Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett:

Sjamanen avslører: - Var i et forhold med en mann

Durek Verrett vil derimot ikke ha noen merkelapper på seksualiteten sin.

INGEN MERKELAPP: Den selvutnevnte sjamanen Durek Verrett er kjæreste med prinsesse Märtha Louise. Nå forteller han åpent om sitt forhold til kjønn og legning, og om hvorfor han ikke ønsker noe merkelapp på det. Foto: NTB scanpix
INGEN MERKELAPP: Den selvutnevnte sjamanen Durek Verrett er kjæreste med prinsesse Märtha Louise. Nå forteller han åpent om sitt forhold til kjønn og legning, og om hvorfor han ikke ønsker noe merkelapp på det. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Før prinsesse Märtha Louise (47) møtte kjæresten Durek Verrett (44), har de begge lagt andre kjærlighetsforhold bak seg.

En av dem som tilsynelatende har spilt en stor rolle i sistnevntes liv, er amerikanske Hank Greenberg. På crowdfunding-nettstedet Indiegogo kommer det fram at Durek Verrett (44) angivelig ble diagnostisert med en uhelbredelig nyresykdom da han var i slutten av 20-åra.

I spissen for innsamlingsaksjonen, som omfattet en operasjon og påfølgende nyretransplantasjon, sto Hank Greenberg, som var Verrets daværende kjæreste. Han samlet inn tusenvis av kroner til kjærestens operasjon.

Den siste tiden har flere medier omtalt den sterke historien, men den selvutnevnte sjamanen har ennå ikke kommentert alle detaljene. Da Dagbladet Magasinet nylig møtte Verrett og prinsesse Märtha Louise, spurte de om den ovennevnte relasjonen. Det hadde 44-åringen mye å si om.

PRINSESSEN: Märtha Louise og kjæresten Durek Verrett gjestet God Morgen Norge på TV 2 torsdag 16. mai. Video: TV 2 Se hele saken her: https://www.tv2.no/a/10611424/ Vis mer

Liker ikke merkelapper

Flere i det skeive miljøet skal ha gitt Durek Verrett kred for at han viser at man kan elske personer av begge kjønn. På spørsmål om det har vært viktig for ham, sier han følgende til Dagbladet:

- Ja, men for meg handler det ikke om merkelapper. Tiltrekkes jeg av menn? Ja. Tiltrekkes jeg av kvinner? Ja, men det er basert på kjærlighet. Det er maskulinitet og femininitet i både kvinner og menn, og jeg står for kjærlighet uavhengig av kjønn, sier han.

- JEG STÅR FOR KJÆRLIGHET: Durek Verrett forteller åpent om sin seksualitet i et eksklusivt intervju med Dagbladet Magasinet. Her er han og prinsesse Märtha Louise fotografert utenfor «God Morgen Norge» sine lokaler tidligere denne uken. Foto: NTB scanpix
- JEG STÅR FOR KJÆRLIGHET: Durek Verrett forteller åpent om sin seksualitet i et eksklusivt intervju med Dagbladet Magasinet. Her er han og prinsesse Märtha Louise fotografert utenfor «God Morgen Norge» sine lokaler tidligere denne uken. Foto: NTB scanpix Vis mer

Publikasjonen Seen Heard Known omtalte Hank Greenberg som sjamanens «partner i livet og i forretningsvirksomhet». Det er ikke kjent når de to gikk hver til sitt eller hvor lenge de var sammen. Dagbladet har vært i kontakt med eksen, som ikke ønsker å kommentere relasjonen han en gang i tiden hadde med Verrett.

44-åringen har derimot ingen problemer med å fortelle åpent at han lar seg forelske i begge kjønn, selv om han ikke nevner navn i Magasinet-intervjuet.

- Det er derfor jeg elsker Märtha, fordi hun forstår dette ved meg. Det er både kvinne og mann i meg, det finnes mange ting i meg. Jeg er et interessant menneske, sier han til avisen, til latter fra kjæresten.

- Vil alltid elske ham

Den selvutnevnte sjamanen mener at hans nye kjæreste har maskuline og feminine sider ved seg. Det gjør henne vanskelig å plassere i en boks, noe han setter veldig pris på. Det er nemlig akkurat det samme han føler om seg selv.

- Man kan ikke være sammen med noen som forsøker å få plass i en boks. Så ja - jeg var i et forhold med en mann. Det var en herlig opplevelse, og jeg vil alltid elske ham. Men han ville bare være sammen med menn, sier han, og fortsetter:

- Det er greit, men for meg er det den ubetingede kjærligheten som er viktig, så det fungerte ikke. Jeg definerer ikke meg selv som homofil eller biseksuell. Jeg relaterer bare til én ting, og det er kjærlighet, forklarer 44-åringen åpent i intervjuet.

Prinsesse Märtha Louise er kjent for å være åpent og tolerant. Det er derfor ingen stor overraskelse at hun hyller sin nye kjæreste i samme intervju med Dagbladet. Hun forteller at hun synes det er inspirerende å se mennesker som ikke er opptatt av å passe inn i disse boksene.

-Jeg har aldri møtt en person som har sagt at han er helt normal, og selv er jeg født helt utenfor en slik boks. Jeg har ikke hatt en vanlig oppvekst. Jeg ønsker at alle skal legge fra seg tanken om at man må passe inn i en boks for å bli akseptert, for dét er det mye av i Norge, sier prinsessen åpent.

Ærlig

Dette er ikke første gang Verrett har vært åpen om sin seksualitet. I 2008 var han på forsiden av magasinet Frontiers, som ifølge Wikipedia ble sett på som Californias eldste og største magasin for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner.

Magasinet ble stiftet allerede i 1981, og ble gratis delt ut på homofile barer, klubber og bedrifter i hele Sør-California. Bladet skal blant annet ha tatt for seg lokale, nasjonale og internasjonale nyheter som var relatert til LHBT-medlemmer, og 15. januar 2008 var det Durek Verrett som var forsidemann.

FORSIDE: I 2008 var Durek Verrett på forsiden av LHBT-bladet Frontiers, der han blant annet fortalte om sin egen seksualitet. Faksimile: Frontiers
FORSIDE: I 2008 var Durek Verrett på forsiden av LHBT-bladet Frontiers, der han blant annet fortalte om sin egen seksualitet. Faksimile: Frontiers Vis mer

Artikkelen om «sjamanen» har i senere tid blitt publisert på Matt Falber, bloggen til skuespilleren og historiefortelleren med samme navn. I intervjuet hevdes det at Verretts oldemor spådde at han kom til å bli homofil, da hun migrerte til USA på starten av 1900-tallet.

«De kunngjorde at en gutt skulle bli født, og at han skulle være en døråpner for sjamaner, noe som betyr at han bærer både feminine og maskuline poler, som igjen betyr å være homofil», står det.

Den selverklærte sjamanen påsto i samme intervju det var «ånder» han møtte i jungelen i Belize som overbeviste ham om at han måtte flytte til Los Angeles. Han er fornøyd med avgjørelsen, og sier at han spesielt godt liker å jobbe med storbyens LHBT-miljø.

- I åndeverden blir homofile ansett som naturånder, som rommer hver eneste følelse og hvert eneste element. Du har alt du trenger inne i deg for å oppnå full åndelig bevissthet allerede, hevdet han i intervjuet.

LES OGSÅ: Babyhemmeligheten avslørt etter rykteflom

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer