<strong>DET FØRSTE BILDET:</strong> En tydelig stolt pappa William holder lille George mens mamma Kate ser på. Onsdag ble lilleprinsen døpt. Foto: REX/All Over Press
DET FØRSTE BILDET: En tydelig stolt pappa William holder lille George mens mamma Kate ser på. Onsdag ble lilleprinsen døpt. Foto: REX/All Over Press Vis mer

Se, så søt han er!

Her er prins George akkurat blitt døpt.

Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Onsdag ble lille prins George døpt i Det kongelige kapell i St. James Palace i London.

Kun 22 gjester var til stede i dåpen.

Onsdag ettermiddag kom det aller første bildet ut, et bilde som viser en tydelig stolt pappa William som holder lilleprinsen i armene.

Ved siden av står mamma Kate og ser på det hele.

Hertuginnen var kledd i en kremhvit drakt signert samme designerhus som lagde brudekjolen – Alexander McQueen. Hatten er fra Jane Taylor.

Nå venter te-selskap for gjestene, hos Camilla og Charles. Her skal det blant annet serveres et av lagene fra bryllupskaken til Kate og William, som er 30 måneder gammel.

Når prins George nå har fått seg litt mat og en liten lur, skal de offisielle dåpsbildene tas. Fotografen er den anerkjente Jason Bell, som tidligere har fotografert storheter som Paul McCartney, Scarlett Johansson og David Beckham.

Prinsen ble døpt med vann fra Jordan-elven.

<strong>SØT:</strong> Lille George sjarmerte alle i dåpen. Foto: REX/All Over Press
SØT: Lille George sjarmerte alle i dåpen. Foto: REX/All Over Press Vis mer

Den lille tronfølgerens faddere er Oliver Baker, som er en studievenn av William og Kate, Kates venninne Emilia Jardine-Pinkerton, den felles vennen Hugh Grosvenor, Dianas venninne Julia Samuel, Williams gravide søskenbarn Zara Tindell og Williams barndomsvenn William von Cutsem. Hans datter var forøvrig brudepike da paret giftet seg.

Det vakte en viss overraskelse at tante Pippa og onkel Harry ikke ble valgt til faddere, men begge leste fra bibelen under seremonien.

Saken fortsetter under bildet...

Dronning Elizabeth, prins Philip, prins Charles, hertuginne Camilla og prins Harry var de eneste kongelige gjestene. Williams tanter og onkler var ikke invitert. Dåpen ble foretatt av erkebiskopen av Canterbury.

I tillegg var Kates mamma og pappa Carole og Michael Middleton gjester i barnedåpen, samt Kates søster Pippa og bror James.

Folk hadde møtt fram i hopetall i håp om å få et glimt av den lille prinsen, som bare har vært vist fram for offentligheten én gang før - da han var halvannen dag gammel.

Prins George ble døpt i en en relativt ny dåpskjole i silke, sateng og bomull, sydd av dronning Elizabeths faste syerske, Angela Kelly.

Kjolen har likevel historisk sus. Den er en kopi av den 170 år gamle kjolen som dronning Victoria fikk laget til sin første datter i 1841. Kjolen skal ha blitt brukt i over 60 barnedåper - og var utslitt da den havnet på museum i 2004.

Dronningen hadde på seg en brosje som hun fikk i gave fra foreldrene sine da prins Charles ble født i 1948.

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer