Serverte mat til rusavhengige

Haakon og Mette-Marit tok pause fra julestria for å vise hjertevarme.

Publisert

SEOGHØR.NO: Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon har i dag besøkt Blå Kors Kontaktsenter i Oslo.

Senteret, som ligger sentralt til i Møllergata, er et lavterskeltilbud for folk med rusproblemer.

Hver eneste dag serveres det mat og drikke til mellom 100 og 300 personer med rusproblemer. Kronprinsparet har også møtt flere brukere og hatt private samtaler.

På Slottet er det ansatt både kokker og servitører, men denne dagen blir rollen snudd på hodet for de kongelige.

Mette-Marit og Haakon sto selv kjøkkenet og tilberedte lammefrikasse som de senere serverte gjestene.

FARBEREDER MAT: Mette-Marit og Haakon kutter grønsaker på Blå Kors i Oslo. Foto: Stella Pictures
FARBEREDER MAT: Mette-Marit og Haakon kutter grønsaker på Blå Kors i Oslo. Foto: Stella Pictures Vis mer

PÅ BESØK: Kronprinsparet var i strålende humør da de ankom Blå Kors. Foto: Anders Stavseng
PÅ BESØK: Kronprinsparet var i strålende humør da de ankom Blå Kors. Foto: Anders Stavseng Vis mer

De syv ansatte og flere titalls frivillige på Blå Kors kontaktsenter prøver også å hjelpe folk ut av avhengigheten. Tilbudet har ifølge Blå Kors eksistert i hele 30 år.

- Det er veldig hyggelig at de kommer hit til oss, forteller en av gjestene til Se og Hør.

Skal lage mat til brukerne

Kronprinsparet hjalp først til på kjøkkenet, hvor de forberedte grønsaker og laget mat til gjestene. Derettersto de kongelige for serveringen til de rusavhengige som var på plass for å fylle magen med mat før jul.

Etter mat serveringen hadde Mette-Marit og Haakon flere møter med ulike brukere på Blå Kors. Det første møtet var åpent for pressen, mens resten av de personlige møtene på Blå Kors ble gjennomført alene, for å sikre gjestenes anonymitet.

Mette-Marit og Haakon tilbragte tre timer på Blå Kors, noe som er mye lengre enn «vanlige» representasjonsoppdrag for Kongehuset.

Kronprinsparet har flere ganger tidligere vist omsorg og hjertevarme for mennesker som har falt utenfor samfunnet.

GENERØS: Da Mette-Marit besøkte Kirkens Bymisjon og Primærmedisinsk verksted i fjor traff hun =Oslo-selgeren Hilde, som hun kjøpte gratismagasin av. Etterpå fikk Hilde en varm klem av Mette-Marit.
GENERØS: Da Mette-Marit besøkte Kirkens Bymisjon og Primærmedisinsk verksted i fjor traff hun =Oslo-selgeren Hilde, som hun kjøpte gratismagasin av. Etterpå fikk Hilde en varm klem av Mette-Marit. Vis mer

Blant annet har kronprinsesse Mette-Marit engasjert seg sterkt i Kirkens Bymisjons arbeid. Hun har også hatt et styreverv i organisasjonen, noe som provoserte enkelte fordi de mente at kongelige ikke burde være så direkte engasjert i en organisasjon.

I 2008 mottok Mette-Marit imidlertid Petter Dass-prisen for sitt arbeid, og her trakk juryen fram nettopp arbeidet for Kirkens Bymisjon.

I fjor besøkte også Mette-Marit Matsentralen i Oslo, som samler inn og distribuerer mat til vanskeligstilte i Oslo-området.

LES OGSÅ: Prinsen viste tommelen opp i dronningens begravelse 

 

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer