- Sexbildet av kongen er manipulert

Tre bildeanalysebyråer konkluderer med at et av bildene rundt konge-skandalen i Sverige er falskt.

I HARDT VÆR: Kong Carl Gustaf har hatt et av sine mest turbulente år. Fortsatt er skandalene rundt ham store, men kongen kan puste lettet ut etter at det fastslås at et av bildene som angivelig skulle være av ham er manipulert. Foto: Stella Pictures
I HARDT VÆR: Kong Carl Gustaf har hatt et av sine mest turbulente år. Fortsatt er skandalene rundt ham store, men kongen kan puste lettet ut etter at det fastslås at et av bildene som angivelig skulle være av ham er manipulert. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Kong Carl Gustaf har vært i hardt vær i en lang periode etter at boken «Den motvillige monarken» ble gitt ut. Blant annet er det blitt hevdet at det finnes bilder av kongen sammen med nakne kvinner og på strippeklubber.

Ryktene gikk så langt at svenskekongen i et intervju med det svenske nyhetsbyrået TT, selv måtte ut å og benekte at det fantes slike bilder av ham. Men den svenske gangsteren og nattklubbeieren Mille Markovic, mente at kongen ikke snakket sant i TT-intervjuet og at han hadde bevisene for det. Fredag trykker Expressen og Dagbladet et av bildene, der kongen angivelig sitter i bakgrunnen, mens tre lettkledde kvinner har sexlek i forgrunnen.

Bildet skal trykkes i Mille Markovics biografi, sammen med flere andre bilder. Men det er ett stort problem for gangsteren. Expressen har forelagt bildet for tre av verdens fremste firmaer med bildeanalyse som spesialitet, og samtlige slår fast at det påståtte kongebildet er manipulert.


Blant annet skal «rec»-symbol og en kameraramme være lagt til i etterkant, antakeligvis for å gi bildet mer dramatisk effekt. Alle firmaene stiller i sine rapporter også spørsmål ved bildet av det som skal være kongen. Audio Video Forensics fastslår at det rundt hodet er rektangulære felt som kan tyde på at ansiktet på personen er byttet ut. Alle firmaene reagerer også på skyggeleggingen i kongens ansikt.

«Sjansen er stor for at bildet er satt sammen av flere forskjellige bilder», heter det i rapporten fra Audio Video Forensics.

- Bildet er manipulert. Min konklusjon er at den eneste måten å bekrefte bildets ekthet er å analysere videoen bildet er hentet fra, konstaterer Ian McArthur i selskapet.

Han får støtte av et av Andrew  Philip Laws i selskapet LGC Forensics.

- Bildet er manipulert. Noen steder er innholdet skjult, mens andre steder er endret. Jeg mener at mannspersonen er «klistret» inn på bildet elektronisk, skriver han.

Men alt bråket rundt kongen er til tross for bildemanipuleringen ikke lagt død. Seinest for to uker siden kom det fram at kongen visste om at barndomsvennen Anders Lettström (63) skal ha kontaktet de kriminelle kildene som har stått for de avslørende detaljene, og tilbudt dem penger mot at de dementerer uttalelsene. Lettström ønsket også å kjøpe de påståtte skandalebildene av kongen, som mafiatoppen Mille Markovic (49) angivelig sitter på.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer