BESTEVENN: Dronning SIlvia fikk apen Mickey da hun var ni år gammel. Foto: All Over Press og NTBScanpix
BESTEVENN: Dronning SIlvia fikk apen Mickey da hun var ni år gammel. Foto: All Over Press og NTBScanpixVis mer

Silvia vokste opp med ape som bestevenn

- Han kunne høre på meg, og visste når jeg var lei meg eller glad, sier dronning Silvia.

SEOGHØR.NO: Dronning Silvia kom som kjent fra den styrtrike Sommerlath-familien, og under oppveksten bodde Silvia blant annet i Brasils hovedstad Sao Paulo.

I et intervju med det svenske barnemagasinet KP fortalte hun for første gang om sin firbente bestevenn, en ape som hun kalte Mickey.

- Jeg har hatt noe som er veldig dårlig å ha som husdyr, egentlig. En liten apekatt. Det var i Brasil, og jeg var ni år. Jeg husker at jeg undret meg: Er det en ape eller et menneske? For han hadde så menneskelig oppførsel. Han kunne høre på meg, og visste når jeg var lei meg eller glad. Da fulgte han etter meg og trøstet meg. Jeg hadde han i fire år. Han var veldig nysgjerrig og ødela mye hjemme. Av og til rømte han, og en gang klatret han opp på naboens tak og ødela TV-antennen, En annen gang sjal han frukt fra naboene. Han var veldig rampete, uttalte Silvia til KP.

Dronning Silvias foreldre fikk apekatten Mickey av en misjonær som takk for at de blant annet hadde gitt medisiner.

Saken fortsetter under bildet:

1947: Apen Mickey ble Silvias faste følgesvenn i fire år. Foto: TT NYHETSBYRÅN
1947: Apen Mickey ble Silvias faste følgesvenn i fire år. Foto: TT NYHETSBYRÅN Vis mer

- Mickey ble transportert i en eske med luftehull. Han var fryktelig sint da vi fikk han, men jeg forsto at det var fordi han var redd. Så jeg satte meg tre meter unna og lekte for meg selv. Jeg sang og hadde det gøy, og brydde meg ikke om han. Neste dag gjorde jeg det samme, men satt litt nærmere, Til slutt kom jeg helt fram til han og etter den dagen var vi bestevenner, fortalte Silvia til KP.

Under statsbesøket til Riga like før påske kom Silvia på ny inn på sitt kjæledyr, og under et møte med ungdommer fortalte hun at han apekatten var hennes aller beste venn - men at han også var veldig «naughty»...

- Han brukte å sitte på skulderen min når jeg syklet som barm, forklarte Silvia under møtet - og pekte med hånden på skulderen sin, hvor apekatten brukte å sitte.

Akkurat der også den svenske heltinnen Pippi Langstrømpe, hadde sin ape...

LES OGSÅ: Se de utrolige bildene