Sjokkpåstander om Silvias far

- Kommer hun til å orke dette?

SJOKKERER: Nazist-beskyldningene mot dronning Silvias far ryster det svenske hoff. Foto: Stella Pictures
SJOKKERER: Nazist-beskyldningene mot dronning Silvias far ryster det svenske hoff. Foto: Stella Pictures Vis mer
SEHER.NO: Da regissøren Lukas Moodysson i 2007 gjestet svensk TV, forklarte han at hans neste film skulle handle om dronning Silvia og hennes far, som var nazist.

I ettertid fortalte Moodysson at det hele var en spøk, men nå trekker kanalen TV4 det hele opp igjen, i kjølvannet av skandalen om kong Carl Gustaf og hans angivelige utroskap. Det får hele Sverige til å rase.

- Ingenting er sant. Det er løgner og historier. Dette er veldig krenkende for vår familie, sier dronningens bror, Ralf de Toledo Sommerlath ifølge Svenskdam.se.


I TV4-programmet «Kalla Fakta» har de funnet fram dokumenter som skal være beviser på at dronning Silvias far, Walther Sommerlath, var nazist.


Dronningen skal ifølge nettstedet være svært opprørt over at TV4 trekker frem saken på nytt, og denne gangen er det kongens tur til å støtte, slik Silvia har støttet Carl Gustaf den siste tiden.

«Selvsagt beklager dronningen at hennes far ble medlem i 1934 i det Nationalsosialistiske partiet. Dronningen fikk vite om dette i voksen alder og hadde aldri mulighet til å diskutere dette med sin far», heter det i en melding fra det svenske hoffet.

Nå spekuleres det i om Silvia vil orke tiden som kommer.

«Stakkars Silvia. Hun har hatt et tøft år. Victoria og Daniels bryllup var høydepunktet og fikk henne til å le. Silvia har støttet sin datter Madeleine i sorgen etter den brutte forlovelsen. Snart vanker det Nobel, bursdag og julefeiring for dronningen. Kommer hun til å orke?», skriver Svenskdam.se.

Bli fan av Seher.no på Facebook her
 
Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no
 
Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.
 
LES OGSÅ: Står sammen etter skandalene