OPPRØRT: Det er tydelig at besøket i nasjonalparken Kruger i Sør-Afrika har gjort et sterkt inntrykk på prins Harry. Briten håper man kan få ned antallet ville dyr som blir drept av krypskytere.  Foto: Abaca
OPPRØRT: Det er tydelig at besøket i nasjonalparken Kruger i Sør-Afrika har gjort et sterkt inntrykk på prins Harry. Briten håper man kan få ned antallet ville dyr som blir drept av krypskytere. Foto: AbacaVis mer

Se prins Harrys rørende bilder fra Sør-Afrika

Prins Harry fikk nærkontakt med ville dyr under besøk i Sør-Afrika.

SEOGHØR.NO: Prins Harry (31) er sjokkert over hvordan ville dyr i Sør-Afrika blir slaktet av krypskytere.

Harry besøker i disse dager nasjonalparken Kruger. Her har han fått et innblikk i den dramatiske måten krypskytere dreper ville dyr, for å tjene på salg av kroppsdeler. Prinsen ble blant annet fotografert da han ser restene av et neshorn og hennes barn. Bare beinrestene er igjen, mens krypskyterne har stukket av med hornene.

- Jeg vet hvor heldig jeg er som får oppleve dette. Når jeg hører historier fra de som jobber i parken om hvor ille situasjonen er, blir jeg opprørt og frustrert, skriver Harry på Instagram.

Saken fortsetter under bildet.

FRUSTRERT: Prinsen fortalte om frustrasjonen han følte da han så likene av to nesehorn som ble drept for hornene sine. Ansatte i parken prøver nå å finne krypskyterne og stille dem til ansvar.  Foto: Pa Photos
FRUSTRERT: Prinsen fortalte om frustrasjonen han følte da han så likene av to nesehorn som ble drept for hornene sine. Ansatte i parken prøver nå å finne krypskyterne og stille dem til ansvar. Foto: Pa Photos Vis mer

Kensington Palaces Instagramkonto har også delt et av Harrys private bilder der han klemmer en elefant som er bedøvet.

- Etter en veldig lang dag i Kruger nasjonalpark, med fem neshorn sendt til nye hjem og tre elefanter befridd fra kravene sine, som denne bevisstløse elefanten - bestemte jeg meg for å ta et øyeblikk, skriver han under bildet.

Var med på operasjon

Det er tydelig at prins Harry ble svært opprørt over det han opplevde i parken.

- Hvordan er det mulig at 30 000 elefanter ble slaktet i fjor? Ingen hadde navn, så bryr vi oss ikke? Og for hva? Støttennene? Å se neshorn og elefanters døde kropper rundt omkring i Afrika med horn og støttenner borte er bortkastet skjønnhet, skriver prinsen.

Ansatte i nasjonalparken viste prinsen hvordan de jobber og et bilde viser Harry når han er med på en operasjon for å fjerne hornet til et neshorn, i et forsøk på å redde dyrets liv og gjøre det mindre interessant for krypskyterne.

- Vi kan ikke late som at dette blir lett. Det blir det ikke. Men når vi vinner denne kampen og minimerer antall krypskytere, vil seieren tilhøre de som jobber med dette hver dag, sa Harry i en tale i nasjonalparken onsdag.

LES OGSÅ: Prins William åpnet seg om sorgen etter Diana

 

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.