BER ARI HVILE: I en tosiders kronikk i Dagbladet, ber tidligere soussjef ved Slottet, Carl-Erik Grimstad idag Ari Behn legge ned våpnene. Foto: SCANPIX
BER ARI HVILE: I en tosiders kronikk i Dagbladet, ber tidligere soussjef ved Slottet, Carl-Erik Grimstad idag Ari Behn legge ned våpnene. Foto: SCANPIXVis mer

- - Sjofel og usaklig gneldring

Ny ordkrig mellom Carl-Erik Grimstad og Ari Behn.

SEHER.NO: Prinsesse Märtha Louises ektemann Ari Behn har de siste to ukene vært innblandet i en bitter ordkrig med tidligere soussjef ved Slottet Carl-Erik Grimstad.

I en kronikk med tittelen "Hvil deg nå, ridder Ari" oppfordrer Grimstad nå til våpenhvile - men  Ari fortsetter å fyre løs.

Ari sier til Dagbladet at han står fast ved sine påstander om at Grimstads mange kommentarer om kongehuset de siste årene er preget av bitterhet over å ha mistet jobben som soussjef.

- Det hører med til historien at han tryglet om å få fortsette i jobben. At han siden gikk over i en midlertidig stilling som varte et halvt år, var bare et fåmælt forsøk fra slottets side på ikke å skape den type bitterhet som siden har preget Grimstads virksomhet i offentlighet, skriver Behn i en e-post til avisa.

Ordkrigen startet 10. januar etter at Behn langet ut mot det han mener er en rekke usaklige kommentarer fra Grimstad opp gjennom de siste årene i et VG-intervju.

Grimstad svarte med blant annet å hevde at Ari burde beskyttes mot seg selv.

Noe av det mest forferdelige man kan si om et menneske er at det må beskyttes mot seg selv. Men jeg lurer faktisk på om jeg må gå så langt i dette tilfellet, sa han til VG.

Ari hevder han ikke har noe i mot en debatt om statsform og konstitusjon, men hevder Grimstad flere ganger har gått over streken.

Han beskylder også statsviteren for å ha et økonomisk motiv for sin kritikk.

- Det er den vedvarende sjofle, usaklige gneldringen fra Grimstad jeg ikke lenger har kunnet forholde meg taus til. At Grimstad henviser til sine mange kronikker og ønsker å utgi disse i løpet av en måneds tid, bør ikke forbause noen.

- Jeg har ingen illusjoner om hvilke tanker Grimstad gjør seg. I disse to ukene har han feigt nok valgt å trekke seg unna, for så å venne tilbake med en hjeloeløs strategi om å tåkelegge sakens fakta, sier Behn til Dagbladet.

Har du et kjendistips? Send det til seher@seher.no! Eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: Aris venninne snakker ut