskap for besøket det norske kronprinsparet hadde lagt til Stockholm. Første dag med besøk fikk en noe humpete start. Video: Caroline Vagle / Se og hør Vis mer

Også avisen The Paris Match påstår at 64-åringen ville betalt en stødig sum for å ha kona ved sin side under kongelige plikter.

Arrangementer som Charlene nå kan være kontraktsmessig forpliktet til å delta på inkluderer Formel 1 Grand Prix i Monaco 29. mai og veldedighetsballet Rose som går av stabelen 8. juli.

Det kongelige slott i Monte Carlo ønsker ikke å kommentere spesifikke økonomiske avtaler, men fyrstedømmet betaler ut rundt 40 millioner pund i året for å dekke institusjonens driftskostnader.

TALE: Prins Harry forteller at han og hertuginne Meghan følte at de ikke hadde noen annet valg enn å forlate den kongelige familien. Video: Instagram / Sussexroyal Vis mer

Delte helseoppdatering

Det er dermed ikke bekreftet at fyrsten har signert en kontrakt, men ting tyder på at fyrstinne Charlene er i bedre form.

Forrige uke dukket nemlig fyrst Albert opp i den svenske byen Göteborg i anledning The Arctic Ocean Gala, for å motta prisen «The Perfect World Foundation Award» for sitt miljøengasjement, skrev Expressen.

Fyrstinnen uteble fra turen, men ektemannen kunne fortelle pressen at de kom til å se mer av henne i nær fremtid.

- Hun har det veldig bra. Hun har gjort offentlige opptredener og kommer til å gjøre flere offentlige opptredener i fremtiden, sa prins Albert til den svenske avisen.

UT PÅ TUR: I anledning prinsesse Ingrid Alexandras 18-årsdag delte kongehuset en ny video av familien på skitur. Video: Kongehuset Vis mer

LES OGSÅ: - Kommer sterkere tilbake

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer