Prinsesse Madeleine og kronprinsesse Victoria:

Sensasjonelle bilder overrasker

Prinsesse Madeleine har blitt avbildet på svensk jord - for første gang på 570 dager.

PÅ KONSERT: Etter halvannet år med pandemi og nedstenging, kunne søstrene endelig nyte etterlengtet tid sammen hjemme i Sverige. Foto: Magnus Johnsson
PÅ KONSERT: Etter halvannet år med pandemi og nedstenging, kunne søstrene endelig nyte etterlengtet tid sammen hjemme i Sverige. Foto: Magnus Johnsson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter over halvannet år på amerikansk jord kunne prinsesse Madeleine (39) endelig ta med seg resten av familien hjem til Sverige tidligere i sommer. Pandemien har tvunget henne og ektemannen Chris O'Neill (47) til å bli værende i USA sammen med de tre barna Leonore (7), Nicolas (6) og Adrienne (3).

Nå kan familien endelig nyte svensk sommer igjen, etter å ha gått glipp av flere store familiesammenkomster i Sverige siden vinteren 2019.

«Madde» får også muligheten til å ta igjen litt tapt samvær med resten av familien. Særlig har hun nok savnet storesøster kronprinsesse Victoria (43), som hun alltid har hatt et nært og godt forhold til.

De to søstrene befinner seg nå på Öland sammen, der kongefamilien har lange tradisjoner for å feriere hver sommer, særlig i forbindelse med kronprinsessens fødselsdag 14. juli, kjent som Victoriadagen.

- JEG STREVER: Prinsesse Madeleine røpet hos «Skavlan» at hun aldri har vent seg til å være i oppmerksomhetens sentrum. Video: NRK Vis mer

570 dager siden sist

Den svenske kongefamilien bor på kong Carl Gustafs (75) private slott Solliden når de er på øya. Denne sommeren arrangeres det også konserter på den kongelige eiendommen, som går under navnet Solliden Sessions.

En rekke folkekjære artister skal opptre gjennom sommeren, og kongefamilien er selvskrevne gjester blant publikum.

SOMMERKLEDD: Victoria og Madeleine ankom konserten i lett og ledig sommertøy. Foto: Magnus Johnsson
SOMMERKLEDD: Victoria og Madeleine ankom konserten i lett og ledig sommertøy. Foto: Magnus Johnsson Vis mer

Mandag denne uken tok prinsesse Madeleine og kronprinsesse Victoria turen på en av de mange konsertene, og da var fotografene selvsagt ikke langt unna.

HYGGESTUND: Bildene fra konserten er de første av prinsesse Madeleine på svensk jord siden hun ankom hjemlandet i juni. Foto: Magnus Johnsson
HYGGESTUND: Bildene fra konserten er de første av prinsesse Madeleine på svensk jord siden hun ankom hjemlandet i juni. Foto: Magnus Johnsson Vis mer

Dette er første gang prinsesse Madeleine blir avbildet i Sverige på 570 dager, ifølge Svensk Damtidning. Sist gang vi så henne offentlig i Sverige, var under nobelprismiddagen i Stockholm i desember 2019, ifølge nettstedet.

Dette er for øvrig også første gang prinsesse Madeleine deltar på et offentlig arrangement siden hun ankom gamlelandet i juni. Victoria og Madeleine så ut til å trives svært godt i hverandres selskap, til toner av blant andre Peter Jöback (50).

TABBE: Petra Marklund har i ettertid blitt kritisert for ikke å bruke riktig tiltaleform da hun under Victoriadagen henvendte seg til kronprinsessen. Video: SVT Vis mer

Klar for feiring

Hoffets informasjonssjef, Margareta Thorgren, uttalte til Expressen tidligere denne uken at store deler av den svenske kongefamilien nå befinner seg på øya i Østersjøen.

- På grunn av pandemien blir familien værende ekstra lenge i år, og de kommer til å følge konsertene i løpet av sommeren, sa Thorgren til den svenske avisen.

Hele den svenske kongefamilien vil samles på Öland i forbindelse med kronprinsessens bursdag 14. juli, opplyste hun videre. Da blir det stor feiring, selv om festlighetene blir kraftig nedskalert grunnet restriksjoner og smittevern.

Kongehuset opplyste i juni at kronprinsesse Victoria ikke kommer til å møte folket utenfor Solliden slott på den store dagen - for å unngå at store folkemengder samler seg. Slik var det også i fjor.

Den offisielle feiringen innledes med Victoriakonserten i Borgholms slottsruin, der kronprinsesseparet og deler av kongefamilien skal delta. Konserten sendes på SVT1 om kvelden 14. juli.

KJEDELIG: Det er ikke alltid like lett å holde 100 prosent fokus under lange forsamlinger. Video: Expressen TV Vis mer

Kronprinsessen skal også dele ut «Victoriapriset», som i år går til den svenske skøyteløperen Nils van der Poel (25).

Victoriadagene inkluderer også en tennisturnering 12. juli, golfturnering 13. juli og Victorialøpet 15. juli.

LES OGSÅ: Sammenlignes med Madde

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer