Dronning Silvia:

- Sjokkerende og veldig forbausende

Den svenske dronningen går hardt ut mot hvordan en del ungdom håndterer coronapandemien.

KRITISERER: Sveriges dronning Silvia mener at ungdommen ikke tar coronapandemien verden står midt oppi på alvor. Her med datteren prinsesse Madeleine i desember 2019. Foto: NTB Scanpix
KRITISERER: Sveriges dronning Silvia mener at ungdommen ikke tar coronapandemien verden står midt oppi på alvor. Her med datteren prinsesse Madeleine i desember 2019. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I skrivende stund er det fremdeles hundretusenvis av mennesker verden over som er hardt rammet av coronaviruset - enten det gjelder karantene, isolasjon, hjemmekontor eller skolegang.

Derfor har også verdens kongelige tatt steget inn i karantene for å ikke bli smittet, og her i Norge har kongeparet befunnet seg på Kongsseteren i Oslo den siste tiden.

I Sverige har kongeparet valgt å oppholde seg på godset Stenhammar i Sörmland.

I et nytt intervju med svenske Aftonbladet forteller dronning Silvia (76) nå at hun synes pandemien er skremmende, men at hun håper at alle kommer seg gjennom ved å stå sammen.

- Trodde de hadde mer vett

Samtidig benytter hun anledningen til å takke alle som jobber og står på i krisen, men er sjokkert over hvordan ungdommen håndterer situasjonen.

Dronningen forteller nemlig at hun ikke synes noe særlig om at mange av de unge, både i Sverige og i resten av verden, ikke tar pandemien på alvor.

- Det er sjokkerende og veldig forbausende å se at mange ungdommer, både i Sverige og i utlandet, ikke bryr seg noe som helst om alle råd, og at de setter seg selv og sine nærmeste i stor fare, forteller hun i intervjuet, og legger til:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer