Se hvem som var på Nobel-konserten!

Prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre rocket for Malala.

NOBEL-KONSERT DEBUT: Kronprinsbarna klappet ivrig etter taler og opptredener. De satt alene på raden foran foreldrene, samt politiker Thorbjørn Jagland og de to fredprisvinnerne. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
NOBEL-KONSERT DEBUT: Kronprinsbarna klappet ivrig etter taler og opptredener. De satt alene på raden foran foreldrene, samt politiker Thorbjørn Jagland og de to fredprisvinnerne. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Torsdag kveld gikk den årlige Nobelkonserten av stabelen i Oslo Spektrum. Konserten er en hyllest til fredsprisvinnerne Malala Yousafzai (17) og Kailash Satyarthi (60) for deres kamp om barns rett til utdanning og for kampen mot barnearbeid.

Under fjorårets Nobelkosert glimret kronprinsesse Mette-Marit med sitt fravær fordi hun lå sykemeldt hjemme etter en nakkeprolaps-operasjon.

Torsdag var hun derimot i strålende form, og med seg på det storslåtte arrangementet hadde hun også ektemannen kronprins Haakon og sine to yngste barn.

Dette er prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus debut på Nobel-konserten. De satt på raden foran foreldrene og fulgte spent med på scenen.

Tidligere har bare storebror Marius deltatt, men han var derimot ikke å se i år.

Saken fortsetter under bildene.

Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer

Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer

Onsdag var søskenparet med mamma på Redd Barnas fredsprisfest på Nobelsenteret på Aker Brygge. De hadde begge fått fri fra skolen for å være med. For den lille prinsen var dette aller første gang han var tilstede ved Nobel-festlighetene.

Saken fortsetter under bildet.

PÅ SCENEN: Queen Latifah var kveldens vertinne og åpnet showet. Foto: Stella Pictures
PÅ SCENEN: Queen Latifah var kveldens vertinne og åpnet showet. Foto: Stella Pictures Vis mer

Gabrielle underholdt publikum

Kronprinsesse Mette-Marit kom kledd i en svart og hvit mønstret kjole og hadde utslått hår torsdag.

Under Nobelblanketten, kvelden før, stilte hun i en fotsid blomsertkjole med lange ermer, gjennomsiktige partier og metalliske detaljer.

Årets konsert ble ledet av den amerikanske artisten og skuespillerne Queen Latifah (44). Norske Gabrielle og «Aerosmith»-vokalisten Steven Tyler underholdt publikum sammen med mer ukjente navn som blant annet Laura Mvula, Amjad Ali Khan, Bolly Flex og Girls of the World.

UNDERHOLDT: Det var en rørt Gabrielle som hedret prisvinnerne med sine låter - til stor jubel fra salen. Foto: Stella Pictures
UNDERHOLDT: Det var en rørt Gabrielle som hedret prisvinnerne med sine låter - til stor jubel fra salen. Foto: Stella Pictures Vis mer

LES OGSÅ: Sverre Magnus debuterte på Nobelfest

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer