Prinsesse Sofia:

Sjekk hvem som plutselig dukket opp i skiløypa

Prinsesse Sofia (33) dukket uanmeldt opp blant skilglade landsmenn.

LØØØYPE: Svenskenes prinsesse Sofia (33) viste at hun er i storform da hun deltok i et 30 kilometer langt skirenn i formiddag. Foto: TT / NTB Scanpix
LØØØYPE: Svenskenes prinsesse Sofia (33) viste at hun er i storform da hun deltok i et 30 kilometer langt skirenn i formiddag. Foto: TT / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Sveriges prinsesse Sofia (33) har holdt en noe lavere profil etter at hun ble mor til sitt andre barn, prins Gabriel, i august i fjor.

Lørdag formiddag dukket derimot det svenske kongemedlemmet plutselig opp i skiløypa i Midt-Sverige, for å delta i det 30 kilometer lange skirennet Tjejvasan.

Ifølge det svenske kjendisnettstedet Stoppa Pressarna var Sofias deltakelse ikke annonsert på forhånd, trolig for å unngå et drassende pressekorps. Først idet startskuddet gikk valgte det svenske kongehuset å sende ut et beskjeden pressemelding.

HADDE MED ELDSTEMANN: Prinsesse Sofia hadde tatt med seg eldstesønnen, prins Alexander, til skirennet i Dalarna. Han fikk møte igjen mamma da hun kom i mål. Til venste Sofias barndomsvenninne Cajsa Larsson. Foto: TT / NTB Scanpix
HADDE MED ELDSTEMANN: Prinsesse Sofia hadde tatt med seg eldstesønnen, prins Alexander, til skirennet i Dalarna. Han fikk møte igjen mamma da hun kom i mål. Til venste Sofias barndomsvenninne Cajsa Larsson. Foto: TT / NTB Scanpix Vis mer

Skiinteressert

Sofia hadde startnummer 5598 av de totalt 7600 menneskene som deltok i verdens største skirenn for kvinner. Prinsessen kom i mål på tiden 3.31.14, ifølge Vasaloppet.se

33-åringen har selv vokst opp i området skirennet er lagt til, Dalarna, og er ifølge Expressen langt fra en fersking i skisporet. Prinsessen har deltatt i flere skirenn tidligere, blant annet det mer kjente Vasaloppet i fjor, som hun fullførte sammen med ektemannen, prins Carl Philip (38).

Den svenske kongefamilien er, som den norske, over gjennomsnittet skiinteressert. Ved siden av det ovennevnte prinseparet har også kong Carl Gustav (71) og prinsesse Madeleine (35) vært å se med startnumre i de svenske skogene.

Begge hadde riktignok en god grunn for å ikke spenne på seg skiene denne helga: For mens Madeleine er høygravid, og har termin denne måneden, har svenskekongen kastet glans over vinterlekene i Pyeongchang den siste tiden.

Nytt hjem

Den svenske kongefamilien er riktignok ikke de eneste kongelige som fra tid til annen har dukket uannonsert opp i skiløypa.

I FARTA: Kronprins Haakon under Birkebeinerrennet i 2015. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
I FARTA: Kronprins Haakon under Birkebeinerrennet i 2015. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer

Her hjemme har eksempelvis både kronprins Haakon (44) og danskenes kronprins Frederik (44) vært å se i Birkebeinerrennet, det samme har Pippa Middleton (34), hertuginne Kates søster.

Prinsesse Sofia og prins Carl Philip flyttet for øvrig inn i sitt nye hjem like før jul, en stor kongelig villa på en øy ved Stockholm.

Tilbake i 2013, da Carl Philip overtok villaen etter sin tantes død, var det snakk om at residensen skulle bli prinsesse Madeleine og hennes ektemann Chris O'Neills kjærlighetsrede. Ifølge den svenske avisen Expressen var prinsen villig til å forære boligen til sin lillesøster, i og med at hun var først ute med å stifte familie. Slik ble det derimot ikke.

Ved siden av lille prins Gabriel er Carl Philip og Sofia også foreldre til prins Alexander (1), som kom til verden i april 2016.

Da brødrenes kusine og Sveriges tronarving, prinsesse Estelle, fylte seks år fredag, klarte det svenske kongehuset for øvrig å annonsere feil fødselsdato.

LES OGSÅ: Derfor fikk ikke alle være med på kongebildet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer