Silvia forlot kongen i siste sekund

- Hun er veldig preget av alt som har hendt.

TRAKK SEG: Dronning Silvia skulle egentlig deltatt med kong Carl Gustaf på en prisutdeling onsdag, men trakk seg i siste liten.  Foto: SCANPIX
TRAKK SEG: Dronning Silvia skulle egentlig deltatt med kong Carl Gustaf på en prisutdeling onsdag, men trakk seg i siste liten. Foto: SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Det er to uker siden Sverige ble rystet av de sjokkerende avsløringene fra boken   «Carl XVI Gustaf – Den motvillige monarken», skrevet av Thomas Sjöberg, Deanne Rauscher og Tove Meyer.

Skandalen har vært den store snakkisen i nordiske medier de siste ukene, og det hele toppet seg da kongens elskerinne, eller «kurtisanen» som hun kalles i boken, Camilla Henemark, stod frem i Expressen forrige fredag og bekreftet alt.

- Om jeg har forstått hva kurtisan betyr, så er det vel kanskje en lekekamerat. Og det er vel kanskje det vi kan si, at vi har vært lekekamerater. Vi hadde det bare gøy, var blant det hun sa i intervjuet.

I ettertid har artisten, som slo gjennom i gruppa Army of Lovers på 90-tallet, fortalt at hun skammer seg over sin oppførsel, og særlig fordi det har rammet andre, og da spesielt de andre medlemmene av det svenske kongehuset, inkludert dronning Silvia. 

Svenskedronningen har gått gjennom et av sine tøffeste år så langt. Først kom utroskapsskandalen med prinsesse Madeleine og Jonas Bergström, og deretter kom sjokkboken.

Onsdag skulle Silvia og kongen gjøre sin første opptreden sammen etter at boken ble publisert, men ifølge Aftonbladet trakk dronningen seg fra arrangementet i siste sekund.


- Hun er veldig preget av alt som har hendt, sier hoffekspert Roger Lundgren til avisen.

Det var klokken fem onsdag ettermiddag at Silvia og Carl Gustaf skulle dele ut en pris, og arrangementet har lenge stått oppført på hoffets hjemmesider.

Annika Sönnerberg, pressevakt ved det svenske hoff, hevder imidlertid at dronningens tur til Belgia er årsak til at hun ikke kunne være tilstede onsdag.

- Dronningen har allerede reist til Belgia. Hun skal være der hele onsdag, og dermed var det ikke mulig å delta på medaljeutdelingen, sier hun.

Etter prisutdelingen skal en tydelig preget Carl Gustaf ha forlatt slottet i all hast, og ble deretter kjørt til en privat middag på Djursholm.

- Silvia er utrolig pliktoppfyllende og avlyser nesten aldri. Så det her var svært uvanlig. Nå reiste hun til Belgia for å være sammen med det belgiske kongeparet istedet, sier Roger Lundgren.

Frem til nå har dronningen vært den som har tatt kommandoen når kongefamilien har opplevd kriser, men denne gangen er det annerledes.

Skandaleboken om kongen og hans affærer skal ha gått kraftig inn på dronningen, og hun har selv blitt ydmyket gjennom ektemannens oppførsel.

- Denne gangen er kongen angrepet som privatperson, og det er klart at Silvia som hustru synes det er ille. Hun er veldig preget, sier Lundgren.

Han tror også at dronningen er lei seg over alt snakket, og at hun frykter at det stemmer at forfatter Deanne Rauscher planlegger en ny bok om henne.

Allerede på fredag skal Silvia delta på sitt neste offentlige arrangement med kongen, og får da også følge av barna Madeleine og Victoria, samt Victorias ektemann Daniel Westling.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ:   - Svenskekongens elskerinne skammer seg

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer