Shopper for 148.000 kroner mindre i måneden

Mary og Frederik på sparebluss.

SPARER: Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary ser ut til å tatt kritikken for høyt forbruk til etterretning. Foto: W.Teodoro/Zeduce/Robert Wallace
SPARER: Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary ser ut til å tatt kritikken for høyt forbruk til etterretning. Foto: W.Teodoro/Zeduce/Robert Wallace Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
BRUKER MER: Ikke alle har vært like flinke til å spare. Prins Joachim og Marie har et høyere forbruk enn tidligere. Foto: Stella Pictures
BRUKER MER: Ikke alle har vært like flinke til å spare. Prins Joachim og Marie har et høyere forbruk enn tidligere. Foto: Stella Pictures Vis mer

SEOGHØR.NO: Det danske kronprinsparets høye forbruk de siste årene har fått danskene til å se rødt. Nå ser det imidlertid ut til at Mary og Frederik har tatt kritikken til etterretning.

Ifølge Ekstrabladet har de brukt 133.333 danske kroner mindre i måneden det siste året sammenlignet med året før. Det vil si knappe 148.000 norske kroner.

I 2012 brukte de tilsammen 6.898.824 danske kroner, mens de i 2013 reduserte det til 5.296.475. Den danske avisen har fått tilgang på momsrefusjonen kongehuset får av staten. Hver gang de kongelige kjøper en vare eller en tjeneste, får de nemlig momsen refundert av den danske stat. Det vil si at de nevnte beløpene ikke dekker lønninger og lignende.

Avisen skriver at kronprinsen tidligere har måtte sparke ansatte grunnet overforbruk, men at det nå ser ut til at han forstått at han må stramme inn på livreima.

Også dronning Margrethe og prins Henrik har gått inn for en mer edruelig økonomi det siste året. Regentparet har tilsammen brukt 1,2 millioner danske kroner mindre sammenlignet med 2012.

Men hvis det danske kongehuset har bestemt seg for å vise seg fra en mer sparsommelig side, ser ikke beskjeden ut til å ha nådd frem til Schackenborg ennå. Prins Joachim og hans Marie har nemlig brukt 41.114 danske kroner mer i måneden i 2013 enn i 2014!

LES OGSÅ: Tilbake etter mediestormen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer