Den danske kronprinsfamilien:

Se så store de har blitt!

Den danske kronprinsfamilien deler sommerhilsen til folket.

VOKSER TIL: Mandag deler det danske kongehuset flere nye bilder av den danske kronprinsfamilien, og det er spesielt én ting som danskene har bitt seg merke i. Foto: Franne Voigt
VOKSER TIL: Mandag deler det danske kongehuset flere nye bilder av den danske kronprinsfamilien, og det er spesielt én ting som danskene har bitt seg merke i. Foto: Franne Voigt Vis mer
Publisert

Nok en sommerferie har gått forbi, og de fleste har returnert tilbake til hverdagen, noe som også gjelder for de kongelige.

I anledning august måneds aller siste dag deler det danske kongehuset nå flere nye bilder av kronprinsfamilien på Instagram.

I innlegget benytter kronprinsfamilien også anledningen til å sende en sommerhilsen til det danske folket.

«Så gikk nok en sommer», starter innlegget med.

Videre forteller familien på seks at de har tilbrakt sommerferien rundt omkring i Danmark.

«Og på den siste sommerdagen i året sender vi en sen sommerhilsen», avsluttes innlegget med.

SVARTE FEIL: Se og Hørs kongehusekspert Anders Stavseng intervjuet Kronprinsesse Mary av Danmark i Texas. Det gikk ikke helt som det skulle. Vis mer

Kjærlige bilder

Instagram-innlegget inneholder totalt fem bilder, hvor ett av dem viser kronprinsesse Mary (48) og kronprins Frederik (52) i en kjærlig omfavnelse.

GOD KLEM: Ett av bildene viser kronprinsesse Mary og kronprins Frederik holde godt rundt hverandre. Foto: Franne Voigt
GOD KLEM: Ett av bildene viser kronprinsesse Mary og kronprins Frederik holde godt rundt hverandre. Foto: Franne Voigt Vis mer

Et annet bilde viser prins Christian (14) sammen med prins Vincent (9) sittende i en sofa, hvor førstnevnte holder godt rundt lillebroren sin.

BRØDRE: Her ser man prins Vincent og prins Christian smile fra øre til øre til kameraet. Foto: Franne Voigt
BRØDRE: Her ser man prins Vincent og prins Christian smile fra øre til øre til kameraet. Foto: Franne Voigt Vis mer

Søskenkjærligheten vises også på et bilde av prinsesse Isabella (13) og Josephine (9) som holder godt rundt hverandre og smiler fra øre til øre.

SØSKENKJÆRLIGHET: Prinsesse Isabella og prinsesse Josephine stråler på de nye bildene. Foto: Franne Voigt
SØSKENKJÆRLIGHET: Prinsesse Isabella og prinsesse Josephine stråler på de nye bildene. Foto: Franne Voigt Vis mer

De to andre bildene viser familien samlet hvor de har kledd seg i sommerlige klær for anledningen.

Den hyggelige sommerhilsenen kommer etter en sommer hvor kronprinsparet, i likhet med en stor del av den danske befolkningen, har feriert hjemme.

SAMLET: Her ser man hele familien på seks, bestående av kronprins Frederik, kronprinsesse Mary og deres fire barn, prinsesse Isabella, prinsesse Josephine, prins Vincent og prins Christian. Foto: Franne Voigt
SAMLET: Her ser man hele familien på seks, bestående av kronprins Frederik, kronprinsesse Mary og deres fire barn, prinsesse Isabella, prinsesse Josephine, prins Vincent og prins Christian. Foto: Franne Voigt Vis mer

Ifølge danske BT har kronprinsfamilien blant annet tilbrakt ferien på Gråsten Slot i Sønderjylland.

MORSOM: Prinsesse Ingrid Alexandra fikk en lattermild respons da hun holdt en tale under den kongelige konfirmasjonslunsjen. Video: NRK. Vis mer

- Blir bare høyere og høyere

Under de nye bildene strømmer det inn med kommentarer og det er tydelig at flere er i ekstase over bildene.

Flere benytter også anledningen til å påpeke at kronprinsbarna har vokst til - spesielt prins Christian og prinsesse Isabella.

«Nei, så store barna har blitt! Fantastisk familie», kommenterer en følger, mens en annen skriver følgende:

«Godt at kronprins Frederik står øverst på trappen, ellers ville de vært mindre enn prins Christian. Flott bilde».

«Prins Christian blir bare høyere og høyere», følger en tredje opp med.

«De to store kommer snart til å vokse over hodet til moren og faren. Dere er en flott familie», lyder en fjerde kommentar.

RUNDLURT: Morten Botten klarte å lure Sofie Nilsen trill rundt. Video: Morten og Sofie @ YouTube. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

- En harmonisk og glad gjeng

Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle påpeker også at det ser ut til at de to eldste kronprinsbarna har strukket seg voldsomt i sommer.

- Både prins Christian og prinsesse Isabella når snart igjen foreldrene sine i høyde. To søte små, som har vokst seg til å bli flotte ungdommer. De nye bildene av familien på seks viser en harmonisk og glad gjeng etter en lang og deilig sommerferie, sier hun.

Videre forklarer Vagle at sommerferien riktig nok har bydd på uro for familien ettersom prins Joachim (51) ble alvorlig syk.

- Men heldigvis ser det ut til at alt har gått bra, og små og store kan puste lettet ut, legger hun til.

80-ÅRSDAG: Dronning Margrethe II av Danmark fylte 80 16. april. Egentlig skulle dagen feires med venner og bekjente. Men, som resten av verden måtte også de kongelige ty til digitale løsninger. Video: Det danske kongehus Vis mer

- Styrket familien

Som nevnt ble prins Joachim alvorlig syk i slutten av juli. Da kom nyheten om at 51-åringen var innlagt på universitetssykehuset i Toulouse i Frankrike. Innleggelsen skyldtes en blodpropp i hjernen, meldte det danske kongehuset i en pressemelding.

Prins Joachim var som følge av blodproppen innlagt i en drøy uke, før han senere skal ha tilbrakt tid sammen med nær familie ved Château de Cayx - et fransk vinslott eid av dronning Margrethe (80).

Nylig uttalte prins Joachims sønn, prins Nikolai (21), seg om farens innleggelse.

ÅPEN: Prins Nikolai åpnet seg nylig om sin fars sykehusinnleggelse. Foto: NTB scanpix
ÅPEN: Prins Nikolai åpnet seg nylig om sin fars sykehusinnleggelse. Foto: NTB scanpix Vis mer

Til danske Se og Hør åpnet den unge prinsen seg opp om farens plutselige innleggelse. I intervjuet erkjente han at det hele kom som et sjokk, men røpet også at det har kommet noe godt ut av det, tross alt.

- Hele situasjonen rundt min far har selvsagt sjokkert hele familien. Men, jeg føler at det har styrket oss som familie enda mer, og det har minnet oss på å verdsette hverandre, sa den unge prinsen til det danske ukebladet.

BLODPROPP: Kongehus-ekspert Caroline Vagle trodde at danskene var bekymret, etter at Prins Joachim ble innlagt på sykehus for blodpropp. Video: Jeanette N. Vik / Dagbladet Vis mer

LES OGSÅ: Familien bryter tausheten

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer