Märtha Louise:

Selger sommer­paradiset på Hankø

Eiendommen har vært i familien i flere generasjoner.

SELGER HYTTA: Prinsesse Märtha Louise er i ferd med å selge sommerhuset på Hankø. Foto: NTB Scanpix
SELGER HYTTA: Prinsesse Märtha Louise er i ferd med å selge sommerhuset på Hankø. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Ved Hankø utenfor Fredrikstad ligger kongefamiliens feriehus gjennom over 70 år, Bloksbjerg.

SELGER: Se og Hør kan i dag røpe at Märtha Louise vil selge Bloksbjerg. Foto: Faksimile
SELGER: Se og Hør kan i dag røpe at Märtha Louise vil selge Bloksbjerg. Foto: Faksimile Vis mer

I dagens utgave av Se og Hør kan du lese at feriestedet nå er til salgs, da eiendommen trolig er blitt for stor, dyr og komplisert å eie for prinsesse Märtha Louise (46).

Det var daværende kronprins Olav som kjøpte det herskapelige feriestedet i 1947. Etter hans bortgang i 1991, arvet kong Harald (81) eiendommen.

Huset har en storslått utsikt over Oslofjorden, og i 2001 arvet prinsesse Märtha Louise (46) hytta hvor hun har tilbragt så å si hver sommer.

Også i år tilbragte hun sommerferien på Bloksbjerg, både med og uten barna Maud Angelica (15), Leah Isadora (13) og Emma Tallullah (9), som hun har sammen med Ari Behn (45).

- I år skal jeg være på hytta på Hankø sammen med barna, og litt uten barn. For sånn er det jo når man er skilt, sa hun i «Reiseradioen» på NRK i juli.

Oppussing

På 80-tallet ble Bloksbjerg utvidet med anneks og badstue, i regi av kong Harald og dronning Sonja (81). Samtidig ble hovedhuset pusset opp.

TIL SALGS: Prinsesse Märtha Louise selger sitt fantastiske ferieparadis. Foto: NTB Scanpix
TIL SALGS: Prinsesse Märtha Louise selger sitt fantastiske ferieparadis. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I senere tid, da Märtha og hennes daværende ektemann Ari Behn (45) tok over huset, ble det bygget et 60 kvadratmeter stort basseng, utstyrt med eget badehus og garderober.

Bassenget har imidlertid stort sett bare bydd på problemer, da det i 2016 ble kjent at det enda ikke var ferdigstilt.

De siste årenes oppussing til side, prinsessen har tilbragt en rekke sommere på hytta som nå legges ut for salg, og har mange barndomsminner fra feriestedet.

Gode minner

Kong Olav brukte i sin tid hytta som base da han var ute og seilte på Hankø. I flere år het det på folkemunne at «sommeren kom til Hankø når Kongen ankom - og K/S «Norge» la for anker utenfor».

Da kong Harald overtok sommerhuset, dro hele familien sammen til Bloksbjerg, der de koste seg med avslapning og vannaktiviteter.

FERIESTED: Kongefamilien har tilbragt mange somre på Hankø. Her prøver kronprins Haakon seg på seilbrett i 1981. Foto: NTB Scanpix
FERIESTED: Kongefamilien har tilbragt mange somre på Hankø. Her prøver kronprins Haakon seg på seilbrett i 1981. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Märtha og hennes familie har også en rekke gode minner fra feriehuset på Hankø. Blant annet ble datteren Leah Isadora (13) født ved hjemmefødsel på Bloksbjerg i 2005.

Da prinsessen fylte 31 år i 2002, brøt hun og Ari kongelige tradisjoner da de feiret dagen alene på hytta. Også Aris 30-årsdag ble feiret der samme år.

FESTIVAL: Prinsessens eksmann, Ari Behn, arrangerte «Føling i fjæra» i flere år på Hankø. Her fra 2007. Foto: NTB Scanpix
FESTIVAL: Prinsessens eksmann, Ari Behn, arrangerte «Føling i fjæra» i flere år på Hankø. Her fra 2007. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I årene da Märtha og Ari var gift, dro de ved flere anledninger på festivalen «Føling i fjæra», som i mange år ble arrangert av sistnevnte og kameraten Harald Zwart (53) på Hankø.

LES OGSÅ: - De unge skal få se hva Norge er

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer