Kronprinsparet i Danmark:

Sender alle barna på kostskole i utlandet

De danske kronprinsbarna har en spennende tid i møte.

<strong>UT AV LANDET:</strong> Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary sender deres fire barn på et midlertid skoleopphold i utlandet neste år. Foto: NTB Scanpix
UT AV LANDET: Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary sender deres fire barn på et midlertid skoleopphold i utlandet neste år. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I 2003 ble kronprins Frederik (51) av Danmark forlovet med den da australske Mary Donaldson (47). Allerede året etter sto det kongelige bryllupet, og i oktober 2005 kom parets første barn, arveprinsen Christian (14), til verden.

I årene etter har det kommet flere kongelige tilskudd i den danske kongefamilien. 21. april 2007 fikk kronprinsen og kronprinsessen en datter som fikk navnet Isabella, og som i dag har rukket å bli 12 år.

I januar 2011 kom det nok en gledelig babynyhet fra det danske kongehuset, da det ble klart at kronprinsparet hadde blitt foreldre til tvillingene Vincent og Josephine (8).

I dag er det ingen tvil om at kronprinsbarna er blitt store. En rekke danske medier - deriblant Billedbladet - skriver nemlig at alle fire barna skal flytte til utlandet for et kortere skoleopphold.

- Det er en gave

Ifølge den danske avisen avisen.dk skal Mary og Frederiks fire barn flytte i begynnelsen av 2020 - til Sveits. Det danske kongehuset opplyser i en pressemelding at barna skal tilbringe 12 uker i landet, hvor de skal gå på den internasjonale skolen Lemania-Verbier i byen Bagnes.

Kronprinsessen vil primært være sammen med barna i Sveits under oppholdet, og vil derfor få færre offisielle plikter. Kronprins Frederik vil også tilbringe tid med familien i Sveits når programmet hans åpner for det, heter det videre i pressemeldingen.

Når skoleoppholdet er over, vil alle kronprinsbarna fortsette skolegangen deres på deres nåværende skole, Tranegårdsskolen i Gentofte i Danmark.

- Med skoleoppholdet ønsker kronprinsparet å gi barna deres en mulighet for en felles opplevelse i et internasjonalt miljø, skriver kongehuset i pressemeldingen.

<strong>SKAL FLYTTE:</strong> Mary og Frederik sender barna til kostskole i Sveits. Her er hele familien samlet for å feire dronning Margrethes 79-årsdag 16. april i år. Foto: NTB Scanpix
SKAL FLYTTE: Mary og Frederik sender barna til kostskole i Sveits. Her er hele familien samlet for å feire dronning Margrethes 79-årsdag 16. april i år. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Avisen skriver videre at det er forventet at kronprinsesse Mary og kronprins Frederik vil pendle mellom Danmark og Sveits mens barna går på skole i utlandet, da kronprinsparet fortsatt vil ha sine kongelige plikter å skjøtte i hjemlandet.

Mary og Frederiks barn har feriert mye i Sveits tidligere, og i vinterferiene har kronprinsfamilien pleid å besøke skiparadiset Verbier, hvor de gjerne har lånt deres gode venn Peter Warnøes skihytte, ifølge avisen.

<strong>HELE HURVEN:</strong> Alle parets fire barn setter kursen mot Sveits neste år. Her er familien samlet i sommer. Foto: NTB Scanpix
HELE HURVEN: Alle parets fire barn setter kursen mot Sveits neste år. Her er familien samlet i sommer. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik befinner seg for tiden i Paris. Da førstnevnte møtte pressen i forbindelse med et skolebesøk i utkanten av den franske hovedstaden, sammen med førstedamen Brigitte Macron (66), fikk hun spørsmål om barnas flytting til Sveits.

- Det er riktig, det er noe som er under planlegging. Et kort opphold på en internasjonal skole. Vi ser på det som en gave til våre barn, hvor de kan være sammen om det. En gave som de får ha med seg resten av livet, sa Mary til danske TV 2.

SVARTE FEIL: Se og Hørs kongehusekspert Anders Stavseng intervjuet Kronprinsesse Mary av Danmark i Texas. Det gikk ikke helt som det skulle. Vis mer

Flyttet til Danmark

Også kronprins Frederik og prins Joachim (50) har gått på kostskole i sin tid. De to brødrene tilbrakte et skoleår sammen på skolen École des Roches i Normandie, Frankrike, fra 1982-1983.

Kronprinsparets barn er imidlertid ikke de eneste i den danske kongefamilien som vil oppholde seg i utlandet den neste tiden. I august flyttet prins Joachim (50), kona Marie (43) og deres to barn til Paris, hvor prinsen nå deltar i en høyt rangert militærutdannelse.

I etterkant av flyttingen er det blitt påstått at familiens Frankrike-opphold ikke nødvendigvis bare var lystbetont.

En kilde tett på det danske kongehuset fortalte nylig til danske Se og Hør at prins Joachim angivelig skal ha følt seg frosset ut etter prins Henriks død - og at flyttingen på langt nær skal ha vært så frivillig som det tidligere er gitt inntrykk av.

- Det er en veldig trist situasjon for prins Joachim. Han må føle seg uønsket og dårlig behandlet, sa kilden til bladet.

GIKK BORT: Sent på kvelden tirsdag 13. februar 2018 sovnet prins Henrik av Danmark stille inn, 83 år gammel. Både dronning Margrethe og sønnene deres, kronprins Frederik og prins Joachim, var til stede. Prins Henrik var en fargerik prins - se noen av øyeblikkene fra livet hans her! Vis mer

Flyttingen skal angivelig ha hatt med en sterk maktkamp internt i kongehuset å gjøre. Etter planen skal prins Joachim og resten av familien vende tilbake til Danmark når oppholdet er over neste sommer.

LES OGSÅ: Selger leilighetene sine

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer