Se videoklipp fra prinsebryllupet her!

Få med deg alt som skjedde før, under og etter bryllupsfestlighetene i Stockholm.

Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Lørdag ettermiddag var det endelig klart for bryllupet mellom svenskeprinsen Carl Philip (36) og forloveden Sofia Hellqvist (30).

Vielsen fant sted i Slottskyrkan i Stockholm, og det var knyttet stor spenning til hvordan stilsikre Sofias brudekjole kom til å se ut. Bare timer før bryllupet ble avholdt, ble det kjent at Sofia hadde gått for svensk design - og brunetten strålte i en blondekreasjon laget av Ida Sjöstedt.

Søndag formiddag publiserte det svenske kongehuset de offisielle brudebildene på sin nettside (se ekstern lenke for flere bilder). Et av fotografiene, som er tatt av fotograf Mattias Edwall, var av prinseparet og deres brudepiker:

NYGIFTE: Prinsesse Sofia og prins Carl Philip fotografert med brudepikene Estelle, tvillingene Chloé og Anaïs, som er barn av Carl Philips fetter Patrick Sommerlath, og Sofias guddatter Tiara (t.v.).  Foto: Mattias Edwall / www.kungahuset.se
NYGIFTE: Prinsesse Sofia og prins Carl Philip fotografert med brudepikene Estelle, tvillingene Chloé og Anaïs, som er barn av Carl Philips fetter Patrick Sommerlath, og Sofias guddatter Tiara (t.v.). Foto: Mattias Edwall / www.kungahuset.se Vis mer

Paradise Hotel-deltakeren som ble prinsesse

Den tidligere «Paradise Hotel»-deltakeren og glamourmodellen prøvde seg som brudemodell i 2005, men vil trolig velge en annen stil på den ekte brudekjolen sin.

Nederst i denne saken kan du se videoklipp av vår bryllupssending som ble sent lørdag ettermiddag.

Det er overhoffpredikant Lars-Göran Lönnermark og hoffpastor Michael Bjerkhagen som skal smi paret i hymens lenker. Det har tidligere blåst kraftig rundt Michael Bjerkhagen, som ble ansatt som prest for den svenske kongefamilien i 2013.

Saken fortsetter under bildet.

BRYLLUPSFEBER: Forberedelsene til prinsebryllupet er for lengst i gang i Stockholm. Her fotograferer ivrige turister utenfor det kongelige slott i den svenske hovedstaden denne uken. Foto: Aftonbladet
BRYLLUPSFEBER: Forberedelsene til prinsebryllupet er for lengst i gang i Stockholm. Her fotograferer ivrige turister utenfor det kongelige slott i den svenske hovedstaden denne uken. Foto: Aftonbladet Vis mer

I et intervju med SVT som ble sendt på TV fredag kveld, samme dag som parets private førbryllupsfest, fortalte gifteklare prins Carl Philip og vordende prinsesse Sofia at de hadde vurdert et lite bryllup.

- Det hadde kanskje vært enklere, men vi føler begge at dette er en mulighet og selvfølgelighet til å dele vår store dag med alle, sa prinsen i TV-intervjuet ifølge Expressen.

Se videoklipp fra bryllupsfestlighetene;

Mette-Marit og Haakon ankommer kirken:

Madeleine og familien ankommer kirken:

Brudgommen taler til folket: 

Brudeparet kysser foran folkemassen:

Fritidsbåt tok fyr under bryllupet:

SE.no-sendingen er et konsernprosjekt i Aller, og det er Se og Hørs kongehuseksperter Caroline Vagle og Anders Stavseng, samt moteekspert Marianne Jemtegård, som loser deg gjennom folkefesten foran slottet i Stockholm.

LES OGSÅ: - Hun hadde ingen anelse om hva hun hadde i vente

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer