Prins Harry og hertuginne Meghans voksfigurer:

Separeres fra kongefamilien

Madame Tussauds tar grep etter hertugparets kunngjøring.

FLYTTET: Voksfigurene av prins Harry og hertuginne Meghan er nå flyttet bort fra resten av kongefamilien - som følge av deres overraskende kunngjøring om å trekke seg tilbake fra sitt kongelige liv. Foto: NTB Scanpix
FLYTTET: Voksfigurene av prins Harry og hertuginne Meghan er nå flyttet bort fra resten av kongefamilien - som følge av deres overraskende kunngjøring om å trekke seg tilbake fra sitt kongelige liv. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Onsdag kunngjorde prins Harry (35) og hertuginne Meghan (38) på Instagram at de i tiden fremover vil ta et steg tilbake fra sitt kongelige liv.

Hertugparet ønsker blant annet å være økonomisk uavhengige, og vil samtidig veksle på å bo i Storbritannia og Nord-Amerika. På Instagram skrev ekteparet at de har tenkt på valget sitt i flere måneder.

Mange har reagert på kunngjøringen, både positivt og negativt. Nå har også hertugparets valg om å «skille» seg fra kongefamilien blitt synliggjort i en utstilling på Madame Tussauds.

Det skriver avisen Independent.

Separert fra familien

Det populære voksmuseet har avdelinger i hele verden, men det er kanskje det i London som er best kjent. Der har de naturligvis en egen utstilling av den kongelige familien.

Som følge av hertugparets nylige kunngjøring, har voksfigurene av de to nå blitt separert fra de andre.

FØR: Tidligere sto Harry og Meghan ved dronning Elizabeths side. Foto: NTB Scanpix
FØR: Tidligere sto Harry og Meghan ved dronning Elizabeths side. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I den opprinnelige utstillingen på museet sto dronning Elizabeth (93) og prins Philip (98) foran det som kan se ut som en trone - med prins Harry og prins William (37) på hver sin side med sine koner, hertuginne Meghan og hertuginne Kate (38).

Nå er hertugparet av Sussex flyttet, og figurene symboliserer deres «progressive nye rolle i kongehuset», som de selv beskrev på Instagram.

NÅ: Plassen ved siden av dronning Elizabeth og ektemannen er ledig - nå som prins Harry og Meghan er blitt flyttet. Foto: NTB Scanpix
NÅ: Plassen ved siden av dronning Elizabeth og ektemannen er ledig - nå som prins Harry og Meghan er blitt flyttet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
ALENE: I bakgrunnen av voksfiugurene av prins Harry og kona, kan man skimte resten av kongefamilien. Foto: NTB Scanpix
ALENE: I bakgrunnen av voksfiugurene av prins Harry og kona, kan man skimte resten av kongefamilien. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Reagerer på nyheten

Stevie Davies, daglig leder ved Madame Tussauds i London, sier til Independent at voksfigurene av prins Harry og hertuginne Meghan ikke vil stå med kongefamilien framover.

- Sammen med resten av verden, reagerer vi på den overraskende nyheten om at hertugen og hertuginnen av Sussex kommer til å tre tilbake som seniormedlemmer av kongefamilien, forteller han til avisen.

STRID: Det skal være stor uenighet innad i den britiske kongefamilien etter at det ble klart at Meghan og Harry ønsker å trekke seg tilbake. Se og Hørs kongehusekspert forklarer. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Davies understreker derimot at paret fremdeles vil ha en fremtredende rolle i voksmuseet, da de er blant de mest populære voksfigurene de har.

- De vil selvfølgelig forbli en viktig utstilling her hos Madame Tussauds mens vi følger med på hva det neste kapittelet vil være for dem, sier han.

- Skamløse drittunger

Det var som nevnt onsdag kveld at hertugparets kunngjøring om deres nye rolle som medlemmer av den britiske kongefamilien kom. Siden da har flere reagert kraftig på valget - deriblant tv-profil Piers Morgan (54).

I en tirade på Twitter gikk han hardt ut mot hertugparets beslutning.

KRITISK: Piers Morgan har flere ganger rettet en pekefinger mot hertuginne Meghan. Han er svært kritisk til parets valg. Foto: NTB Scanpix
KRITISK: Piers Morgan har flere ganger rettet en pekefinger mot hertuginne Meghan. Han er svært kritisk til parets valg. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Folk sier jeg er for kritisk mot Meghan Markle, men hun har droppet familien sin, droppet faren sin, droppet de fleste av sine gamle venner, splittet Harry fra William og nå splittet ham fra kongefamilien. Jeg har sagt mitt, skrev Morgan.

54-åringen fulgte siden opp med en rekke andre innlegg, og beskrev blant annet hertugparet av Sussex som «skamløse, bortskjemte drittunger».

«SKREMMENDE»: I desember 2018 ble de levende voksfigurene av hertuginne Meghan og prins Harry vist frem ved Madame Tussauds i Berlin. Reaksjonene har ikke latt vente på seg. Video: NTB Scanpix / Madame Tussauds Vis mer

LES OGSÅ: - Trosset dronningens bønn

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer