VALGETS KVALER: Luxembourg har mange flotte, single prinser, for prins Louis er den eneste som er gift. Fra venstre: Prins Louis, prinsesse Alexandra, kronprins Guillaume, storhertuginne Maria Teresa, storhertug Henri, prins Sebastian og prins Felix. Foto: SCANPIX
VALGETS KVALER: Luxembourg har mange flotte, single prinser, for prins Louis er den eneste som er gift. Fra venstre: Prins Louis, prinsesse Alexandra, kronprins Guillaume, storhertuginne Maria Teresa, storhertug Henri, prins Sebastian og prins Felix. Foto: SCANPIX Vis mer

Single, kjekke og kongelige

For deg med prinsesse-drømmer: Her er Europas single prinser!

SEHER.NO: De fleste piker drømmer om å bli en ekte prinsesse når de vokser opp, med vakre diademer, slottsball og kjoler i tyll og taft - og selvfølgelig en kjekk prins!

Men etterhvert som vil blir eldre innser vi at man skal kysse mange frosker før man finner en prins, og når man først finner drømmeprinsen er det ikke sikkert at han har ekte blått blod i årene.

Fortvil ikke - hjelpen er nær! Vi i Seher.no har nemlig fått hjelp av kongerikets fremste hoffreporter, Se og Hørs Kjell Arne, til å lage den komplette oversikten over Europas single prinser.

Så hvis du fortsatt drømmer om å gifte deg med en ekte prins er det bare å slå kloa i en av disse gutta. Trekkfullt slott og apanasje er ikke nødvendigvis inkludert i premien.

- Den eneste mannlige tronfølgeren i Europa i gifteferdig alder som fortsatt er ledig på markedet er kronprins Guillaume (26) av Luxembourg, som vi husker hadde en kort romanse med norske Pia Haraldsen (26), sier Se og Hørs kongeekspert Kjell Arne til Seher.no.

Om Pia hadde vært litt lur den gang, hadde hun imidlertid heller satset på hans bror prins Felix, som ifølge Kjell Arne kanskje er Europas kjekkeste prins i sin generasjon.

- Guillaume har også flere kjekke brødre. Hans yngre bror prins Felix (24) ser faktisk ut som en filmstjerne. Det samme gjør forøvrig hans ugifte tremenning, prins Amadeo (22) av Belgia. Men det kan jo hende at de har kjærester offentligheten ikke kjenner til. Pressen er svært diskret og lojal mot sine fyrstehus både i Belgia og Luxembourg.

Men dersom diskret presse ikke er noe for deg når du først skal bli prinsesse, er det flere land i Europa som er i besittelse av både single prinser og frekk tabloidpresse.

I England er både prins William (25) og Harry (23) opptatt, men deres litt mer rampete og ganske mye barskere slektning Lord Frederick Windsor (29) er uten fast følge. Lord Freddie, som han kalles blant kjente og kjære, har blant annet vært modell for Burberry, og han lager gjerne en skandaleoverskrift eller to når han tar seg en svingom på byen.

Tysk presse er også glad i kongelige sjokkoverskrifter - særlig når det gjelder vår egen kronprinsesse Mette-Marit (34). Landet er dessuten i besittelse av mange prinser i ikke-regjerende fyrstehus, men de gifter seg helst med likesinnede. Likevel er det verdt et forsøk dersom du ikke synes at sauerkraut og bratwürst er helt guffent, og da er nok unge prins Albert von Thurn und Taxis (24) den mest spennende kandidaten. Han var i flere år den yngste personen på Forbes' liste over verdens milliardærer.

I Nederland er det ingen single prinser. Tøft kan det også være å slå gjennom på det svenske prinse-markedet. Kronprinsesse Victorias (30) lillebror Carl Philip (29) er en flott fyr, men han har vært sammen med sin kjære Emma Pernald i åtte år og ser fortsatt ut til å trives med det.

Selv den tidligere playboyen Fyrst Albert av Monaco (50) ser ut til å ha slått seg til ro med sin sør-afrikanske konkurransesvømmer Charlene Wittstock (30). Hans nevø Andrea Casiraghi (23) har også fast følge, men Andreas lillebror Pierre (20) skal ifølge Kjell Arne være ledig på markedet igjen.

Fyrstedømmet i minilandet Liechtenstein har også en rekke prinser, men de som er først i arverekken til tronen er allerede godt gift og har barn i fleng. Men dersom tittelen prinsesse er viktigere enn makt, kan du slå kloa i en skikkelig partyprins neste gang du er i Liechtenstein for å sette inn penger på den hemmelige kontoen din i banklandet.

Nevøen til fyrst Hans-Adam II (63) bærer det velklingende navnet prins Wenzeslaus (34), men i tabloidene blir han gjerne omtalt som "Vince the prince". Prins "Vince" har riktignok vært sammen med den brasilianske undertøysmodellen Adriana Lima (26) tidligere, så bortskjemt som han er kan det sikkert være en fordel å ha en frekk kropp før man begynner å fri til denne luringen.

Men hvorfor holde seg til Europa når man først skal bli prinsesse? Også på den arabiske halvøy bor det noen single og meget velstående prinser som fortsatt venter på den rette - og kanskje er det deg?

Sheikh Hamdan Bin Mohammed Bin Rashid Al Maktoum (25) er sønn av Dubais hersker og en av verdens rikeste menn. Klimaet i landet er det ingenting å si på - såfremt du liker ekstrem varme og ikke kommer til å savne snødekte vintre.

I Brunei venter prins Azim (25) på deg. Han er sønn av Sultanen av Brunei, og også denne familien har til salt i maten. Prins Azim er riktignok kjent som en playboy av internasjonalt kaliber, som gjerne betaler store stjerner flerfoldige millioner for å være til stede under hans ville fester. Azim er nemlig ingen tilhenger av stive slottsball, og i forbindelse med sin 25-årsdag i fjor betalte han popkongen Michael Jackson 60 millioner for å være til stede. Jacko trenge ikke engang å synge! Og da festen var over fikk alle gjestene med seg en goodiebag med blant annet iPod, diamantsmykker og luksuriøs sminke.

Bare tenk på hvilke gaver som venter på den som måtte bli hans kone!