SAMARBEID: Jenny Skavlan redesigner to av kronprinsesse Mette-Marits kjoler i forbindelse med Fretex' gjenbruksdager. Snart kan kjolene bli dine! Foto: Stella Pictures
SAMARBEID: Jenny Skavlan redesigner to av kronprinsesse Mette-Marits kjoler i forbindelse med Fretex' gjenbruksdager. Snart kan kjolene bli dine! Foto: Stella PicturesVis mer

Se kjolene Jenny Skavlan skal sy om for Mette-Marit

Skavlan avslørte i dag hvilke godbiter hun har fått fra kronprinsessens garderobe.

SEOGHØR.NO: I forbindelse med Fretex' gjenbruksdager i Fredrikstad og Bergen, skal Jenny Skavlan redesigne to av kronprinsesse Mette-Marits kjoler. Kjolene er fra motehuset Prada - og i dag avslører Skavlan hvilke to kjoler det dreier seg om.

På bildedelingstjenesten Instagram har hun tirsdag lagt ut bilde av en enkel blå kjole med trekvart erm, og en kortermet i kremhvitt.

- I forbindelse med Gjenbruksdagene har jeg fått det staselige oppdraget å redesigne to av H.K.H kronprinsesse Mette-Marits sine kjoler, skriver Skavlan.

Skavlan lar det imidlertid fortsatt være hemmelig hvordan kjolene skal se ut etter hun har lagt sin hånd på dem:

- Resultatet kan man se i Fredrikstad og Bergen 5. og 6. september. Og deretter vil de legges ut på Fretex sine auksjonssider på QXL. Så følg med!Kjolene kan altså bli dine - og ifølge Jenny selv skal hun ikke gjøre de store endringene.

- Prada er design jeg har stor respekt for i utgangspunktet, så det blir kun noen enkle endringer. Jeg skal fiffe opp kjolene, og det kommer til å bli mest håndsøm og detaljer. På den måten har kjøperen mulighet til å fjerne detaljene i etterkant, dersom hun ønsker en helt enkel kjole, har hun sagt til Minmote.

ER DETTE VESKEN? Kronprinsessen har donert bort en skinnveske fra merket Tod s. Kanskje er det denne favoritten i burgunder, som hun blant annet brukte under statsbesøket fra Finland for to år siden... Foto: Andreas Fadum
ER DETTE VESKEN? Kronprinsessen har donert bort en skinnveske fra merket Tod s. Kanskje er det denne favoritten i burgunder, som hun blant annet brukte under statsbesøket fra Finland for to år siden... Foto: Andreas Fadum Vis mer

I tillegg til de to kjolene har Mette-Marit donert et par sko fra Manolo Blahnik, en skinnveske fra Tod's, en silkekjole fra Philip Lim og en hatt fra Sylivia Fletcher til Fretex-auksjonen, så er du riktig heldig kan du sikre deg et kongelig antrekk fra topp til tå!

Dette er imidlertid ikke første gang de to moteinteresserte damene samarbeider. Mette-Marit gikk nemlig til det overraskende skritt å åpne sin private garderobe hjemme på Skaugum for Jenny Skavlan i 2012. TV-profilen fikk sy om en av kronprinsessens gamle kjoler til sin redesign-bok «Sy om».

– Det er mye som kan gjøres for å fornye garderoben, utover det å kjøpe nye eller brukte klær. Omsøm er både morsomt, miljøvennlig og bærekraftig, sier Mette-Marit i boka.

Les også: Derfor beholdt prinsen vennskapet med eks-kona