Den britiske kongefamilien:

Sjokk-påstander i ny bok

Hertuginne Kate skal ha advart prins Harry mot å gifte seg med Meghan.

NYE OPPLYSNINGER: I den nye boken «Royals At War» kommer det frem en rekke nye avsløringer om forholdet mellom flere av den britiske kongefamiliens medlemmer. Foto: NTB Scanpix
NYE OPPLYSNINGER: I den nye boken «Royals At War» kommer det frem en rekke nye avsløringer om forholdet mellom flere av den britiske kongefamiliens medlemmer. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I den nye boken «Royals At War», ført i pennen av gravejournalistene Dylan Howard og Andy Tillett, kommer det frem en rekke nye og oppsiktsvekkende påstander om flere av medlemmene i den britiske kongefamilien.

Boken ble sluppet på appen Kindle tidligere denne uken, og er nå også tilgjengelig for kjøp på Internett. I boken hevder journalistene at den britiske kongefamilien skal ha vært svært bekymret for at prins Harry (35) skulle forhaste seg med å gifte seg med hertuginne Meghan (38), ifølge Daily Mail.

BURSDAGSBARN: Meghan og Harrys sønn, Archie, fyller ett år 6. mai. I den anledning er det blitt delt en ny video. Vis mer

Bryllupet deres sto som kjent i Windsor 19. mai 2018, men i forkant av dette skal hertuginne Kate (38) ha tatt prinsen til side for å advare ham mot å ta Meghan for fort inn i den kongelige varmen, hevdes det i boken.

Journalistene påstår at prins Harrys svigerinne angivelig skal ha bedt ham om ta seg god tid i forholdet med Meghan, fordi det ville ta «tid, omsorg og oppmerksomhet» for «Suits»-stjernen å bli en del av kongefamilien.

Pengekrangel

Prins Harry og hertuginne Kate skal ha hatt et nært og godt forhold, og prinsen har tidligere omtalt sin svigerinne som «søsteren han aldri fikk».

Men selv i de beste, rojale familier ser ikke alt ut til å være rosenrødt. I den nye boken hevdes det også at prins Harry skal ha kranglet med broren prins William (38) om den overdådige pengebruken under det eventyrlige bryllupet deres i 2018, ifølge Daily Mail.

ANSTRENGT?: Ifølge opplysninger i en ny bok skal prins William ha vært irritert over brorens pengebruk i forbindelse med bryllupet hans i mai 2018. Foto: NTB Scanpix
ANSTRENGT?: Ifølge opplysninger i en ny bok skal prins William ha vært irritert over brorens pengebruk i forbindelse med bryllupet hans i mai 2018. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Blant annet skal et tre netter langt opphold på et luksusspa i Hampshire, med en prislapp på 33 000 britiske pund, ha vekket oppsikt.

Brødreforholdet skal ikke ha blitt noe særlig bedre etter at Meghan og Harry flyttet til USA med sønnen Archie (1) tidligere i år. Prins William skal ifølge boken ha vært bekymret for brorens romanse med «Suits»-stjernen, og skal etter sigende ha tatt prins Harry til side og spurt ham om Meghan Markle virkelig var den rette.

Dette er riktignok ikke første gang det spekuleres på at forholdet mellom de to hertugparene skal være kjølig. Særlig britiske tabloider har lenge påstått at forholdet mellom Harry og William har kjølnet - og Meghan og Harrys beslutning om å trekke seg tilbake la ikke akkurat en demper på ryktene.

NEI: Alt gikk ikke helt etter planen da Hertuginne Meghan Markle skulle hilse på en gammel venn på et veldedighetsarrangement. Video: Rød Løper/AP DV Vis mer

- Funnet en løsning

En venn av kongefamilien hevdet i februar til magasinet People at prinsebrødrene slett ikke skal ha vært gode venner da Harry reiste til Canada i slutten av januar - et par uker etter at han og Meghan kunngjorde sin kongelige exit.

- De forlot ikke hverandre på noen god måte, men de er begge lettet over at det hele er over, sa kilden til magasinet, og fortsatte:

- Kanskje de ikke tenkte gjennom ting akkurat slik de kunne ha gjort, men de ønsket å være lykkelige. Hvem kan klandre dem for det? sa familievennen, med henvisning til Meghan og Harry.

Uttalelsene kom etter at det i lang tid hadde florert rykter om at forholdet mellom prinsebrødrene skulle ha vært trått. Ryktene fikk fart på seg da det ble hevdet at Meghan og Kate ikke kom overens, og at William hadde vært skeptisk til «Suits»-stjernens inntog i kongehuset.

STRID: Det skal være stor uenighet innad i den britiske kongefamilien etter at det ble klart at Meghan og Harry ønsker å trekke seg tilbake. Se og Hørs kongehusekspert forklarer. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Rykteflommen ble ikke særlig mindre etter at Harry og Meghan kunngjorde at de trakk seg tilbake. Og i kjølvannet av nyheten ble det blant annet publisert en sak - visstnok hos den britiske avisen The Times - hvor det i negative ordelag ble spekulert på forholdet mellom hertugen av Sussex og hertugen av Cambridge.

Spekulasjonene ble derimot møtt med hard motstand av prinsebrødrene selv, som sammen gikk ut og anklaget avisen for å ha trykket en falsk historie til tross for tydelige avvisninger fra brødrene.

LES OGSÅ: Internett-stjerne (31) døde

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer