Dronning Silvia:

Skadd i hjemmeulykke

Det meddeler det svenske hoffet i en pressemelding.

HJEMMEULYKKE: Dronning Silvia falt og slo seg tidlig mandag morgen. Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB
HJEMMEULYKKE: Dronning Silvia falt og slo seg tidlig mandag morgen. Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag formiddag blir det kjent at svenske dronning Silvia (77) har skadet seg. Det kommer frem i en pressemelding fra det svenske hoffet.

- Hennes Majestet Dronningen har skadet høyre håndledd i forbindelse med et fall hjemme på Drottningholm slott, heter det i pressemeldingen, ifølge Expressen.

Ulykken fant sted tidlig mandag morgen og dronningen ble kjørt til Danderyd sykehus. Der ble det konstatert at hun har fått flere brudd i høyre håndledd som følge av fallet.

Dronningen er nå tilbake på Drottningholms slott og har det bra under omstendighetene.

Fraktet med ambulanse

Overfor Svensk Damtidning forteller det svenske hoffets informasjonssjef, Margareta Thorgren, at dronning Silvia tok seg imot med sin høyre hånd da hun falt.

- Smertene fikk henne til å innse at hun trengte medisinsk hjelp, så hun ble fraktet med ambulanse til Danderyd sykehus, fortsetter Thorgren.

Til Aftonbladet legger Thorgren til at hele den svenske kongefamilien ble informert om hendelsen i morges.

Overfor Expressen forteller informasjonssekretær ved det svenske hoffet, Johan Tegel, at dronning Silvias høyre hånd er gipset.

I 2016 ble dronning Silvia også fraktet til sykehus etter å ha blitt akutt svimmel i julen. Den gang ble hun innlagt på Karolinska Universitetssykehus i Solna.

- Dronningen ble kjørt til sykehus sent i går kveld. Dronningen har vært forkjølet en stund og led av svimmelhet fredag kveld. Dronningen forblir på sykehuset til observasjon og prøvetaking og har det bra under omstendighetene, lød pressemeldingen fra hoffet den gang.

SVARTE FEIL: Se og Hørs kongehusekspert Anders Stavseng intervjuet Kronprinsesse Mary av Danmark i Texas. Det gikk ikke helt som det skulle. Vis mer

Ble forlenget

Her til lands er kong Harald (83) sykmeldt som følge av kneoperasjonen han nylig gjennomgikk. Forrige fredag ble det kjent at kongen fremdeles er under opptrening.

«Legene anbefaler ytterligere rehabilitering før kongen gjenopptar sine konstitusjonelle oppgaver», het det i pressemeldingen.

Videre ble det opplyst om at sykmeldingen forlenges til og med søndag 14. mars. Kongen oppholder seg for tiden på Kongsseteren, der han får fysioterapibehandling.

Samme dag som kongen ble operert i kneet opplyste Kongehuset at kongens operasjon var vellykket og at han var i fin form.

I forbindelse med operasjonen ble kongen opprinnelig sykmeldt fram til 14. februar. Kongens sykemelding er nå altså blitt forlenget.

I denne perioden er det kronprins Haakon (47) som fungerer som regent og gjennomfører kongens konstitusjonelle oppgaver.

OPERERT: Dorthe Skappel ligger på sykehuset etter at hun ble operert for gallestein. Vis mer

LES OGSÅ: - Jeg klarer ikke løfte babyen min

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer