Durek Verrett:

Sjamanens eks bryter tausheten

Hank Greenberg kommenterer forholdet sitt til eksen for første gang.

KJÆRESTER: Før Durek Verrett ble kjæreste med Märtha Louise, var han i et forhold med massøren Hank Greenberg, som nå kommenterer eksens nye forhold for første gang. Foto: NTB Scanpix
KJÆRESTER: Før Durek Verrett ble kjæreste med Märtha Louise, var han i et forhold med massøren Hank Greenberg, som nå kommenterer eksens nye forhold for første gang. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nyheten om at prinsesse Märtha Louise (47) hadde funnet kjærligheten igjen etter bruddet med Ari Behn (46), slo ned som en bombe i norsk presse forrige måned. Det var prinsessen selv som annonserte at hun hadde blitt kjæreste med den selverklærte sjamanen Durek Verrett (44), en kunngjøring som skulle skape overskrifter over hele verden.

Siden den gang har det altså blitt skrevet mangt og mye om det nokså ferske forholdet, der særlig prinssessens valg av kjæreste har skapt en massiv debatt.

Verrett er av mange oppfattet som en kontroversiell figur, blant annet fordi han tjener store summer på sine påståtte spirituelle evner. Han har for øvrig en rekke Hollywood-navn på kundelista, som blant andre Gwyneth Paltrow og Kelly Rutherford.

Etter at forholdet med prinsessen ble kjent, har det også kommet fram at Märtha Louises utkårede tidligere har vært i et forhold med en mann.

Tar bladet fra munnen

Durek Verrett fant nemlig kjærligheten med massøren Hank Greenberg (47), fra Los Angeles, i 2007 - og var i et forhold med ham helt fram til 2015. Greenberg har holdt en lav profil etter at ekskjærestens nye romanse ble kjent, men lot seg likevel intervjue av den britiske avisen Daily Mail nylig.

I NORGE: Prinsesse Märtha Louises nye kjæreste, Durek Verrett, er i Norge for første gang etter at de avslørte kjærestenyheten. Video: Ingebjørg Iversen Vis mer

I intervjuet får Greenberg blant annet spørsmål om hvilket forhold han har til Durek Verrett i dag. Svaret må sies å være noe todelt:

- Jeg elsker Durek inderlig og ønsker ham alt godt, men jeg har ingenting fint å si om ham, sier han.

SNAKKER UT: Du kan lese om Durek Verretts ekskjæreste i ukens utgave av Se og Hør. Foto: Faksimile
SNAKKER UT: Du kan lese om Durek Verretts ekskjæreste i ukens utgave av Se og Hør. Foto: Faksimile Vis mer

47-åringen påpeker at han mener «eksen et enormt talent», og at han tror på hans misjon. Likevel:

- Jeg har vondt for å tro på at han er ekte, basert på mine personlige erfaringer med ham, fortsetter Greenberg.

I dag har massøren etablert seg med ny kjæreste i delstaten Arizona, i USA.

Du kan lese mer om forholdet mellom sjamanen og Greenberg i tirsdagens utgave av Se og Hør.

- Jeg tiltrekkes av menn

I et intervju med Dagbladet Magasinet i mai, la ikke Durek Verrett skjul på at han forelsker seg i både kvinner og menn.

- Tiltrekkes jeg av menn? Ja. Tiltrekkes jeg av kvinner? Ja, men det er basert på kjærlighet. Det er maskulinitet og femininitet i både kvinner og menn, og jeg står for kjærlighet uavhengig av kjønn, sa han i intervjuet.

PRINSESSEN: Märtha Louise og kjæresten Durek Verrett gjestet God Morgen Norge på TV 2 torsdag 16. mai. Video: TV 2 Se hele saken her: https://www.tv2.no/a/10611424/ Vis mer

Den selvutnevnte sjamanen mener at hans nye kjæreste har maskuline og feminine sider ved seg. Det gjør henne vanskelig å plassere i en boks, noe han setter veldig pris på. Det er nemlig akkurat det samme han føler om seg selv.

- Man kan ikke være sammen med noen som forsøker å få plass i en boks. Så ja - jeg var i et forhold med en mann. Det var en herlig opplevelse, og jeg vil alltid elske ham. Men han ville bare være sammen med menn, sier han, og fortsetter:

- Det er greit, men for meg er det den ubetingede kjærligheten som er viktig, så det fungerte ikke. Jeg definerer ikke meg selv som homofil eller biseksuell. Jeg relaterer bare til én ting, og det er kjærlighet, forklarte 44-åringen åpent i intervjuet.

Artikkelen fortsetter under videoen.

BYGDØY: Kongen uttaler seg for første gang om Durek Verrett. Video: Madeleine Liereng. Reporter: Ruben Pedersen Vis mer

Var alvorlig syk

Verrett for øvrig alvorlig syk i en periode mens hans han var kjæreste med Greenberg, da han ble diagnostisert med en uhelbredelig nyresykdom i slutten av 20-åra.

Det bidro til at ekskjæresten, ifølge crowdfunding-nettstedet Indiegogo, startet en innsamlingsaksjon for å få råd til en omfattende operasjon - og påfølgende nyretransplantasjon - for sin daværende kjæreste.

Greenberg samlet inn tusenvis av kroner til kjærestens operasjon.

– For syv år siden ble Durek Verrett diagnostisert med uhelbredelig nyresvikt. Hjertet hans stoppet å slå. Én doktor erklærte ham død, men en annen nektet å gi opp og forsøkte gjenopplivning. Det var en suksess, men i flere måneder etter lå Durek i kunstig koma. Da han våknet, kunne han ikke gå på et år, står på det nettsiden.

Operasjonen skal ha vært vellykket, og i dag lever Verrett godt med én nyre. Nyren ble donert fra hans søster, Angelina.

LES OGSÅ: Hyllet sin avdøde far på farsdagen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer