Se Mette-Marits flotte Nobel-antrekk

Kronprinsessen toppet nobeldagen med asiatisk-inspirert kjole.

HEDRET VINNERNE: Kongefamilien sammen med årets fredsprisvinnere like etter at de ankom Nobelbanketten på Grand Hotel i Oslo torsdag kveld.
 Foto: NTB scanpix
HEDRET VINNERNE: Kongefamilien sammen med årets fredsprisvinnere like etter at de ankom Nobelbanketten på Grand Hotel i Oslo torsdag kveld. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Torsdag formiddag mottok den tunisiske «Kvartetten for nasjonal dialog» Nobels fredpris i Oslo Rådhus, og kongefamilien var på plass for å kaste glans over vinnerne.

Kronprinsesse Mette-Marit (42) ankom utdelingen i en lekker elfenbeinsfarget kåpekjole fra designeren Alexander McQueen til en prislapp på over 34.000 kroner.

Nå torsdag kveld går Fredsprisbanketten av stabelen på ærverdige Grand Hotel i hovedstaden.

Banketten består av en middag i Nobelsuiten og sammen med de kongelige deltar også statsleder og toppolitikere for å hedre årets vinner.

Kronprinsessen hadde for anledningen byttet ut sin kåpekjole med en fotsid kreasjon i kremhvitt.

- Kronprinsesse Mette-Marit har stilt i tre svært ulike antrekk i dag. Først i en av sine enkle favorittdrakter til Barnas fredsprisfest med løst hår og lite sminke. Bare en drøy time senere til prisutdelingen var hun svært elegant og langt mer glamorøs i hvit kåpekjole fra Alexander McQueen med sort tilbehør.

- Begge disse antrekkene var ganske typiske for Mette-Marit, men til kveldens galla stålte hun i en asiatisk-inspirert kjole som er mer ulikt henne, forteller kongereporter i Se og Hør, Caroline Vagle.

Saken fortsetter under bildet.

ALLTID STILIG: Mette-Marit skiftet tre ganger i løpet av dagen.  Foto: NTB Scanpix
ALLTID STILIG: Mette-Marit skiftet tre ganger i løpet av dagen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

BLOMSTERDRØM: I fjor fikk Mette Marit mye skryt for sin gulvlange blomsterkjole med med lange ermer, gjennomsiktige partier og metalliske detaljer. Hennes blonde lokker var også vakkert satt opp. Her sammen med fjorårets Nobel-vinnere Malala Yousafzai og Kailash Satyarthi, samt hans kone Sumedha. Foto: NTB scanpix
BLOMSTERDRØM: I fjor fikk Mette Marit mye skryt for sin gulvlange blomsterkjole med med lange ermer, gjennomsiktige partier og metalliske detaljer. Hennes blonde lokker var også vakkert satt opp. Her sammen med fjorårets Nobel-vinnere Malala Yousafzai og Kailash Satyarthi, samt hans kone Sumedha. Foto: NTB scanpix Vis mer

Tidligere i formiddag stilte Mette-Marit også opp på Redd Barnas ferdsprisfest i Nobelsenteret.

Her kom hun med prins Sverre Magnus i den ene hånden og en rose i den andre.

I fjor var også Ingrid Alexandra med, men hun uteble i år.

MED MAMMA PÅ JOBB: Etter at barnas fredsprisfest var ferdig var også de offisielle pliktene til prins Sverre Magnus over for denne gang. Foto: NTB scanpix
MED MAMMA PÅ JOBB: Etter at barnas fredsprisfest var ferdig var også de offisielle pliktene til prins Sverre Magnus over for denne gang. Foto: NTB scanpix Vis mer

Dette var 19. gang Redd Barna feiret fredsprisen på denne måten. Det er barna selv som står sentralt i både planleggingen og gjennomføringen av arrangementet, og de står både for underholdningen og får intervjue fredsprisvinnerne før nobelutdelingen i Oslo Rådhus like etterpå.

Jay Leno leder showet fredag

Fredag kveld er det duket for fest når Nobelkonserten finner sted i Telenor Arena i Bærum.

Den skal ledes av talkshow-verten og komikeren Jay Leno (65), og stjerner som A-Ha, Kygo og Jason Derulo står på scenen.

Se og Hør møtte Jay Leno på vei inn til Nobelbanketten torsdag.

- Norge har vært fantastisk så langt, men jeg har for det meste kun vært på prøver før den store kvelden, så jeg har bare fått sett landet fra et bilvindu.

- Jeg gleder meg til å spise middag med kongen og dronningen, smilte den populære programlederen.

Se Mette-Marits flotte Nobel-antrekk

LES OGSÅ: Prinsesse Astrid innstiller oppdrag

 

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer