Det svenske kongehuset:

Se prinsesse Estelle og prins Oscars sjarmerende julehilsen

Kaster snøballer og leker i snøen med mamma Victoria og pappa Daniel i årets julevideo.

VIDEOHILSEN: Den svenske kronprinsessefamilien gjentar suksessen fra i fjor, og har nå delt en video med årets julehilsen. Videoen kan du se lenger ned i saken. Foto: Raphael Stecksén / Kungahuset.se
VIDEOHILSEN: Den svenske kronprinsessefamilien gjentar suksessen fra i fjor, og har nå delt en video med årets julehilsen. Videoen kan du se lenger ned i saken. Foto: Raphael Stecksén / Kungahuset.se Vis mer

(Se og Hør): Til kongehusentusiastenes store fornøyelse, sender i disse dager kongehusene i hele Europa ut årets julekort.

Fjorårets julehilsen fra det svenske kongehuset var av den originale sorten, da de fremfor et tradisjonelt julekort valgte å gå for en videohilsen.

Nå har det svenske kongehuset publisert årets video på YouTube, der prinsesse Estelle (5) og prins Oscar (1) sjarmerer stort mens de leker med foreldrene i snøen. ​​

Familien på fire flyttet inn på Haga Slott i Stockholm i 2010. Slottet har i flere generasjoner vært bebodd av kongelige, og var blant annet barndomshjemmet til kong Carl Gustav. I hagen står fortsatt lekestuen han lekte i som barn, og det er blant annet her årets hilsen er spilt inn.

I begynnelsen av videoen pynter Victoria (40) og Estelle et lite juletre utenfor lekestuen, før Daniel (44) og Oscar kommer ut og blir med. Familien finner deretter frem akebrett og rattkjelker, og aker ned bakken med store smil.

Vi får se familien i en snøballkamp i idylliske omgivelser før alle fire kommer akende ned bakken igjen. «God jul og godt nytt år» sier Estelle smilende inn i kameraet før familien flytter seg innendørs foran peisen.

Saken fortsetter under bildet.

ORIGINAL JULEHILSEN: Den svenske kronprinsessefamilien overrasket alle i fjor, da de delte en juliehilsen i format av en video fremfor et tradisjonelt bilde. Foto: Anna-Lena Ahlström / Kungahuset.se
ORIGINAL JULEHILSEN: Den svenske kronprinsessefamilien overrasket alle i fjor, da de delte en juliehilsen i format av en video fremfor et tradisjonelt bilde. Foto: Anna-Lena Ahlström / Kungahuset.se Vis mer

Godt i gang med juleforberedelsene

Tidligere denne uken tok mamma Victoria med seg barna på den årlige tradisjonen der kongefamilien mottar juletrær fra studenter på Sveriges Landbruksuniversitet.

Kongehuset har selv delt et bilde fra overleveringen på Instagram, der man ser at de to smårollingene er svært opptatt av det minste treet.

Ifølge Svensk Damtidning er det nemlig vanlig at prinsesse Estelle får lov til å pynte sitt eget lille juletre, og i år får vel også lillebror få hjelpe til.

FÅR SITT EGET TRE: Prinsesse Estelle får angivelig sitt eget juletre å pynte hvert år. Her avbildet i julen 2014. Foto: Kate Gabor / Kungahuset.se
FÅR SITT EGET TRE: Prinsesse Estelle får angivelig sitt eget juletre å pynte hvert år. Her avbildet i julen 2014. Foto: Kate Gabor / Kungahuset.se Vis mer

Ifølge Expressen varierer det når det gjelder hvilke medlemmer fra kongefamilien som kommer til slottet for å motta juletrærne, men for prinsesse Estelle begynner det nærmest å bli en vane, for hun har nemlig deltatt på den hyggelige tradisjonen de siste tre årene.

Britisk julehilsen

Kensington Palace delte i dag en julehilsen fra William (35), Kate (35) og deres to barn Charlotte (2) og George (4) på Instagram.

Familien på fire er staselig kledd opp i matchende blåtoner, og smiler pent til fotografen. Bildet er tatt tidligere i år, noe som kommer tydelig frem i og med at det ikke er noen babymage å se på Kate, som venter barn nummer tre i april.

Neste år kan vi med andre ord se frem til et tredje barn på julekortet.

Kommer til Norge

Tidligere i år meldte Kensington Palace på sin egen Twitter-konto at hertuginne Kate og prins William kommer på offisielt besøk til Norge og Sverige tidlig i 2018. Forrige uke ble datoen annonsert, og det ble kjent at paret vil være i Norge 1. og 2. februar etter et kort besøk i Sverige.

Saken fortsetter under bildet.

NORGESBESØK: Paret kommer på offisielt besøk til Norge i februar. Foto: AP / Matt Dunham
NORGESBESØK: Paret kommer på offisielt besøk til Norge i februar. Foto: AP / Matt Dunham Vis mer

Etter det Se og Hør erfarer, vil paret starte besøket i Oslo, og mest sannsynlig også reise innom et annet sted i Norge. Hvor er enda ikke kjent.

Det er ikke bekreftet hvor paret kommer til å bo, en mulighet at de vil bo på Skaugum og tilbringe tid med det norske kronprinsparet.

- Det har i alle år vært et nært forhold mellom det norske og det britiske kongehus. Vår egen dronning Maud var britisk kongsdatter, og både kong Haakon og kong Olav tilbrakte mye tid i England, fortalte Se og Hørs kongehusekspert Anders Johan Stavseng tidligere i år.

LES OGSÅ: Den danske prinsen tar et oppgjør med ryktene