Ser du hva som er nytt på kongebildet?

Nyttårsbildet fra den svenske kongefamilien skiller seg ut på én spesiell måte.

NYTT MEDLEM: Prins Carl Philips forlovede, Sofia Hellqvist, er med for første gang på nyttårsbildet til den svenske kongefamilien. Foto: Anna-Lena Ahlström/Kungahuset.se
NYTT MEDLEM: Prins Carl Philips forlovede, Sofia Hellqvist, er med for første gang på nyttårsbildet til den svenske kongefamilien. Foto: Anna-Lena Ahlström/Kungahuset.se Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: I anledning årsskiftet 2014/2015, har den svenske kongefamilien publisert et nytt familieportrett på kongehusets hjemmesider.

Sammen med kongefamiliens nyttårshilsen til det svenske folk, har hoffet også publisert en årskavalkade med noen av 2014s høydepunkter.

Familiefotografiet ble tatt på Sollidens slott i juli 2014, kort tid etter at det ble annonsert at prins Carl Philip (35) skal gifte seg med Sofia Hellqvist (30) - trolig årets største høydepunkt for svenske rojalister.

VISTE FREM KJÆRESTEN: Sofia Hellqvist strålte ved prins Carl Philips side, da de to ankom årets Nobel-bankett i Stockholm. Foto: Stella Pictures
VISTE FREM KJÆRESTEN: Sofia Hellqvist strålte ved prins Carl Philips side, da de to ankom årets Nobel-bankett i Stockholm. Foto: Stella Pictures Vis mer

Etter at den etterlengtede forlovelsen ble kjent, har det forlovede paret fått vise seg frem side om side ved flere offisielle anledninger - senest på Svenska Akademiens årlige galla like før jul.

I slutten av september poserte Carl Philip og Sofia sammen på offisielle «modellbilder», men det ferske familieportrettet er første gang hun offisielt er avbildet som en del av kongefamilien.

Sofia og Carl Philip, som gifter seg 13. juni 2015, har fått plass helt til høyre i portrettet - ved siden av kronprinsesse Victoria (37), prins Daniel (41) og prinsesse Estelle (2).

Prinsesse Madeleine (32) hennes ektemann Christopher O'Neill (40) og deres datter, prinsesse Leonore (10 mnd.), poserer til venstre for dem. Madeleines andre graviditet ble offentliggjort like før jul.

Dronning Silvia (71) og kong Carl Gustaf (68) har selvsagt hedersplassene foran, og kongeparet er de eneste som poserer sittende.

LES OGSÅ: Se danskenes unike kongebilde

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer