SAMARBEID: Jenny Skavlan redesigner to av kronprinsesse Mette-Marits kjoler i forbindelse med Fretex' gjenbruksdager. Snart kan kjolene bli dine! Foto: Stella Pictures
SAMARBEID: Jenny Skavlan redesigner to av kronprinsesse Mette-Marits kjoler i forbindelse med Fretex' gjenbruksdager. Snart kan kjolene bli dine! Foto: Stella PicturesVis mer

Se kjolene Jenny Skavlan skal sy om for Mette-Marit

Skavlan avslørte i dag hvilke godbiter hun har fått fra kronprinsessens garderobe.

SEOGHØR.NO: I forbindelse med Fretex' gjenbruksdager i Fredrikstad og Bergen, skal Jenny Skavlan redesigne to av kronprinsesse Mette-Marits kjoler. Kjolene er fra motehuset Prada - og i dag avslører Skavlan hvilke to kjoler det dreier seg om.

På bildedelingstjenesten Instagram har hun tirsdag lagt ut bilde av en enkel blå kjole med trekvart erm, og en kortermet i kremhvitt.

- I forbindelse med Gjenbruksdagene har jeg fått det staselige oppdraget å redesigne to av H.K.H kronprinsesse Mette-Marits sine kjoler, skriver Skavlan.

Skavlan lar det imidlertid fortsatt være hemmelig hvordan kjolene skal se ut etter hun har lagt sin hånd på dem:

- Resultatet kan man se i Fredrikstad og Bergen 5. og 6. september. Og deretter vil de legges ut på Fretex sine auksjonssider på QXL. Så følg med!Kjolene kan altså bli dine - og ifølge Jenny selv skal hun ikke gjøre de store endringene.

- Prada er design jeg har stor respekt for i utgangspunktet, så det blir kun noen enkle endringer. Jeg skal fiffe opp kjolene, og det kommer til å bli mest håndsøm og detaljer. På den måten har kjøperen mulighet til å fjerne detaljene i etterkant, dersom hun ønsker en helt enkel kjole, har hun sagt til Minmote.

Artikkelen fortsetter under annonsen

ER DETTE VESKEN? Kronprinsessen har donert bort en skinnveske fra merket Tod s. Kanskje er det denne favoritten i burgunder, som hun blant annet brukte under statsbesøket fra Finland for to år siden... Foto: Andreas Fadum
ER DETTE VESKEN? Kronprinsessen har donert bort en skinnveske fra merket Tod s. Kanskje er det denne favoritten i burgunder, som hun blant annet brukte under statsbesøket fra Finland for to år siden... Foto: Andreas Fadum Vis mer

I tillegg til de to kjolene har Mette-Marit donert et par sko fra Manolo Blahnik, en skinnveske fra Tod's, en silkekjole fra Philip Lim og en hatt fra Sylivia Fletcher til Fretex-auksjonen, så er du riktig heldig kan du sikre deg et kongelig antrekk fra topp til tå!

Dette er imidlertid ikke første gang de to moteinteresserte damene samarbeider. Mette-Marit gikk nemlig til det overraskende skritt å åpne sin private garderobe hjemme på Skaugum for Jenny Skavlan i 2012. TV-profilen fikk sy om en av kronprinsessens gamle kjoler til sin redesign-bok «Sy om».

– Det er mye som kan gjøres for å fornye garderoben, utover det å kjøpe nye eller brukte klær. Omsøm er både morsomt, miljøvennlig og bærekraftig, sier Mette-Marit i boka.

Les også: Derfor beholdt prinsen vennskapet med eks-kona