Prins Alexander av Sverige fyller to år:

Se, så stor han har blitt!

Prins Carl Philip og prinsesse Sofias sønn begynner å bli stor.

GRATULERER: Prins Alexander av Sverige fyller to år torsdag. I den forbindelse har kongehuset i Sverige publisert noen nye bilder av ham, der man tydelig kan se at den unge sjarmøren har blitt større. Foto: Erika Gerdemark / Kungahuset
GRATULERER: Prins Alexander av Sverige fyller to år torsdag. I den forbindelse har kongehuset i Sverige publisert noen nye bilder av ham, der man tydelig kan se at den unge sjarmøren har blitt større. Foto: Erika Gerdemark / Kungahuset Vis mer
Publisert

(Se og Hør): I dag er det nøyaktig to år siden prinsesse Sofia og prins Carl Philip av Sverige ble foreldre for første gang. Da lille prins Alexander Erik Hubertus Bertil ble født, satt jubelen løst hos det svenske folket - som hyllet familieforøkelsen.

Det har skjedd mye på den vesle prinsens to leveår. Han har blant annet blitt storebror, noe han ble i fjor høst. 31. august kom nemlig lille prins Gabriel til verden.

I dag er det derimot storebror som får all oppmerksomheten.

Feirer med familien

Det svenske slottet har i anledning den store dagen offentliggjort to nye bilder av den rampete og nysgjerrige prinsen, som ifølge Expressen ble tatt ved Stockholms slott forrige uke.

SØTNOS: Prins Alexander ble fotografert ved Stockholms slott i forbindelse med sin toårsdag. Her leker den nysgjerrige prinsen ved gelenderet. Foto: Erika Gerdemark / Kungahuset
SØTNOS: Prins Alexander ble fotografert ved Stockholms slott i forbindelse med sin toårsdag. Her leker den nysgjerrige prinsen ved gelenderet. Foto: Erika Gerdemark / Kungahuset Vis mer

- Det er veldig gøy med disse nye, små prinsene og prinsessene, som vokser og blir eldre og større for hvert år. Det er stor interesse for dem blant allmennheten, og mange sender inn gratulasjoner, i form av alt fra brev til telefonsamtaler til mail og hilsener i sosiale medier, forteller Margareta Thorgren, informasjonssjef ved det svenske slottet.

Hun kan også legge til at prinsens store dag skal feires med familie og venner i Stockholm. I fjor ble det lagt ut bilder i forbindelse med den vesle prinsens bursdag.

Det hersker ingen tvil om at det har skjedd mye med krabaten siden den gang, og likheten til faren er unektelig.

VOKST: Bildet til venstre ble tatt i fjor, i forbindelse med prins Alexanders første bursdag. Det til høyre ble tatt forrige uke. Det er ingen tvil om at den vesle prinsen har blitt stor. Foto: Erika Gerdemark / Kungahuset
VOKST: Bildet til venstre ble tatt i fjor, i forbindelse med prins Alexanders første bursdag. Det til høyre ble tatt forrige uke. Det er ingen tvil om at den vesle prinsen har blitt stor. Foto: Erika Gerdemark / Kungahuset Vis mer

Vakker dåp for prins Alexander

Prins Alexander ble døpt i Drottningholm slottskirke 9. september 2016. Nesten hele den svenske kongefamilien var på plass for å overvære seremonien.

Kronprinsesse Victoria, Sofias søster Lina Frejd, prinsesse Christinas sønn og Victor Magnusson, forlover Jan-Åke Hansson og Sofias venn fra Älvdalen, Cajsa Larson, er prinsens fem faddere.

STOREBROR: I fjor ble den lille familien på tre til hele fire, da prins Gabriel kom til verden. Foto: Kungahuset
STOREBROR: I fjor ble den lille familien på tre til hele fire, da prins Gabriel kom til verden. Foto: Kungahuset Vis mer

Presten Johan Dahlman innledet hele dåpsseremonien med å utrope et «high five» for den lille prinsen, noe som fikk frem latteren hos gjestene.

Ingen fra det norske eller det danske kongehuset ble invitert til dåpen. Den vesle prinsen ble døpt i samme dåpskjole som prins Oscar, prinsesse Estelle, prinsesse Leonore og prins Nicolas.

Kjolen ble for første gang brukt av prins Gustaf Adolf i 1906 og i ettertid har flere kongelige barn blitt døpt i den flotte kjolen. Kronprinsesse Victoria, prins Carl Phillip og prinsesse Madeleine er noen av dem.

SMÅROLLINGER: Dette bildet, tatt i prins Gabriels dåp i desember, viser den yndige familien sammen. Prins Alexander var for opptatt av sine egne fingre til å få med seg stort annet. Foto: NTB scanpix
SMÅROLLINGER: Dette bildet, tatt i prins Gabriels dåp i desember, viser den yndige familien sammen. Prins Alexander var for opptatt av sine egne fingre til å få med seg stort annet. Foto: NTB scanpix Vis mer

Den lille prinsen er kong Carl Gustaf og dronning Silvias femte barnebarn, og prins Carl Philip og prinsesse Sofias førstefødte.

Bare uker før prinsen kom til verden, flyttet Carl Philip og Sofia i all hemmelighet hjem til kongeparet på Drottningholm slott.

Romantisk bryllup

Da prins Carl Philip og prinsesse Sofia skulle ble foreldre for første gang, ble graviditeten offentliggjort i midten av oktober 2015.

Den kongelige babynyheten ble altså kjent nesten nøyaktig fire måneder etter at paret giftet seg i Slottskyrkjan i Stockholm.

SLET MED RINGEN: Prins Carl Philip og Sofia Hellqvist gav hverandre sitt ja i Slottskyrkan i Stockholm lørdag. Da prinsen skulle tre ringen på sin kjære foran hundretusener fikk han imidlertid litt problemer. Video: Reuters Vis mer Vis mer

I forkant av bryllupet fikk paret mye oppmerksomhet, ettersom prinsesse Sofia - tidligere Sofia Hellqvist - har en fortid som glamourmodell og «Paradise Hotel»-deltaker.

Prinsesse Sofia har imidlertid slått tilbake og uttalt at hun ikke angrer på fortiden sin, ettersom opplevelsene har bidratt til å «forme henne» som person.

Hun og prinsen har også engasjert seg for å stoppe nettmobbing, et fenomen de begge har kjent på kroppen.

Den forestående familieforøkelsen til prinseparet innebærer selvsagt også at kong Carl Gustav (70) og dronning Silvia (73) blir besteforeldre nok en gang.

LES OGSÅ: Avslører hva han og modellkona krangler om

NYDELIG: Prins Carl Philips utkårede Sofia Hellqvist strålte i en enkel, fotsid kjole i dus lavendelfarge, som kan minne om kjolen Pippa Middelton bar da Kate og William giftet seg. Video: Scanpix Sverige Vis mer Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer