Prins Harry:

Sjokkpåstand:
- Hylte av latter

Ifølge prins Harrys nye bok «Spare» hevder han at prins William og prinsesse Kate har noe av skylden for nazi-skandalen.

SKANDALE: Prins Harry hevder i sin nye bok at broren prins William og prinsesse Kate bidro til nazi-skandalen. Foto: NTB
SKANDALE: Prins Harry hevder i sin nye bok at broren prins William og prinsesse Kate bidro til nazi-skandalen. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Storbritannias prins Harrys (37) selvbiografi «Spare» er å finne i bokhyllene neste uke. Allerede har det blitt knyttet store forventninger til boken, og natt til torsdag ble det lekket nye oppsiktsvekkende detaljer.

Prinsen skal blant annet ha skrevet om en konfrontasjon med broren i 2019, som han hevder endte med at prins William (40) gikk til fysisk angrep mot ham. Det skriver den britiske storavisen The Guardian.

GLEMTE SEG: Prins William glemte i et kort sekund hva kongelig protokoll er. Video: AP Vis mer

Det er dog trolig ikke den eneste gangen broren får gjennomgå. I et kapittel fra boken, innhentet av Page Six, skal Harry legge deler av skylden på William og prinsesse Kate (40) som følge av skandalen som skjedde da han dukket opp i en nazi-uniform i 2005.

Harry var bare var 20 år gammel da den britiske avisen The Sun publiserte skandaleforsiden av ham utkledd som en nazisoldat med et rødt armbånd prydet med et stort hakekors.

NAZI-KOSTYME: En elektronisk kopi av forsiden til avisen The Sun 13. januar 2005. Bildet viser et fotografi av Storbritannias prins Harry ikledd det mye omtalte nazi-kostymet. Foto: Reuters/HO/NTB
NAZI-KOSTYME: En elektronisk kopi av forsiden til avisen The Sun 13. januar 2005. Bildet viser et fotografi av Storbritannias prins Harry ikledd det mye omtalte nazi-kostymet. Foto: Reuters/HO/NTB Vis mer

Før han gikk for det kritikkverdige antrekket, skal det imidlertid ha stått mellom to antrekk - en pilot-uniform eller en nazi-uniform. Til slutt skal det ha vært William og Kate som tok den endelige avgjørelsen for ham, hevdes det i boken.

«Jeg ringte Willy og Kate og spurte hva de syntes. Naziuniform, sa de», hevder prinsen i boken, og legger til at da han dro hjem til dem og prøvde antrekket. De skal ha reagert på følgende måte:

«Begge hylte av latter. Verre enn Willys løveantrekk! Mye mer latterlig! Noe som igjen var poenget.», hevder han videre i boken, ifølge Page Six.

MEGHAN OG HARRY: Prins Harry og Meghan Markle er produsenter for den nye Nelson Mandela-inspirerte dokumentarserien «Live to Lead». Video: Netflix Vis mer

Den kongelige historikeren Robert Lacey (79) har tidligere skrevet i boken «Battle of Brothers» at det første tegnet på problemene mellom brødrene oppsto som følge av nazi-skandalen.

Ifølge Lacey skal Harry ha blitt tvunget til å ta den største støyten av offentlig harme over nazi-uniformen hans. Dette til tross for at William var med å velge antrekket.

Videre i boken skrev historikeren at Harry etter hvert begynte å føle seg fremmedgjort fra familien sin etter hendelsen.

«For første gang led forholdet deres virkelig, og de snakket knapt med hverandre. Harry ergret seg over at William slapp unna så lett», skal en tidligere assistent ha sagt til Lacey.

FALSKT: Flere har reagert på bildebruken i traileren til Netflixs dokumentar om prins Harry og hertuginne Meghan. Video: Netflix/Dagbladet. Reporter: Maja Walberg Klev Vis mer

Prinsebrødrende snakket ikke i de påfølgende årene, fordi Harry skal ha mislikt å bli fremstilt som den «komiske fyren», mens broren ble malt som en «glitrende helt», hevdet Lacey.

LES OGSÅ: Hardt ut: - Et svik

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer