Skal bære mammas dåpskjole

Tradisjonsrikt når Estelle døpes på tirsdag.

KLAR FOR DÅP: Prinsesse Estelle blir neste til å få navnet sitt brodert på den tradisjonsrike dåpskjolen. Navnet til kronprinsesse Victoria befinner seg allerede på kjolen. Foto: All Over Press
KLAR FOR DÅP: Prinsesse Estelle blir neste til å få navnet sitt brodert på den tradisjonsrike dåpskjolen. Navnet til kronprinsesse Victoria befinner seg allerede på kjolen. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Når prinsesse Estelle døpes førstkommende tirsdag, skal hun ha på seg sin mors dåpskjole. Kronprinsesse Victoria ble døpt i kjolen for 35 år siden.

Det samme ble kong Carl Gustaf og hans far, Gustaf Adolf. Det var første gangen noen ble døpt i den - helt tilbake i 1906.

- I de fleste kongefamilier henter man gjerne frem dåpskjoler som har fulgt slekten i mange generasjoner når en ny prins eller prinsesse skal døpes, sier hoffekspert Kjell Arne Totland til VG.


Også prinsesse Madeleine og prins Carl Philip ble døpt i den samme kjolen. Nå blir Estellen det neste navnet i rekken som blir brodert på dåpskjolen.

- Jeg har selv sett den tradisjonsrike, svenske dåpskjolen, og den er veldig vakker, sier Totland til avisen.

Her i Norge har vi lignende eksempler på det som skjer i Sverige. Blant annet ble prinsesse Ingrid Alexandra døpt i den samme dåpskjolen som kong Olav ble døpt i tilbake i 1903.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Disse blir Estelles faddere

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer