BOKORM: Kronprinsesse Mette-Marit skal reise fra Bodø til Stjørdal og vise frem sine favorittbøker. Foto: Instagram
BOKORM: Kronprinsesse Mette-Marit skal reise fra Bodø til Stjørdal og vise frem sine favorittbøker. Foto: InstagramVis mer

Se, nå er hun på Instagram

Kronprinsesse Mette-Marit debuterer med «selfie».

SEOGHØR.NO: Kronprinsesse Mette-Marit er kjent for å være langt over snittet glad i litteratur – og leser mange bøker i løpet av ett år. 1. og 2. april 2014 skal kronprinsessen reise fra Bodø til Stjørdal med sine favorittbøker.

Togturen har fått navnet Litteraturtoget og underveis blir det stopp og litterære arrangementer i Fauske, Rognan, Mo i Rana, Mosjøen, Snåsa, Steinkjer. Om bord på toget vil det være både bokcafé og en egen bibliotekvogn. Publikum vil ha adgang til disse vognene mens toget står på stasjonene, skriver kongehuset på sine nettsider.

I anledning reisen har Mette-Marit debutert med en selfie – på Instagram-sidene til Litteraturtoget.«Her er en av mine favorittbøker. Del dine favoritter. #minbok», skriver Mette-Marit under bildet av seg selv der hun holder opp Astrid Lindgrens klassiker «Brødrene Løvehjerte».

På bibliotekvogna vil publikum kunne låne bøker – og bla i Kronprinsessens egne favorittbøker, som vil være stilt ut i en egen hylle.

Mette-Marits mål med reisen er å skape møter med mennesker om litteratur og verdien av lesing – under overskriften «det finnes en bok for alle».

LES OGSÅ: Fikk uventet selskap på Afrika-«selfie»