Dronning Elizabeth:

Ser du hvem som mangler?

Ikke alle er representert i dronningens fotosamling.

TALE: Dronningens årlige tale første juledag er tradisjon for mange. Nå har imidlertid flere lagt merke til at det mangler enkelte på bildene dronninga har på skrivebordet. Foto: NTB Scanpix
TALE: Dronningens årlige tale første juledag er tradisjon for mange. Nå har imidlertid flere lagt merke til at det mangler enkelte på bildene dronninga har på skrivebordet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

For mange briter er dronning Elizabeths (93) årlige tale på første juledag en fast tradisjon, og familier samles foran både tv-en og radioen.

Talen blir spilt inn på forhånd, men kongehuset har allerede julaften delt et bilde fra dronningens tale.

Det er den monarken selv som skriver talen, der hun reflekterer over året som har gått. Tradisjonelt er hun også omringet av bilder av familien når den talen spilles inn.

Det er 93-åringen også i år, men flere har nå bitt seg merke i at det muligens mangler et fotografi. I de fem rammene plassert på bordet foran dronningen, finner vi prins Philip (98), prins Charles (71) og hans kone samt prins William (37) og familien.

MANGLER: Det var ikke noe bilde av Meghan og Harry på dronningas skrivebord i år.
MANGLER: Det var ikke noe bilde av Meghan og Harry på dronningas skrivebord i år. Vis mer

I tillegg er det et bilde av dronningens far, avdøde kong George VI.

Prins Harry (35), hertuginne Meghan (38) og deres sju måneder gamle sønn, Archie, er imidlertid ikke å se. I fjor var de på to bilder.

2018: I fjor var Harry og Meghan med på to bilder. I bakgrunnen kan man se et bilde fra bryllupet deres, mens de i midten på dronningens skrivebord er med på et gruppebilde. Foto: NTB Scanpix
2018: I fjor var Harry og Meghan med på to bilder. I bakgrunnen kan man se et bilde fra bryllupet deres, mens de i midten på dronningens skrivebord er med på et gruppebilde. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Flere forklaringer

Trolig er det en helt naturlig grunn til at det mangler et bilde av prins Harry og den lille familien hans.

Ifølge Express ser det nemlig ut til at det i år er fokus på hvem som er direkte i arverekken til den britiske tronen.

Det kan forklare hvorfor prins Harry ikke er å se, da han er nummer seks i arverekken. Nylig delte også det britiske kongehuset bilder av de fire generasjonene med tronarvinger, da dronningen, prins Charles, prins William og prins George samlet seg for å lage Christmas Pudding før jul.

Heller ikke da var Harry med dem.

SAMLET: Fire generasjoner tronarvinger samlet like før jul. Foto: NTB Scanpix
SAMLET: Fire generasjoner tronarvinger samlet like før jul. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Mangelen på et bilde av hertugparet av Sussex kommer også etter at det tidligere i år ble kjent at prins Harry og broren prins William i framtida vil jobbe fra hver sin kant. Tidligere var begge under Kensington Palace-paraplyen, men nå er de hver for seg.

Meghan og Harry har også flyttet kontoret sitt ut av Kensington Palace, der William og Kate holder til, og jobber nå fra Frogmore Cottage.

En annen forklaring på hvorfor det mangler et bilde av hertugparet av Sussex, kan være at de ikke skal feire jul med resten av familien i år.

Mens kongefamilien er samlet i Sandringham i Norfolk, har Harry og Meghan tatt turen til Canada med sønnen Archie, der de skal feire med Meghans mor, Doria Ragland (63).

Familiejul

I Sandringham blir det med andre ord fullt hus. Mens prins Charles har med seg kona Camilla (72), tar også prins William turen med kona Kate (37) og deres tre barn, George (6), Charlotte (4) og Louis (1). I tillegg feirer prins Philip (98) med familien.

Sistnevnte var det imidlertid ikke sikkert at fikk feire i Sandringham i år. Fredag 20. desember ble nemlig dronningens ektemann lagt inn på sykehus, og det var usikkert hvor lenge han ble nødt til å bli værende.

I utgangspunktet var det snakk om at prinsen muligens måtte bli værende på sykehuset i et par dager, men han ble liggende helt til tirsdag.

Sykehusoppholdet var planlagt, som et forebyggende tiltak anbefalt av legen. Julaften ble prinsen skrevet ut, og han tok turen til Sandringham.

NEI: Alt gikk ikke helt etter planen da Hertuginne Meghan Markle skulle hilse på en gammel venn på et veldedighetsarrangement. Video: Rød Løper/AP DV Vis mer

LES OGSÅ: Slik feirer kjendisene jul