Kronprinsparet på «Bokbanen»:

Ser du hvem kronprinsessen ligner på?

Hint: En fra ektemannens fortid.

PÅ T-BANEN: Onsdag startet kronprinsesse Mette-Marit sin bokturné, og med seg hadde hun kronprins Haakon. Men klarer du å se hvem kronprinsessen ligner på? Foto: NTB Scanpix
PÅ T-BANEN: Onsdag startet kronprinsesse Mette-Marit sin bokturné, og med seg hadde hun kronprins Haakon. Men klarer du å se hvem kronprinsessen ligner på? Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I 1999 møtte kronprins Haakon (45) kvinnen som to år senere skulle bli hans kone, under Quart-festivalen i Kristiansand. Den gang het hun Mette-Marit Tjessem Høiby (45), og i dag er hun hele Norges kronprinsesse Mette-Marit.

I løpet av sine 18 år som medlem av kongefamilien har Mette-Marit deltatt på utallige kongelige oppdrag, og onsdag var hun og ektemannen å finne i en t-banevogn som gikk fra vest til øst i Oslo, og skal ende opp på Stovner.

KOLLEKTIV TRANSPORT: Kronprinsparet på plass på t-banen onsdag. Foto: NTB Scanpix
KOLLEKTIV TRANSPORT: Kronprinsparet på plass på t-banen onsdag. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Der deltok de i et bokbad styrt av P3-profil Silje Nordnes (34), med det passende navnet «Bokbanen». Ifølge NTB beskrev kronprinsessen tidligere i dag turen som «en symbolsk reise gjennom byen for å se hvordan folk har det», og på ruten fikk kronprinsparet selskap av flere forfattere, deriblant Maja Lunde.

LATTER: Det var god stemning mellom kronprinsessen og Silje Nordnes på Kolsås onsdag formiddag. Foto: NTB Scanpix
LATTER: Det var god stemning mellom kronprinsessen og Silje Nordnes på Kolsås onsdag formiddag. Foto: NTB Scanpix Vis mer

«Bokbanen» ble godt dokumentert, og kronprinsparet ble selvfølgelig avbildet på t-banen. Det er tross alt ikke hver dag man ser kongelige ta kollektiv transport.

«BOKBANEN»: Det er ikke hver dag man ser kongelige på t-banen. Foto: NTB Scanpix
«BOKBANEN»: Det er ikke hver dag man ser kongelige på t-banen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Som to dråper vann

Kronprinsesse Mette-Marit var for anledningen kledd i en blå denimoverdel med sløyfe i halsen, og etter turen har det dukket opp et artig innlegg på Instagram.

En av kronprinsens tidligere kjærester, kunstneren Cathrine Knudsen (44), har nemlig bitt seg merke i likheten mellom seg selv og Mette-Marit på bildene.

På Instagram har nemlig kunstneren lagt ut et bilde av seg selv ved siden av kronprinsessen, der de begge er ikledd samme overdel. At både hun og Mette-Marit har blondt hår og blå øyne bidrar også til å styrke likheten mellom dem.

View this post on Instagram

...som to dråper vann 🤣 Bare måtte...

A post shared by Cathrine Knudsen (@cathrine_knudsen) on

- Som to dråper vann ... Bare måtte, skriver Knudsen til bildet, etterfulgt av en emoji som gråter av latter.

Til Se og Hør forteller Knudsen at hun har fått mange reaksjoner på innlegget.

- Folk synes det er veldig morsomt, og sier at vi er klin like. Det har jeg jo hørt før, for vi har jo begge like langt hår og samme hårfarge, sier hun lattermildt.

GRATULASJON: Da vi møtte Kronprinsparet på t-banen i Oslo, minnet vi dem på en liten ting de kanskje skulle ha gjort. Vis mer

Ren tilfeldighet

Tilfeldighetene skulle ha det til at de to kvinnene gikk likt kledd i dag. Knudsen hadde nemlig allerede reist hjemmefra i dag da hun så bildene fra «Bokbanen».

- Ja, hva er sannsynligheten for det? Da jeg så bildene av Mette-Marit måtte jeg bare ta et bilde av meg selv og legge ut. Bildet er ment i beste mening, og er bare for moro skyld. Jeg tar ofte meg selv ganske høytidelig, men må bli flinkere til å ikke gjøre det, sier Knudsen.

Kronprins Haakon pleier ikke å være med kronprinsessen på bokturné, men er i år med som «vikar», i tilfelle kona må trekke seg underveis. Dette vurderte Knudsen å nevne i innlegget, men hun trakk seg i siste liten.

- Egentlig skulle jeg vært litt tøffere og skrevet at det var jeg som burde steppet inn som vikar, siden vi er så like, ler hun.

Cathrine Knudsen var kronprinsens første offisielle kjæreste, og de var sammen fra 1994 til 1996. Den gang var Knudsen student og modell, og i dag jobber hun som kunstner - med eget atelier i Oslo.

MODELL: Cathrine Knudsen var sammen med kronprins Haakon fra 1994 til 1996. Her i 2002, da hun gikk modell under et brudeshow på hotell Plaza i Oslo. Foto: NTB Scanpix
MODELL: Cathrine Knudsen var sammen med kronprins Haakon fra 1994 til 1996. Her i 2002, da hun gikk modell under et brudeshow på hotell Plaza i Oslo. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Fortsetter torsdag

Reisen med t-banen startet i dag på Kolsås i Bærum, og ifølge NTB stoppet kronprinsparet innom bibliotekene på Bekkestua, Røa og Majorstuen.

Torsdag fortsetter «Bokbanen »via Nasjonalteatret til Tøyen og Furuset, og ender opp på Stovner. At det er på Stovner de ender opp, er ikke tilfeldig. I fjor var nemlig Mette-Marit på Stovner bibliotek, der hun hentet et eksemplar av boka «Tante Ulrikkes vei», som er skrevet av Zeshan Shakar.

- Der kom jeg i prat med en gjeng med ungdommer som var veldig opptatt av om jeg likte Stovner. Den samtalen ble så viktig for meg at jeg tenkte at jeg ville gjøre noe for ungdom i Oslo. Så fikk jeg en idé om at vi kunne gjøre dette om til en bokbane i år, og ta banen fra vest til øst og ende opp på Stovner i Oslo, sa Mette-Marit før avreise onsdag.

LATTERKRAMPE: Kronprinsesse Mette-Marit reiser med Litteraturtoget for femte gang. Første stopp er et skrivekurs på Mette-Marits gamle ungdomsskole, Fiskå skole. Her leser hun lattermildt opp en av sine egne tekster fra 9. klasse. Vis mer

LES OGSÅ: - Her ser vi nok en modernisering av kongehuset

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer